تغذیه زائران ایرانی توسط دو آشپزخانه مرکزی در مکه مکرمه

روزانه 27 هزار زائر در دو وعده توسط دو آشپزخانه مرکزی قحطانی و ابوجدائل با غذای گرم در مکه مکرمه تغذیه می شد، به گونه ای که از امسال کلیه زائرین عمره گزار از طریق آشپزخانه مرکزی تغذیه شده و کار پخت و پز و توزیع غذا نظم و سامان خوبی پیدا کرده بود.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
روزانه 27هزار زائر در دو وعده توسط دو آشپزخانه مركزي قحطاني وابوجدائل با غذاي گرم تغذيه مي شد.
به گزارش خبرنگار پايگاه اطلاع رساني حج، پخت غذاي زائرين به صورت متمركز به عنوان تجربه اي موفق مورد استقبال مجموعه مديران و دست اندركاران قرار گرفته و امكان اجراي تصميمات كلان و اصولي را فراهم آورده است.
مدير آشپز خانه قحطاني در ارتباط با سير مراحلي كه منجر به پيدايش آشپزخانه مركزي شد مي گويد: قبلا " هر كارواني به صورت مستقل مسئول تامين غذاي مورد نياز افراد كاروانش بود. اين مساله موجب مشكلات زيادي بود ضمن آن كه خطر آتش سوزي در هتل ها را هم در برداشت، زيرا آشپزي معمولا"در زير زمين هتل و يا بر روي بام آن انجام مي گرفت.از سال 81 ايده راه اندازي آشپزخانه مركزي بتدريج آغاز شد، و رفته رفته همه كاروان ها را در برگرفت.
از سال گذشته كليه زائرين عمره گزار از طريق آشپزخانه مركزي تغذيه مي شوند و كار پخت و پز و توزيع غذا نظم و سامان خوبي پيدا كرده است.
بنا بر اين گزارش وي در ادامه گفت: در حال حاضر 40% غذاي مورد نياز زائرين بيت الله الحرام كه در مكه مكرمه حضور دارند در آشپزخانه قحطاني و60 % آن در آشپزخانه ابوجدائل پخته مي شود، و تمركز يافتن كار پخت، امكان مهندسي عمليات از مرحله خريد و تدارك اقلام مورد نياز تا مصرف و كنترل بهداشت و كيفيت غذا توسط كارشناسان مجرب را به وجود آورده است.
آشپزخانه مركزي قحطاني با به كار گرفتن 70 آشپزدر هر وعده 12500 پرس غذا آماده مي كند كه در هر وعده با توجه به ذائقه وپسند زائرين دو نوع ودر هفته دوازده نوع غذا تهيه مي شود، تا امكان انتخاب نيز وجود داشته باشد.بعلاوه براي كساني كه مجبور به رعايت رژيم غذائي هستند هر وعده تعدادي غذاي رژيمي پخته مي شود تا اين دسته از عزيزان مشكلي نداشته باشند.
وي در ارتباط با مراحل پخت وتوزيع غذا گفت:يك زنجيره كارها در مرحله سرد انجام مي شود ويك زنجيره اقدامات در مرحله گرم ، مرحله سرد شامل رعايت ديفراس كردن ومرحله گرم شامل طبخ غذا توسط دستگاه هاي پيشرفته ،همچون ديگ هاي بخار،كباب پز وجوجه گردان هاي سري پزو...،غذا پس از پخته شدن در هيترهاي برقي كه بين 70 تا100 درجه حرارت توليدمي كنند قرار داده مي شود وتوسط كاميون به هتل ها تحويل مي شوند.
وي در ارتباط با نحوه جذب كادر آشپزخانه گفت:آشپزها در چند مرحله گزينش مي شوند ابتدا از نظر سلامت جسمي وعدم ابتلا به بيماري هاي مسري مورد آزمايش قرار مي گيرند سپس دوره هاي مختلف فني وتوجيه عقيدتي را طي مي كنند وپس از دريافت كارت بهداشت براي 45روز اعزام مي شوند.
مدير آشپزخانه قحطاني در ارتباط با مزاياي ديگر پخت متمركز اظهار داشت:پخت متمركز به دليل استفاده از رايانه براي محاسبه ميزان مورد نيازاقلام براي هر وعده ، دور ريز غذاي مازادرابه صفر رسانده واز اين طريق جلو اسراف گرفته شده است.
مدير آشپز خانه مركزي ابوجدائل نيز در ارتباط با فعاليت مجموعه زير نظر خود گفت: آشپزخانه مركزي ابوجدائل با وسعت 2هزار متر مربع و105 آشپز در هر وعده 19هزار پرس غذاي گرم،و در سه نوع طبخ مي كند.
وي در مورد بهداشت مجموعه خود اظهار داشت:كليه مراحل با نظارت دقيق كارشنان انجام مي گيرد ،محيط آشپز خانه با شرايط قرنطينه كنترل مي شود ، تمامي افرادي كه در محل حضور دارند بايستي داراي ماسك وكلاه باشند.و كليه ظروف پس از هر طبخ با دستگاه هاي پيشرفته شستشو مي شوند ومحيط كار قبل وبعد از هر پخت ضد عفوني مي شود.
وي در ارتباط با ساير فعاليت هاي آشپزخانه ابو جدائل گفت: به تازگي شروع به پخت شيريني هاي مورد نياز جشن ها كرده ايم كه با استقبال زائرين مواجه شد.
اخبار مرتبط:
آشپزخانه های ایران درعربستان و مسئولیت بزرگ پذیرایی از عمره گذاران