بزرگ‌ترین مرجع و بانک اطلاعات قرآنی کشور در قم تولید شد

همزمان با ایام پرفضیلت ماه رمضان بزرگ‌ترین مرجع جهانی و بانک اطلاعات قرآنی کشور با داراربودن 35 هزارمنبع به همت پایگاه اطلاع‌رسانی سراسری اسلامی (پارسا) تولید و روانه بازار شد. ‌

  به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج به نقل از روابط عمومی پايگاه اطلاع‌رسانی پارسا، مدیر این پایگاه گفت: كمك به تحقيق و پژوهش قرآنی و ارائه مرجعی غنی از آخرين يافته‌ها و پژوهش‌های قرآنی را از جمله اهداف توليد اين بانك عنوان كرد.

امیر حسین شرافت افزود: اين مرجع قرآنی به عنوان بيستمين توليد موفق نرم‌افزاری و در ادامه عرضه محصولات منبع شناسی و كتاب‌شناسی توسط اين موسسه ارائه شده است.

وی اين مرجع قرآنی نفيس را حاوی اطلاعات 35 هزار منبع با محوريت قرآن، علوم و معارف قرآنی دانست و اظهار كرد: تمام كتاب‌ها، مقاله‌ها، مجموعه‌ها، پايان نامه‌ها كه در موضوعاتی چون تفسير، ترجمه، ناسخ و منسوخ، محكم و متشابه، اعجاز قرآنی، قسم‌ها و مثل‌ها، اوصاف قرآن و... نوشته شده‌اند، بخشی از منابع معرفی شده در اين لوح فشرده هستند.

اين محقق و پژوهشگر حوزه دين تدوين و تنظيم اين مجموعه بر‌اساس دانش نوين اطلاع‌رسانی را يكی از مهم‌ترين خصوصيات اين نرم‌افزار توصيف كرد و افزود: در اين مرجع، بسياری از منابع، تحقيق و پژوهش‌هايی كه در زمينه قرآن توسط نويسندگان ايرانی و خارجی نگاشته شده است بدون هيچ محدوديت زبانی و تاريخی در اين مجموعه در اختيار علاقه مندان قرار گرفته است.

مدير موسسه پارسا گفت: اطلاعات اين مرجع به صورت بنيادی و از زبان‌های ديگری چون عربی، انگليسی، اردو، فارسی، فرانسه و آلمانی جمع‌آوری و در اين مجموعه معرفی شده است.

شرافت يادآوری كرد: محققان و پژوهشگران موسسه به منظور غنی ساختن اين مرجع برای تهيه اين منبع‌شناسی حتی به برخی كشورها سفرهای تحقيقاتی انجام دادند و در داخل كشور نيز از كتابخانه‏ها و مراكز فرهنگی متعددی چون كتابخانه تخصصی تفسير و علوم قرآن، مؤسسه معارف اسلامی امام رضا(ع)، مؤسسه پژوهش‌های قرآنی نور، مركز ترجمه قرآن، كتابخانه مجلس شورای اسلامی، كتابخانه ملی، بنياد دايرة‏المعارف بزرگ اسلامی و... بهره برده‌ايم.

 وی تهيه اين مرجع قرآنی توسط پايگاه اطلاع‏رسانی سراسری اسلامی (پارسا) را به طور قطع از بركات و آثار معنوی قرآن كريم دانست و تصريح كرد: كسانی كه قلم آشنا هستند، می‌‏دانند كه شناسايی و ماخذشناسی، نمايه‏سازی و مستندسازی نزديك به 30 هزار منبع قرآنی و تهيه چكيده برای نيمی از آن، بسيار سخت و طاقت فرسا است.

 


| شناسه مطلب: 20827