وزیر پیشنهادی وزارت ارشاد: ایجاد تسهیلات در سفرهای حج و زیارت

وزیر پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از جمله اولویت‌های اصلی خود را ایجاد تسهیلات مناسب در سفرهای حج و زیارت برای زایران دانست.

  به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج به نقل از خبرگزاری شبستان، دکتر محمد حسینی، وزیر پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان شانزدهمین وزیر کابینه دهم که عصر امروز چهارشنبه 11 شهریور برنامه‌‌اش مورد بررسی قرار گرفت،وي تهیه و تدوین طرح و نظام جامع در عرصه‌های مختلف فرهنگی و هنری نظیر سینمای ملی، موسیقی، هنرهای تجسمی، هنرهای نمایشی، کتاب و کتابخوانی را از برنامه‌های خود در بخش فرابخشی عنوان کرد و افزود:در این موارد نیازمند طرح جامع هستند که امیدواریم با همکاری نمایندگان این کار انجام شود.

حسینی بیان داشت: ایجاد هماهنگی در رقابت میان دستگاه‌های مختلف فرهنگی و نظارت بر کارکرد آنها با توجه به نقش محوری این وزارتخانه به مثابه ستاد عالی برنامه‌ریزی، اجرا، نظارت و ارزیابی فرهنگی که اگر این جایگاه را وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیدا کند، قطعا یک انسجام بیشتری ایجاد می‌شود.

وی افزود:جلب مشارکت کلیه دستگاه‌ها به منظور سرمایه‌گذاری و ارتقابخشی به فعالیت‌های فرهنگی هنری با تأکید بر تهیه پیوست فرهنگی است؛ وزارت فرهنگ باید این آمادگی را داشته باشد که کمک کند و اگر نقش بیشتری هم از سوی نمایندگان داده شود، خوب است.

وی تأکید کرد: برنامه دیگر در این بخش الزام و اختصاص 5/0درصد بودجه دستگاه‌ها به حوزه فرهنگ و هنر که این در برنامه چهارم بود، اما اختیاری بود، الان پیشنهادی که دولت داده است جزء احکام قطعی شده است که به مجلس می‌آید و الزامی است.

وی هدفمند کردن یارانه‌های بخش فرهنگ و هنر با رویکرد خرید محصولات مناسب فرهنگی و هنری را از دیگر برنامه‌های خود اعلام کرد و گفت: اولویت دادن به تولیدات امیدآفرین، شادی‌بخش و نشاط‌آور، حمایت از مالکیت معنوی برای دفاع از حقوق صاحبان آثار، مترجمان، مؤلفان، نویسندگان و همه اقشاری که در این زمینه کار می‌کنند، گسترش خدمات رفاهی و بیمه‌ای برای آرامش‌بخشی و ایجاد امنیت روانی اهالی فرهنگ و هنر از دیگر برنامه‌هاي در اين بخش است.

حمایت از ایجاد بازار بورس کالاهای فرهنگی و هنری، استفاده از ظرفیت‌های بومی و تنوع فرهنگی و دفاع مقدس برای اشاعه ارزش‌های اسلامی و ایرانی به منظور تولید آثار فاخر فرهنگی و هنری، تربیت نیروی انسانی کارآمد و متناسب با نیازها و افزایش دانش دست‌اندرکاران فرهنگ و هنر، حمایت مادی و معنوی از تولید محصولات فرهنگی معناگرا از دیگر برنامه‌هاي بود كه حسيني به آنها اشاره كرد.

وي دیگر برنامه‌های خود را حمایت از تأسیس و توسعه فضای فرهنگی و هنری در کلیه مناطق کشور عنوان کرد و گفت: دوستانی که بحث عدالت را سؤال داشتند، عدالت این است که تمام مناطق کشور را در نظر بگیریم، الان در شهرهای مرزی و مناطق مختلف یک سالن سینما وجود ندارد که باید دست به دست هم بدهیم و این کار را انجام دهیم.

وی تهیه طرح جامع تأسیس و ساماندهی مؤسسات عام‌المنفعه و خیریه را که مربوط به سازمان حج و زیارت است از دیگر برنامه‌های خود ذکر کرد و گفت: تهیه طرح جامع فرهنگ وقف، نذر، صدقه، با رویکرد گسترش روش‌های نوین، ایجاد تسهیلات مناسب در سفرهای حج و زیارت برای مشتاقان حج ابراهیمی و اماکن مقدسه و عتبات عالیات و صیانت از کرامت و منزلت زایران ایرانی از دیگر برنامه‌ها در اين بخش است.وزیر پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تمرکززدایی در برنامه‌ریزی فرهنگی و هنری و اجرایی برنامه‌ها و تفویض اختیارات قابل واگذاری به استان‌ها، همکاری در راه‌اندازی رشته‌های میان رشته‌ای در حوزه‌های فرهنگی و هنری برای تربیت و ارتقاء سطح کیفی نیروی انسانی با همکاری دانشگاه‌های کشور از جمله برنامه‌های خود در حوزه فرهنگی و هنری عنوان كرد.

وی افزود: کمک به توسعه تجارت الکترونیکی کالاهای فرهنگی فرهنگی و هنری، حمایت از ایجاد دهکده‌های هنری به سبک و سیاق از تولید به مصرف، افزایش سرانه دسترسی به کتابخانه‌های عمومی و توسعه کتابخانه‌های دیجیتالی، حمایت از راه‌اندازی شهرک‌های تخصصی صنعت چاپ و نشر، مطالعه برای راه‌اندازی خانه‌های فرهنگ روستایی از دیگر برنامه‌های در این بخش است.

حسینی از جمله برنامه‌های خود در بخش سینمایی را معرفی هرچه بیشتر و ارتقاء سطح سینمای ملی در جهان و افزایش سهم سینمایی ایران در تولیدات جهانی خواند و گفت: حمایت از تولید و افزایش محصولات سینمایی ارزشمند برای عرضه در شبکه‌های نمایش خانگی با مشارکت بخش خصوصی و صدا و سیما، پی‌گیری طرح جامع توسعه و بازسازی سینماها و ساخت پردیس‌های سینمایی و فرهنگی و هنری جدید و سالن‌های تئاتر و نمایش با اولویت شهرهای فاقد این مراکز از دیگر برنامه‌ها در این بخش است.

وی حمایت از شهرک سینمایی تلویزیونی با مشارکت سازمان و صدا و سیما را از دیگر برنامه‌های خود ذکر کرد و افزود: با رییس سازمان صدا و سیما صحبت کردیم، ایشان آمادگی کامل برای همکاری در همه زمینه‌ها‌ از جمله این مورد را اعلام کردند.

حسینی در حوزه مطبوعات و اطلاع‌رسانی با اشاره به مطرح شدن قانون مطبوعات از سوی مخالفان و موافقان گفت: اولین بندی که من در کمیسیون فرهنگی به آن اشاره کردم تهیه و تدوین نظام جامع رسانه‌ای برای سامان‌بخشی و وضع مقررات یکسانی برای مطبوعات، خبرگزاری‌ها و سایت‌ها بود.

حسینی گفت: انقلاب ما اگر می‌خواهد الها‌م‌بخش باشد، سفیران فرهنگی ما رایزنان فرهنگی هستند که بایستی در این عرصه تلاش کنند.

وی خطاب به نمایندگان گفت: جامعیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر هیچ‌کسی پوشیده نیست، اما ناگزیر كسوت وزارت پوشیدنی است، یعنی با حسن ظن و معرفی رییس جمهور و رأی اعتماد نمایندگان فرد منتخب بایستی این بار را بر دوش کشد.

وی یادآور شد: اینک آمده‌ایم و آماده‌ایم تا با تحول ساختار این وزارتخانه و عنایت خاص رییس جمهور و توجه ویژه شما نمایندگان به یک خیزش فرهنگی دست یازیم.


| شناسه مطلب: 20886