دولت برای حفظ سلامت مردم در متوقف کردن عمره و تمتع منعی ندارد

دولت منع قانونی برای متوقف کردن اعزام زائر به عمره مفرده و حج تمتع به منظور جلوگیری از گسترش و همه گیری آنفلوآنزای خوکی در کشور ندارد.
نايب رييس کميسيون بهداشت و درمان مجلس شوراي اسلامي گفت: دولت منع قانوني براي متوقف کردن اعزام زائر به عمره مفرده و حج تمتع به منظور جلوگيري از گسترش و همه گيري آنفلوآنزاي خوکي در کشور ندارد.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
دکتر " حسينعلي شهرياري" در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: نظرکارشناسان وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکي در خصوص توقف يا عدم توقف مراسم حج امسال اعم از تمتع و عمره بسيار مهم و تاثير گذار است.
دکتر شهرياري ، با اشاره به مبتلا شدن دو عمره گزار کشور به آنفلوآنزاي خوکي اظهارداشت : با توجه به اينکه حفظ جان مردم نيز از واجبات محسوب مي شود ، دولت اگر صلاح بداند مي تواند حج تمتع را به منظور جلوگيري از همه گيري اين بيماري در کشور متوقف کند.
وي همچنين توصيه کرد: زيارت هاي مستحبي به خارج از کشور از جمله عمره با توجه به اينکه عربستان از مناطق آلوده آنفلوآنزاي خوکي محسوب مي شود ، حتي الامکان بايد متوقف شود .
وي با بيان اينکه در زمان حاضر مجلس شوراي اسلامي در زمان تعطيلات بسر مي برد اظهارداشت : بعد از پايان تعطيلات ياد شده ، کميسيون بهداشت مجلس حتما در خصوص آنفلوآنزاي خوکي ، اتخاذ تمهيدات کارشناسي و همچنين اخذ نظرات کارشناسي مسوولان وزارت بهداشت با اين وزارتخانه جلسه خواهد داشت .
رييس مرکز مديريت بيماري هاي واگير وزارت بهداشت امروز از ابتلاي دو مورد جديد بيماري H1N1 نوع A موسوم به آنفلوآنزاي خوکي درکشور خبر داد که هردو آنها عمره گزار بودند.
دکتر " محمد مهدي گويا " اظهارداشت : افراد مبتلا يک زن 57 ساله و يک مرد 24 ساله هستند که هر دو در روز هفدهم ماه جاري دراز عمره به شهرمختلف کشور بازگشتند.
اين موارد ابتلا به بيماري آنفلوآنزاي خوکي سومين مورد ابتلا در کشور است. نخستين مبتلا يک نوجوان 16 ساله ايراني مقيم آمريکا بود.
وزير بهداشت ، درمان وآموزش پزشکي پيشتر با توجه به گسترش بيماري آنفلوآنزاي خوکي (H1N1) نوع A در کشور عربستان با ارسال نامه اي به رييس سازمان حج و زيارت خواستار ممانعت آن سازمان از اعزام گروههاي پرخطر تا اطلاع ثانوي به سفر عمره مفرده شد.
در اين نامه که يک نسخه ازآن به ايرنا نمابر شده است زنان باردار،کودکان زير پنج سال ،سالمندان بالاي 65سال، بيماران داراي بيماريهاي مزمن ريوي ، کليوي ، قلبي و نيز کساني که از داروهاي سرکوب گر ايمني يا استروئيد سيستميک استفاده مي کنند درزمره اين گروهها معرفي شده اند.
وزير بهداشت دراين نامه با اشاره به مصوبات کميته علمي کشوري آنفلوآنزا، از سازمان حج و زيارت خواسته از اعزام گروههاي پرخطر شامل کودکان زير پنج سال ، به سفر حج عمره تا اطلاع ثانوي خودداري شود.
براساس تازه ترين گزارش تاکنون 200 نفر درعربستان به بيماري آنفلوانزاي خوکي مبتلا شدند ويا مشکوک به اين بيماري هستند.
درحال حاضر مسوولان حج و زيارت و وزارت بهداشت در حال تصميم گيري در مورد اعمال محدوديت احتمالي براي اعزام زائران ايراني به عمره مفرده هستند.
درگزارشهاي قبلي سازمان حج و زيارت اعلام شده بود تا پايان زمان عمره امسال بيش از 800 هزار نفر درقالب کاروانهاي مختلف از سراسر کشور به سفر معنوي اعزام مي شوند.