معاون امور روحانیان بعثه مقام معظم رهبری نتایج تشّرف به عتبات را تشریح کرد

شیفتگی ملت مسلمان ایران به اهل بیت پیامبر -علیهم اسلام- و خبر پاداش فراوانی که برای زائران عتبات عالیات در آموزههای دینی آمده است، بزرگترین عواملی هستند که مردم را، عاشقانه به سوی عتبات سوق می دهند، به گونه ای که هر سال بر تعداد این زائران افزون می شود.
حجت الاسلام و المسلمين نواب، معاون امور روحانيان بعثه مقام معظم رهبري، در گفت¬و¬گو با نشريه صفا گفت : شيفتگي ملت مسلمان ايران به اهل بيت پيامبر -عليهم اسلام- و خبر پاداش فراواني که براي زائران عتبات عاليات در آموزههاي ديني آمده است، بزرگترين عواملي هستند که مردم را، عاشقانه به سوي عتبات سوق مي¬دهند، به گونه اي که هر سال بر تعداد اين زائران افزون مي¬شود.
وي در تشريح استقبال قابل توجه مردم از زيارت عتبات عاليات گفت: تعداد نام نويسان براي زيارت عتبات، درسال 87 نسبت به سال پيش ازآن، 20% افزايش داشته است و روزانه حدود 3000 نفر ودر مناسبتها 5000 نفر با کمک خدمتگذاران سازمان حج و زيارت به فيض زيارت رسيدهاند. جمع زائران عتبات عاليات به صورت آزاد و ازطريق سازمان، به پيش از يک ميليون نفر ميرسد که حدود 70٪ آنها تحت پوشش شرکت شما ميباشند.
او با اشاره به لزوم حضور يک روحاني يا مداح در هر کاروان گفت: پيش بيني ميشود، در سال 88 به حدود بيست هزار روحاني براي حضور در کاروانهاي عمره نياز باشد.
حجت الاسلام و المسلمين نواب خاطر نشان کرد: با روحانيان علاقهمند داراي شرايط، پس از قبولي در آزمون ورودي، مصاحبه ميشود تا توانايي آنان در اداره جلسات ارزيابي گردد. افراد پذيرفته شده، پس از گذراندن ساير مراحل گزينشي و فراگيري آموزشهاي خاص عتبات، براي خدمتگذاري به کاروانها معرفي ميشوند.
وي به تشّرف اخير خود به عتبات اشاره کرد و گفت: توفيق تشرّف به عنوان روحاني کاروان، از دو جهت براي حقير مهم بود، اول اينکه آشنايي نزديک با نيازها موجب شد تا به فکر بهينه سازي باشم و دوم اينکه از توفيق ويژه خدمت رساني مستقيم به زائران و شيفتگان اهل بيت _عليهم السلام_ محروم نشوم.
ايشان درباره نتايج تشرّف خود گفتد: امور مختلفي نيازمند اصلاح و بهينهسازي است که برخي به بعثه مقام مظعم رهبري _مدظله_ و بعضي به سازمان حج و زيارت و شرکت شما مربوط ميشود.
او تاکيد کرد: از چند ماه پيش، جلسات توجيهي در نجف راهاندازي گشت، که با استقبال روحانيان و مداحان روبرو و طبق ارزيابي، بسيار مفيد دانسته شد. ولي برنامههاي آموزش ميداني اماکن، برنامههاي فرهنگي - تبليغي در مسير، درهتلها، مساجد و صحنها و نظارت برحسن خدمات رساني به زائران به برنامهريزي و اجراي صحيح نياز دارد.
وي با رد عدم استقبال روحانيان از تشرف به عتبات گفت: کمبود روحاني در کاروانهاي عتبات، به دليل تراکم کاروانهاي اين سفر پر فيض است و بايد گفت: آنها از خدمت به کاروانهاي عتبات به خوبي استقبال ميکنند و از مشکلات سفر عتبات، طولاني بودن زمان سفر زميني، ناامني و محدوديتهاي مربوط به آن نميهراسند، چنان که سال 87 دو تن از اين روحانيان در طول مسير داخل عراق، به دليل انفجاري نزديک حرم کاظمين-عليهما السلام- به شهادت رسيدند.
حجت الاسلام و المسلمين نواب به خدمات خالصانه روحانيان کاروان ها اشاره کرد و گفت: _بحمدالله_ آنها از تجربههاي خوبي برخوردارند که در اين سفرها به کار ميبندند، از جمله: توجيه زائر قبل از سفر، چارهانديشي براي نيازهاي مسير، بهره برداري از فرصتهاي داخل اتوبوس درسفرهاي زميني ، شناخت روحيات زائران و برنامهريزي جهت پاسخگويي به نيازهاي آنان.
وي افزود: تبين معارف ديني، نقش زيارت معصومان و ويژگيهاي زائران آنها ، انتظارات معصومان از زائران، راههاي افزايش معنويت در زيارت و دهها موضوع ديگر، عنوان وظائف روحانيان کاروان ها ميباشد و شناسايي و معرفي اماکن، مسابقات داخل کاروان، خاطره نويسي و... از برنامههايي است که دراين سفر اجرا ميکنند.