توفان شن در عراق و تاثیر آن بر ایران

سازمان ناسا با استفاده از ماهواره آکوا خود تصویری فضایی از بزرگترین طوفان شن در عراق به ثبت رسانده است که در این تصویر به خوبی می توان تاثیر دامنه توفان بر روی ایران را نیز مشاهده کرد.
به گزارش مهر، آلودگي اخير شهرستانهاي مختلف ايران ناشي از توفان شن عظيمي است كه در كشور عراق از مدتها قبل آغاز شده و تحت جريانات جوي قسمتي از آن به ايران انتقال يافته است. وقوع اين توفان زندگي مردم را در عراق به شدت دچار اختلال كرده و تعداد زيادي تحت تاثير اين توفان در بيمارستانها بستري شده اند.
سازمان ناسا تصوير اين طوفان عظيم شني كه كشور عراق را به مدت يك هفته درنورديده و ديگر كشورهاي آسياي ميانه از جمله ايران را تحت تاثير قرار داده را توسط ماهواره آكوا به ثبت رسانده است.
بسياري از ساكنان عراق بر اين باورند كه اين توفان يكي از بدترين خاطرات طول زندگي آنها بوده است. صدها نفر از ساكنان عراق به دليل بروز اختلالات تنفسي در بيمارستانها بستري شده اند و در عين حال هجوم غبار و خاشاك سفرهاي زميني و هوايي را كاملا مختل كرده است.
تصوير جديدي كه توسط ماهواره آكوا ناسا ارائه شده است مناطق مرتفع عراق كه تحت تاثير اين توفان قرار گرفته اند را نمايان مي سازد. بلند شدن از سطح قاره ها و سفر بر روي اقيانوسها از خصوصيات اصلي و طبيعي غبارها است. بر اساس تخمين دانشمندان توفانهاي غبار بياباني سالانه 2.4 بيليون تن خاك و خاشاك را در ميان اتمسفر زمين پراكنده مي سازد كه هر يك گرم از اين خاشاك از بيليونها سلول باكتري تشكيل شده اند.
چنين توفاني از غبار به همراه باكتريهاي موجود در آن مي تواند از كوير صحرا در آفريقا بلند شده و در فلوريدا خاتمه يابد. چنين توفانهايي به علاوه مي توانند ميزان زيادي از ذرات آهن را به اقيانوسها وارد سازند و در بدترين شرايط نيز قادرند اپيدمي مرگباري را در جهان پراكنده سازند.
چنين توفانهايي به علاوه مي توانند ميزان زيادي از ذرات آهن را به اقيانوسها وارد سازند و در بدترين شرايط نيز قادرند اپيدمي مرگباري را در جهان پراكنده سازند
در تصوير ماهواره اي جديد قسمتهايي از رودخانه هاي دجله و فرات قابل مشاهده اند زيرا لايه هاي غبار به صورت يكنواخت پراكنده نبوده و مي توان در برخي قسمتها سطح زمين را به خوبي مشاهده كرد.
بر اساس رصدخانه زميني ناسا، ماه هاي آگوست و جولاي داغترين ماه هاي سال در عراق خواهند بود و طي اين دوره حرارت تا 120 درجه فارنهايت نيز افزايش خواهد يافت. از اواسط ماه ژوئن تا ماه سپتامبر باد شمالي وزش خود را آغاز كرده و به صورت دوره اي تا 27 كيلومتر بر ساعت شدت گرفته باعث بلند شدن غبارها مي شود.
خشكسالي عامل اصلي خشك شدن مناطق مرطوب در سطح مناطق اين كشور شده و همين امر مي تواند تعداد مناطقي را كه تحت تاثير باد شمالي قرار گرفته و طوفان غبار به وجود آورد را افزايش دهد.
بر اساس گزارش لايو ساينس، به گفته دانشمندان چنين توفاني براي روزها ادامه خواهد داشت.