آخرین وضعیت زایرین ایرانی بازداشتی مواد مخدر در عربستان سعودی

از مجموع قریب به 600 هزار زایر ایرانی عمره اعزامی به عربستان ، 137 نفر در فرودگاه مدینه به علت همراه داشتن مواد مخدر ، توسط مامورین سعودی شناسایی و بازداشت شده اند .
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج به نقل از حراست سازمان حج و زيارت ، عليرغم توصيه هاي پيشگيرانه در قالب طرح امنيت سفر و شامل ، آموزشهاي حضوري ، لوح فشرده ، فيلم و جزوات آموزشي به زايران عمره متاسفانه همچنان شاهد بازداشت برخي از زائران در مبادي فرودگاهي عربستان هستيم.
بر اساس اين گزارش ،مسئولين كشور عربستان سعودي در سالهاي اخير اقدامات وسيعي را براي كنترل و شناسايي مجرمين در مبادي ورودي خود بعمل آورده است كه از جمله آن مي توان به استفاده از افراد متخصص و ماهر پليس مواد مخدر ، در فرودگاهها با توانايي شناسايي مجرمين در چهره شناسي ، بكارگيري از سامانه هاي الكترونيكي مدرن شناسايي هر نوع كالا و اشياء ، استفاده از تجهيزات سيار با قابليت تشخيص انواع مخدر ها و روان گردانها و حضور تيم هاي سگ تجسس مواد مخدر اشاره كرد .
اين گزارش مي افزايد ، بر اساس قوانين جزايي عربستان سعودي همراه داشتن هرگونه داروي گياهي ، مسكن داراي مواد مخدر يا مواد مخدر ، مشابهات و قرص هاي روانگردان ، جرم و حسب مقدار مجازات 2 تا 10 سال حبس دارد. همچنين اعتياد و سوء مصرف به هرگونه مواد مخدر و روان گردان مجازات زندان از يك تا 2 سال داشته و بعضاً در صورت اثبات جهت فروش حكم اعدام را براي بازداشت شده در پي خواهد داشت.
به گزارش دفتر مركزي حراست سازمان حج و زيارت از مجموع 137 نفر زاير بازداشت شده به جرم حمل و يا استعمال مواد مخدر در زندانهاي عربستان از آغاز عمليات عمره ، 37 نفر پس از گذشت مدت محكوميت آزاد و براي 7 نفر پس از صدور حكم قضايي مقدمات آزادي آنها فراهم شده است .
بر اساس اين گزارش ؛ اكثر زايرين بازداشت شده حداقل 60 روز را در زندان بسر برده اند كه دو نفر از آنها بدليل كهولت سن و فشار روحي و رواني ناشي از اعتياد در زندان فوت شده اند.
همچنين عليرغم بررسي هاي پليس ايران قبل از عزيمت مسافران ، برخي دستگيرشدگان در عربستان پس از كشف مواد مخدر در ايستگاههاي پروازي ايران توسط نيروي انتظامي و ارجاع به دادگاه و پرداخت جريمه مجدداً اعزام و در عربستان باز بدليل حمل مواد مخدر دستگير شده اند .
اين در حاليست كه محيط بازداشتگاه از نظر بهداشتي نامناسب بوده و بدليل حضور مليت هاي گوناگون در يك مكان و اختلافات فرهنگي و اجتماعي ، زايرين زنداني را در وضعيت روحي و جسمي بغرنجي قرارداده است.
شايان ذكر است با توجه به مشكلات بوجود آمده براي زايرين بازداشتي و در شأن نظام نبودن موضوع و بعضاً بهره برداري سياسي از آن ، سازمان حج و زيارت تدوين دستورالعمل اعزام زايرين داراي اعتياد را در كنار يك برنامه جامع اطلاع رساني در حوزه مواد مخدر آغاز نموده است.
عناوین مرتبط:
يادداشت - برخورد ايران و عربستان با حاملين مواد مخدر جدي است
كاهش36 درصدي دستگيري حجاج حامل مواد مخدر در عربستان