گزارشی از طرح های ایرانی در حال اجرا در سوریه

این بازدیددر حاشیه تشکیل هفتمین نشست کمیسیون مشترک ایران و سوریه به ریاست محمد سعیدی کیا وزیر مسکن وشهرسازی و عامر حسنی لطفی وزیر اقتصاد و بازرگانی سوریه صورت گرفت.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

طرح هاي ايراني در حال اجرا در استان هاي مختلف سوريه که مورد بازديد مقامات دو کشور قرار گرفت ، يکي پس از ديگري شکوفا شده و به بار نشسته است .   

به گزارش ايرنا ، اين بازديد که عصر جمعه به پايان رسيد ، در حاشيه تشکيل هفتمين نشست کميسيون مشترک ايران و سوريه به رياست محمد سعيدي کيا وزير مسکن وشهرسازي و عامر حسني لطفي وزير اقتصاد و بازرگاني سوريه صورت گرفت.

وزير مسکن و شهرسازي و هيات همراه که اوايل هفته گذشته به سوريه سفر کرده بودند ، شامگاه جمعه پس از پايان برنامه بازديد از طرح هاي در دست اجرا ، به سفر خود در سوريه پايان دادند.

نيروگاه برق تشرين ، کارخانه سيمان حماه ، طرح شرکت سايبر بين المللي براي احداث تونل انتقال آب به دشت هاي جنوبي حلب ، 10 واحد سيلوي غله، توزيع و بهره برداري برق سوريه و واگن پارس از طرح هايي است که ايران با سوريه همکاري مي کند.

احداث پل فلزي روي رودخانه فرات با همکاري شرکت مسکن و عمران قدس ، پالايشگاه هاي بانياس و حمص، شيشه کاوه، توليد داروي درمان زخم پاي ديابتي و توليد خودروهاي سمند و پرايد، از ديگر طرح هايي است که ايران و سوريه کارهاي مشترکي را به اجرا رسانده اند.

توسعه نيروگاه برق جندر، تونل زينبيه، متروي دمشق ، صنايع فولاد، توليد لوله جي.آر.پي، صنايع مواد خام و اوليه رنگ ، همکاري در زمينه نمايشگاه ها، مسکن، سفر و اعزام زائر از طرح هاي پيشنهاد شده براي همکاري آتي ميان دو کشور عنوان شده است.

نخستين طرحي که مورد بازديد قرار گرفت ، سيلوي يک ميليون تني بود که توسط متخصصان ايراني شرکت "توسعه سيلوها" در قالب 10 سيلوي 100 هزار تني در حال ساخت است.

دو واحد از سيلوهاي دهگانه در شهرهاي "کپکا" و "صباح الخير" در شمال شرق سوريه به شرکت سيلوهاي سوريه تحويل داده شده و هم اکنون چهار واحد ديگر نيز در استان حلب و الحسکه در مراحل تکميلي نصب تجهيرات قرار دارد.

چهار واحد ياد شده ، آبان ماه امسال تحويل طرف سوري داده مي شود و تا سال آينده ميلادي چهار واحد باقيمانده هم در استان هاي دمشق، حلب، رقه و حماه تکميل خواهد شد.

اين سيلوها به منظور نگهداري گندم، ذرت و جو و مطابق با ظرفيت سيلوهاي داخل کشور و استانداردهاي جهاني ساخته مي شود.

طرح بعدي خط توليد مدل جديد خودرو پرايد در کارخانه "سي وي کو" به نام "اميسا" بود.

اين خط روز پنجشنبه با حضور "فواد عيسي جوني" وزير صنايع سوريه، سعيدي کيا وزير مسکن و شهر سازي ، حجت الاسلام والمسلمين سيد "احمد موسوي" سفير ايران در سوريه، "مهرداد بذرپاش" مدير عامل گروه خودرو سازي سايپا و جمعي از مسوولين و کارگزاران سوريه افتتاح شد.

نام اميسا که براي اين نوع پرايد انتخاب شد، بر گرفته از نام قديمي شهر حمص سوريه است.

کارخانه "سي.وي.کو" در نظر دارد تا پايان سال 2009 ميلادي دو محصول ديگر به نام هاي"مينياتور" و "مرواريد" را به سبد توليدات خود در سوريه اضافه کند.

سي وي کو در نظر دارد علاوه بر توليد گسترده در کشور سوريه، محصولات خود را از مبدا سوريه به ديگر کشورهاي عربي که با اين کشور تجارت آزاد دارند صادر کند.

طرح تونل و کانال انتقال آب به حلب توسط شرکت ايراني "سابير" نيز که در برنامه بازديد قرار داشت، نظر طرف سوري را به خود جلب کرد.

سوري ها بر اين باورند آبياري کردن دشت هاي حاصلخيز اين کشور خدمت مهمي به آنها که اقتصادشان مبتني بر کشاورزي و دامداري است، تلقي مي شود.

اين طرح از سال 1385 آغاز شد و تا پايان سال ميلادي جاري به بهره برداري خواهد رسيد.

احداث پل عظيم روي رودخانه فرات توسط شرکت خصوصي "مسکن و عمران قدس رضوي" نيز از طرح هايي است که براي مردم سوريه به آرزوي تاريخي بدل شد.

دست اندرکاران اين طرح در گزارشي به بازديدکنندگان تصريح کردند که پروژه پل فرات که از ابتداي سال 2007 ميلادي آغاز شده ، تا پايان سال 2009 ، دو ماه زودتر از موعد مقرر به بهره برداري خواهد رسيد.

قرار بود اين طرح با هزينه اي بالغ بر 26 ميليون دلار اجرا شود ، اما با گسترش 25 درصدي آن، به ميزان 32 ميليون و پانصد هزار دلار رسيد.

اين طرح از آن جهت حائز اهميت است که راه آهن سوريه را به راه آهن عراق به منظور حمل کالا و مسافر مرتبط مي سازد.

هزينه طرح يادشده توسط دولت سوريه تامين شده و شرکت ايراني آن را اجرا مي کند.


| شناسه مطلب: 22425