آخرین مصوبات و برنامههای روحانیون کاروان های عمره

معاونت امور روحانیون بعثه مقام معظم رهبری مطابق وعده اعلام شده روز یکشنبه 17 خرداد ، اسامی روحانیون معزز حج تمتع سال 88 را از طریق سامانه صفحات شخصی روحانیون اعلام کرد.
معاونت امور روحانیون بعثه مقام معظم رهبری مطابق وعده اعلام شده روز یکشنبه 17 خرداد ، اسامی روحانیون معزز حج تمتع سال 88 را از طریق سامانه صفحات شخصی روحانیون اعلام کرد. در اینجا به گفت و گو با حجت الاسلام والمسلمین نواب معاون امور روحانیون بعثه مقام معظم رهبری در باره برنامه های عمره سال جاری می پردازیم و در گفت و گوی آینده نیز درباره برنامه های آینده حج تمتع آن معاونت خواهیم پرداخت.
حجت الاسلام نواب گفت :در عمره سال جاری 6030 كاروان و به همين تعداد ، روحاني اعزام خواهند شد. همچنین به همراه كاروان هاي دانشجوها ، طلاب و دانش آموزان خواهران معينه فرستاده مي گردند. در نيمه اول عمره 3196 كاروان اعزام که بر این تعداد ، 143 كاروان از سوی خواهران دانشجو، طلبه و دانش آموز افزوده مي گردد. گفتنی است ، تعداد معينه (ويژه كاروان هاي خواهران دانشجو ، دانش آموز وطلاب ) 175 نفر مي باشد .<?XML:NAMESPACE PREFIX = O />
وی خاطر نشان کرد : كارآموزان اعزامي در سال جاری 200 نفر هستند. همچنین برای برنامه هاي عمومي ، از میان خواهران و برادران ، افرادی به عنوان مبلّغ ، مداح ، رابط روحاني ، رابط دانشجويي ، مشاور خانواده و نیز افرادی جهت پاسخگويي به شبهه ها فرستاده می شوند.
ایشان با اشاره به تشریح برنامه هاي (آموزشي ، فرهنگي ) براي روحانيون اعزامي در سال جاري گفت: برای روحانيون و معينه هاي اعزامي در عمره سال جاري ، علاوه بر آموزش هايی که در ابتدا يا ضمن خدمت گذرانده اند ، همايش هاي به روز رساني این افراد ، اعلام جدیدترین فتاواي مراجع عظام تقليد ، ارائه راهكارهای برخورد با تندروی های وهابی ها و شيوه ای صحيح در جهت حفظ مباني عقيدتي زائران و انتقال تجربيات جديد به آنها برگزار می شود.
حجت الاسلام و المسلمین نواب در مورد مصوبات جدید معاونت روحانيان براي عمره امسال گفت: مقررات اعزام در سال جاري با تغييراتی به تصويب رسيد. به منظور هماهنگ سازي اعزام هاي روحانيان به عمره و عتبات عاليات ، قرار شد كساني كه می خواهند برای دومین یا چندمین بار به مکه مشرف شوند ، از سفر دوم به بعد ، سالی یک بار ، خدمتگزاري فرهنگي زائران عتبات عاليات را به عهده گیرند.
وی به عنوان تبصره ای بر این مصوبه افزود : روحانيانی كه در سفرهاي حج تمتع به عنوان برتر شناخته شده اند ، مي توانند هر دو مرحله اعزام را در اعلام آمادگي ابتدائي درج نمايند .همچنین استان هايي كه با کمی روحاني برای كاروان هاي عمره گذارِ خود روبرو هستند ، مي توانند هر روحانی را تا سه مرتبه به سفر عمره مفرده اعزام کنند ، البته به شرط اينكه دو مرتبه آن در نيمه اول عمره باشد .
معاون امور روحانیون بعثه مقام معظم رهبری ، در پاسخ به این سؤال که «آموزش هاي ابتدای خدمت براي روحانيون تا چه اندازه موثر بوده است؟»
گفت: افزون بر آنکه آگاهی های آنان را در زمینه مناسك ، امکنه و رویدادهای تاریخی بالا می برد ، با در اختیار نهادن تجربيات ديگران ، به آنها در اداره صحيح كاروان بسيار كمك می کند.
معاونت امور روحانیون بعثه مقام معظم رهبری با تاکید بر لزوم حضور روحانیان در همه برنامه های این معاونت ، امتیازات ممتازان طرح ها را برشمرد و گفت : روحانياني كه در يكي از مراحل آموزشي ابتدای خدمت ، ضمن خدمت و تكميلي و يا در اعزام هاي مختلف حج و عمره امتیازات بالاتری را کسب کرده باشند ، سمتشان از معين به روحانی ارتقا خواهد یافت و يا برخي از مسؤوليت هاي سنگين تر به آنها واگذار خواهد شد.
حجت الاسلام و المسلمین نواب خاطر نشان کرد: به منظور آماده کردن آنها برای پاسخگویی به شبهه ها اعتقادی که در سفر پیش می آید ، ضمن ارائه آموزش «كلام» و پاسخ به شبهه های در قالب 9 واحد درسي ، تازه ترین شبهه ها در معاونت آموزش و پژوهش بررسي می شوند ، و فضلاي محترم حوزه علميه به آنها پاسخ می دهند. سپس ، این پاسخ ها در دسترس عموم روحانيان و يا فرهيختگان آنها قرار مي گيرد .
او از انتشار کتاب « مناسک عمره » خبر داد و گفت: معاونت آموزش و پژوهش بعثه مقام معظم رهبری مناسك عمره ، جامع الفتاوا و نیز گزيده مسائل آن را منتشر کرده است همچنین ، «كميته تخصصي احكام و فقه معاونت امور روحانيون آماده هستند تا در نشست هاي علمي و همايش ها به سؤال های روحانیان پاسخ بدهند.
ایشان تأکید کرد : با عنايات الهي روحانيان محترم نقش خود را در حج و عمره و عتبات به گونه اي ایفا كرده اند كه استقبال زائران از حضور روحاني در كاروان ها روز افزون است . مسلماً روحانیانی كه شيفته خدمت به زائر و قدردان این توفيق الهي هستند ، خدمتگزاري را با چيز ديگري معامله نمي كنند و تلاش می کنند تا به درستی از عهده آن برآیند.
معاون امور روحانیان بعثه مقام معظم رهبری خاطر نشان کرد : روحانيان ، به خوبي مي دانند که چشم های زائران برای فراگيري دين خود ، با دقت ، به عمل روحاني دوخته شده است. او باید با دلسوزی آنها را راهنمایی و خالصانه كاستي هاي ديني شان را بر طرف کند ، همچنین آنان را به رشد و بالندگي معنوي برساند تا نه تنها شيريني اين سفر براي هميشه در بن دندانشان بماند ، بلکه تا پایان عمر ، دانششان نسبت به معارف حج و امور معنوی بیمه شود و آنها ، به خاطر آن ، همیشه دعاگوي روحاني خردمند و خيرانديش حوزه باشند .
اخبار مرتبط: