اینجا آشپزخانه زائرین است...با وضو وارد شوید

در آشپزخانه های ایران چه در مکه و چه در مدینه ، همه کارکنان با وضو وارد می شوند و کار خود را یک عبادت می دانند که برای آن طلبیده شده اند.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 محمد سليماني مسئول تغذيه در آشپزخانه ابوجدائل مكه با اين سخنان گفت و گوي خود  با خبرنگار پايگاه اطلاع رساني حج درمود فعاليت اين آشپزخانه را آغاز كرد.

 

وي گفت: تمامي 110 پرسنل آشپزخانه ابوجدائل با اين تفكر در دماي 80 درجه كار مي كنند و از كار خود نيز لذت مي برند چرا كه همه باور دارند براي اين كار طلبيده شده اند.

 

image_2009631023149214.gif

 

آشپزخانه وسيع و ديدني ابو جدائل يكي از 4 آشپزخانه اي است كه در مكه و مدينه پخت غذا براي زائران را بعهده دارد.

 

2 آشپزخانه در مكه و 2 آشپزخانه ديگر در مدينه با استفاده از پزشك و مسئول تغذيه و بهترين امكانات و مواد غذايي خدمت به زائران را ادامه مي دهند و مشكل بتوان زائري را يافت  كه از غذاي اين آشپزخانه ها بتواند ايراد بگيرد.

 

در رستوران ها همه راضي و بعد از غذا هميشه قدر زحمت هاي خادمان خود را دانسته و با تشكر رستوران ها را ترك مي كنند.

 

البته زائران اگر مي دانستند  اين غذا ها چگونه و با چه روندي پخته مي شود، مطمئنا حيرت زده و متعجب ، تحسين هاي خود را بيشتر مي كردند.

 

مواد غذايي بر اساس اصول پزشكي و نياز هاي بدن زائران تهيه و نظارت مي شود.

 

علاوه بر كارشناسان تغذيه و بهداشت كه هميشه در آشپزخانه ها حضور دارند، تيم پزشكي ايران نيز بازديد هاي موردي و هفتگي از اين آشپزخانه ها را در برنامه كاري خود دارد تا همه چيز طبق اصول باشد.

 

پخت 21 هزار و 978 نهار در كنار 20 هزار و 814 شام، كار بزرگي است كه آشپزهاي ايراني فقط در آشپزخانه  ابوجدائل انجام مي دهند.

 

image_2009631023149215.gif

 

مسئول تغذيه مي گويد: 41 درصد مواد مورد نياز به دليل كمك به اقتصاد كشور خودمان از ايران وارد مي شود و تنها موادي كه يا فاسد شدني است و يا نوع وكيفيت و قيمت آن بهتر باشد از عربستان تهيه مي شود.

 

براي توزيع غذاي اين آشپزخانه به 35 هتل از 54 هتل هاي ايراني ها، 13 خط خودروي ويژه با سردخانه قرار داده شده است.

 

سالن بزرگ آشپزخانه ابوجدائل از 3 بخش وسيع برخوردار است كه در هر بخش تمامي دستگاهها مكانيزه است حتي برنج نيز برخلاف ساختار سنتي از ديگ هاي مكانيزه و بهداشتي تهيه مي شود كه هيچ يك از خاصيت هاي آن در پخت از بين نمي رود.

 

سالن آماده سازي گوشت و مرغ، سالن خورشت و سالن برنج هر كدام به وسعتي بين 200 تا 400 متر مربع پخت هر بخش از غذا را بعهده دارد.

 

image_2009631023149212.gif

 

دكتر مراد نژاد يكي ديگر از مسئولان بهداشت آشپزخانه  ابوجدائل مي گويد: مواد غذايي از لحظه ورود به آشپزخانه تا زماني كه از سيستم توزيع خارج مي شود، به عبارتي در تمامي مراحل تهيه، پخت و توزيع تحت كنترل و نظارت قرار دارد.

همه چيز بر اساس كالري مورد نياز زائرين تنظيم شده است. از نمك گرفته تا فلفل و گوشت و ساير مواد.حتي ذائقه ايراني هم در برنامه غذايي گنجانده شده است.

 

اين آشپزخانه روزانه 10 تن ورودي كالا دارد و به گفته دكتر مراد نژاد ضريب بهداشتي غذاهاي آشپزخانه هاي ايراني در عربستان حتي در خانه هاي ما ايراني ها تا اين حد رعايت نمي شود.

 

روزانه فقط در اين آشپزخانه نزديك به 5 تن برنج پخت مي شود.25 نفر در سالن برنج – 32 نفر در سالن آماده سازي_ 35 نفر در سالن خورشت  و 12 نفر در سالن سوپ كار مي كنند و هميشه 5 درصد بيش از نياز زائران پخت مي شود تا افرادي كه به خوردن بيشتر نياز دارند، كم نياورند.

 

image_2009631023149213.gif

زيبا تر از نوع كار در آشپزخانه، آشپز ها هستند كه با روزي 20 ساعت كار، فعاليت خود را ارزشي و عبادت مي دانند.

آشپزهاي ايراني هر روز در بدو ورود به سالن هاي كار خود،  ابتدا وضو مي گيرند و سپس با قرائت  دعاي روز با نيت صواب و خدمت بيشتر  به زائران،  وارد سالن ها مي شوند.

 

اين وضعيت فقط در آشپزخانه ابوجدائل مكه نيست، به هر سه آشپزخانه ديگر ايران در مدينه و مكه برويد ، همين وضع است.

image_2009631023149061.gif
 


| شناسه مطلب: 23078