یادداشت - تروریسم با نام دین ؛ دشمنان اسلام این را می خواهند

آمریکا شعار مبارزه با تروریسم را به عنوان یک اهرم به کار می گیرد و هر جا که منافعش اقتضا کند آن جا حضور دارد و با هر کسی که دشمن پندارد مقابله می کند. از این جهت عمل آمریکا هیچ توجیه عقلایی در کل جهان ندارد و هیچ کس این را نمی پذیرد که گروهی تروریستی مردم بیگناه را بکشد و آمریکا هم از او حمایت کند.

 رئوف پيشدار : تفرقه ميان امت اسلامي هدف هميشگي استكبار است . يكي از مباني عمده اين راهبرد ، كنترل جهان اسلام از طريق مذاهب اسلامي مي باشد و  از ابزارهاي اين كار ، يكي ، استفاده از جاهلان و متعصبان يك مذهب و يا فرقه اسلامي عليه مذهب و فرقه اسلامي ديگر ، و نيز  طرح و كشاندن مسايل حساسيت زا به  ميان توده هاي مردم و انتقال آن به حوزه عوام ، و خارج كردن مسايل  از حوزه علما و صاحبان انديشه است . اگر نگاهي به گفته ها و نوشته هاي بسياري كه متاسفانه اين روزها  عليه مذاهب اسلامي  و بخصوص شيعه ايراد شده و يا نوشته و نشر گرديده بيندازيم ، خط و ربط استكبار را به وضوح در آنها مي بينيم . گرچه خوشبختانه با درايت علماي اسلام اين راهبرد افشا شده  و خيلي كاركرد نداشته است ، ولي برخي حوادث و رخ دادها مانند حادثه تروريستي اخير در زاهدان ، ضرورت هشياري بيشتر دراين زمينه را مورد تاكيد قرار مي دهد.

خط قرمز جهان اسلام بايد مدارا و احترام به همه ي مذاهب اسلامي ونيز پيروان آنها باشد .دشمن در پي آن است كه اصل مدارا را كه  از اصول مورد تاكيددر اسلام و بخصوص ميان مسلمين است ، از آنها بگيرد . مدارا دستور اسلام است و اين امر در نگاه به سيره رسول الله (ص)‌و اهل بيت بزرگوار آن حضرت ، سلام الله اجمعين ،  كاملا برجسته مي باشد . ترديدي نيست كه بسياري از جنگ و نزاع‌ها و مشكلات موجود در جهان با ترويج فرهنگ مدارا دربين مردم قابل حل است. اين امر يك شرط مهم دارد و آن انتقال هر امري به حوزه خودش است . يعني مسايل و موضوعاتي كه بايد در حوزه علما مورد بررسي و تحليل و نظر قرار گيرد را نبايد اجازه داد كه به ميان توده هاي عامي جامعه انتقال يابد ،  وظيفه علماست كه با ترويج و تشويق مدارا ميان همه ي مومنان ، آنها رابه برادري و اتحاد و تحكيم اخوت اسلامي سفارش كنند.

جمعيت بزرگ مسلمانان جهان به چيزي كه دراين مقطع بيش از همه به آن نياز دارد ، يك "‌هويت مشترك "‌با محوريت اسلام است كه در صورت تحقق آن ، مسلمانان را به يك محور و نقطه ثقل در نظام و ساخت جهاني مبدل خواهد نمود. استكبار با شناختي كه از اثرات و پيامدهاي قدرت يابي مسلمين درصورت نيل به هويت مشترك ديني در نظام جهاني سلطه دارد ، حرکت هايي را سالهاست  در جهت تضعيف وحدت و هويت مشترک مسلمانان به پيش مي برد و در سالهاي اخير به آن شدت و حدت هر چه بيشتري هم داده است . چنين شرايطي، برقراري تعامل ميان مسلمانان را به عنوان يک جامعه اثرگذار در نظم نوين جهاني که به دهکده جهاني شهرت دارد ، ضروري تر مي نمايد.

در حوزه سياست !  امنيت در منطقه خليج فارس كه مي توان آنرا مركز جهان اسلام دانست در سالهاي اخير و بخصوص بعد از اشغال افغانستان و عراق و حضور گسترده تر نيروهاي فرامنطقه اي در آن ، شديدا شكننده و پاره اي ملاحظات كشورهاي منطقه نيز برآن سايه افكنده است. دهشت افكني(تروريسم )  بلايي است كه كشورهاي منطقه اينك با آن روبرو هستند. دو مساله در منطقه موجب امكان يابي دهشت افكنان براي ظهور ، قدرت نمايي و نهايت تبديل شدن به يك تهديد جدي امنيتي براي همه ي كشورهاي منطقه شده است. اين دو مساله عبارتند از اول : حضور گسترده نيروهاي بيگانه درمنطقه چه بصورت اشغال ( عراق وافغانستان ) و يا توافق شده ( اغلب كشورهاي حوزه خليج فارس ) و ساخت (القاعده- طالبان – جندالله و... ) و تحت حمايت قرار دادن تشكل هاي دهشت افكن با هدف هاي مختلف از جمله تنظيم روابط با كشورهاي منطقه  و دوم : تقويت بدبيني و بي اعتمادي مردم منطقه به دولت هاي خود بويژه بواسطه  تكيه بيش از حد به آمريكا كه به باور استراتژيستهاي منطقه  مي تواند به بروز شورش ، قيام و حتي سرنگوني حكومت هاي منطقه بينجامد .

همانطور كه اشاره رفت ، يكي از اهداف بيگانه ها در منطقه براي در حمايت قرار دادن تشكل هاي دهشت افكن ، تنظيم روابط با كشورهاي منطقه مانند آن چيزي مي باشد كه آمريكا بويژه در پي اشغال عراق با استفاده از منافقين در روابط خود با ايران و در مواردي با دولت قانوني عراق صورت مي دهد كه مقامات عراقي هفته گذشته به آن به صراحت اشاره داشتند .

 اين امري كاملا واضح و مبرهن است كه هر جا اهداف آمریکا تأمین شود بدترین افراد و گروه های تروریستی دوست آمریکا می شوند و از آن ها حمایت می کند .آمریکا قبلاً با طالبان این کار را انجام داده و بعد هم القاعده را ایجاد کرده و مدتهاست از گروهك تروريستي  جندالله  عامل چندين حادثه تروريستي در جنوب شرق ايران حمایت می کند .این گروه ها هيچ هدفي جز بدنام كردن اسلام و تامين منافع آمريكا ندارند . اسناد سرويس هاي امنيتي ايران و ديگر كشورهاي منطقه نشان مي دهد كه آمریکا فقط از گروه جندالله حمایت نمی کند ، بلکه بسیاری گروه های دیگر نیز تحت نفوذ و حمایت مالی آمریکا هستند. این گروه ها نه تنها علیه ایران بلکه علیه تمامی متدینین در جهان فعالیت می کنند و هدف آنها تنها مخدوش كردن چهره اسلام و زمينه سازي براي حضور نيروهاي بيگانه در كشورهاي اسلامي است. 

به دنبال حادثه  تروریستی اخير در زاهدان و انتشار اسناد وابستگی تروریست ها به سرويس های امنیتی بيگانه ، تحلیل گران سیاسی فعال کردن گسل های قومی- فرقه ای را هدف نهایی آمریکا از پشتیبانی اطلاعاتی و عملیاتی از تروریست های ساکن پاکستان مانند جندالله – طالبان و القاعده ارزیابی مي كنند . "پیتر سایموندز"  تحلیل گر انگلیسی مي نويسد :‌آمریکا از یک طرف ادعا می کند به دنبال درگیری با ایران نیست و از طرف دیگر عملاً با تحریک اقلیت های نژادی و عملیات تروریستی به مقابله با ایران برخاسته است.شواهد بسياری در دست است که نشان می دهد واشنگتن علاقۀ وافری به ایجاد ناآرامی در ایران یافته است و احتمال دارد با مسلّح کردن گروه های قومی افراطی نظیر جندالله در صدد اجرای این برنامه باشد.

شبکۀ تلویزیونی اروپایی(یورونیوز) چندي پيش با پخش تصاویری از مهمات به دست آمده از دستگیر شدگان مرتبط با عملیات تروریستی شرق ايران ،  پرده از حمایت تسلیحاتی آمریکا از گروه های تروریستی در داخل ایران برداشته و افزوده است: از بازداشت شدگان سلاح هایی به دست آمده است که روی آن ها عبارت (ساخت آمریکا) حک شده است.

این مطالب نشان از آن دارد که تا حدود زیادی موضوع مداخلات آمریکا در امور کشورهای مستقلی از جمله ایران، موضوعی نیست که نزد افکار عمومی جهان پنهان و نامشخص باشد. سوالي كه دراينجا مطرح مي شود اين است كه افکار عمومی جهان تا چه وقت این گونه اقدامات و سیاست های آمریکا را تحمل خواهد کرد؟ و آمریکاییان تا کجا می توانند چنین سیاست هایی را دنبال کنند؟ نظرسنجي هاي متعدد نشان مي دهد كه در کشورهای اسلامی مردم مشکلات خود را از آمریکا می دانند و اين نكته اي است كه ازچشم كارتر رييس جمهوري اسبق آمريكا در كتاب جديدش "‌فلسطين ؛ صلح ، نه تبعيض نژادي " هم پنهان نمانده است .

 یکی از مسائلی که آمریکا در سال های اخیر برای خودش مستمسک قرار داد تا به کشورهایی مثل افغانستان و عراق حمله کند تا در منطقه حضور نظامی گسترده ای داشته باشد ادعای مبارزه با تروریست ها و تروریسم بود.     به اعتقاد "‌هادي "‌يك تحليلگر پاكستاني هر شعاری که آمریکا می دهد یک ظاهر و یک باطن دارد. آمریکا در حد شعار بزرگترین حامی نظام مردمی و دموکراسی، بزرگترین حامی حقوق بشر و دشمن تروریست ها است اما  در عمل ، موضوع كاملا  برعکس است . هر جایی که منافع آمریکایی ها اقتضا کند از تروریست ها ، دولت ها و حکومت های استبدادی حمایت می کند. آمريكا بزرگ ترین پایمال کنندۀ حقوق بشر است زندانهاي گوانتانامو و بگرام ، دهها زندان مخفي در گوشه وكنار جهان ، مجاز بودن شكنجه در اين كشور ، تضييع حقوق اقليت هاي مذهبي و رنگين پوستان امري كاملا عادي در اين كشور است .آمریکا شعار مبارزه با تروریسم را به عنوان یک اهرم به کار می گیرد و هر جا که منافعش اقتضا کند آن جا حضور دارد و با هر کسی که دشمن پندارد مقابله می کند. از این جهت عمل آمریکا هیچ توجیه عقلایی در کل جهان ندارد و هیچ کس این را نمی پذیرد که گروهی تروریستی مردم بیگناه را بکشد و آمریکا هم از او حمایت کند.

 


| شناسه مطلب: 23131