در عربستان هم به دنبال چینی !
همش چینی..اینجا هم چینی.. این پول بی صاحبو می دیم چینی می خریم.. بابا تو کشور خودمون هم که اینا هست..الله اکبر بارها و چمدون ها را باید ببینی..هر زائر چند تا ساک که به زور باید جابجاش کنی...
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
اين صحبت هاي پير مردي بود كه از همراهان خود براي خريد هاي نا متعارف ايراد مي گرفت.
بله درست است! زائرين ايراني در عربستان هم به اقتصاد چين كمك مي كنند!
هر گوشه اي از شهر مكه كه مي رويد فرق نمي كند از سوپر ماركت هاي بزرگ تا مغازه هاي بنجل فروشي و دست فروشان نيجريه اي در مقابل هتل هاي ايراني ها، مردم ما را خوب شناختند.
كالا هم چيني، هندي و اندونزي كه به وفور در بازار عربستان گردش مالي بسيار خوبي را براي اين كشور ايجاد كرده است.
به گفته يك زائر ايراني كه در بازار تهران كاسبي مي كند، قيمت ها در عربستان از ايران هم گران تر است اما مردم افراط مي زنند.
علي محمد حسن پور مي گويد: من براي اطمينان هر چه را كه مي بينم قيمتش را مي پرسم.تا حالا به جز چند كالاي بنجل چيزي نديدم كه از ايران ارزان تر باشد.
به گفته حسن پور جنس هاي مارك دار و خارجي خوب در عربستان چند برابر قيمت ايران هستند و اصلا صرف نمي كند حتي از اينجا سوغات به ايران برد.
وي مي گويد: به بچه هايم زنگ زدم و از آنها خواستم در ايران مقداري چادر نمازي و سوغات تهيه كنند تا بعد از برگشتم از كالاهاي داخل ايران سوغات بدهم.با اين كار دو خدمت مي كنم.اول اينكه به اقتصاد كشورم كمك مي كنم بعد هم با يك ساك دستي آمدم با همان هم مي روم.
هر روز فروشندگان دوره گرد و بساطي ها براي راحتي زائرين ايراني و خريد بيشتر در مقابل هتل ها بساط خود را پهن مي كنند و انواع بنجل هاي چيني ، هندي و غيره را به خريداران ايراني خود عرضه مي كننند.
هيچ فروشنده در هيچ نقطه مكه را پيدا نمي كنيد كه قيمت ها و كلمات فارسي چانه زدن را ندانند.
تقريبا همه در همين حد فارسي ياد گرفته اند چرا كه براي آنها فارسي يعني درآمد و پول.
در مقابل درب هاي خروجي مسجد الحرام نيز بچه هاي سياه پوستي را مي بينيد كه هميشه زنان و مردان ايراني دور آنها حلقه زده و در حال خريد انگشتر هاي بدل چيني هستند كه در ايران نيز به وفور ديده مي شود.
بازار مالي چيني ها در اطراف حرم و ساير نقاط شهر توسط كسبه هاي كوچك و بزرگ در اين گوشه از دنيا نيز ايراني ها را رها نمي كند و اگر براي اين چاره اي انديشه نشود، نه تنها اقصاد داخلي كه بخش خارجي نيز پول هاي سرگردان ما را از آن خود خواهد كرد.