یادداشت:بازداشت ها و مواد مخدر،ضعف در اطلاع رسانی است

قوانین عربستان سعودی صراحت دارد که حتی وارد کردن داروی حاوی مخدر در حکم قاچاق آن است و هیچ کس تحت هیچ شرایطی مانند بیمار بودن و یا مصرف پیوسته آن نمی تواند این نوع داروها را حتی با همراه داشتن نسخه پزشک همراه خود داشته باشد.

رئوف پيشدار :  اخبار رسيده از عربستان سعودي حاكي ازافزايش بازداشت زائران ايراني به اتهام همراه داشتن مواد مخدر است . <?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

عربستان سعودي قوانين بسيار سخت گيرانه اي در برخورد با مواد مخدر و قاچاق آن دارد كه زندان هاي طولاني مدت ، حداقل آن است . اينكه اتهام هاي وارده به زائران ايراني بخصوص زائراني كه در روزهاي اخير درمدينه منوره بازداشت شده اند ،‌ قرين به صحت هست  و يا نه ! امري است كه در دادگاه بايد روشن شود . عربستان سعودي گرچه براي مبارزه با مواد مخدر داراي قوانين خاصي است اما دست قاضي در رسيدگي به اين دست پرونده ها كاملا باز مي باشد و او است كه حتي مي تواند فراتر از قانون ، دستور به زندان ، مجازات مالي و يا هر دو و حتي اعدام حامل مواد مخدر را بدهد.

در دوره عمره سال گذشته شمار زائران بازداشت شده ايراني به اتهام همراه داشتن مواد مخدر چندان زياد نبود ولي  آمارهاي امسال كمي نگران كننده است . چنين وضعيتي ايجاب مي كند درعين اينكه پليس ايران در فرودگاهها اقدامات كنترلي خود را هرچه بيشتر تشديد كند ، اطلاع رساني جامع و كاملي نيز به زائران صورت گيرد.

 مساله اساسي در تحليل اين نوع بازداشت ها ، عدم آگاهي زائران نسبت به قوانين عربستان سعودي است كه لازم نمي نمايد مديران كاروانها و روحانيون به اطلاع رساني آن در بين زائران قبل از تشرف اقدام كنند.

   بيشترين عده زائران ايراني كه اينك به اتهام همراه داشتن مواد مخدر در عربستان سعودي بازداشت مي باشند ، افرادي هستند كه گفته شده داروهاي حاوي مواد مخدر داشته اند.  بسياري از اين نوع داروها برخلاف مقررات دارويي وزارت بهداشت در بازار دارويي ايران حتي بدون نسخه به مراجعه كنندگان ارايه مي شود

در حاليكه طبق قانون درعربستان سعودي حكم " مواد مخدر " را دارد و با حامل آن به عنوان قاچاقچي برخورد خواهد شد.

 قانون مبارزه با مواد مخدر عربستان حتي همراه داشتن اين نوع داروها را نيز جرم مي داند. سگ هاي تربيت شده براي كشف مواد مخدر كه در فرودگاههاي عربستان سعودي براي كنترل وسايل مسافران به كار گرفته مي شود ، نسبت به داروهاي حاوي مواد مخدر حتي در اندازه هاي بسيار پايين نيز حساس هستند و از خود واكنش نشان مي دهند . روبرو شدن با چنين واكنشي بطور قطع ، بازداشت و راهي شدن به زندان و انتظار هاي بسيار طولاني براي رفتن به دادگاه بدنبال خواهد داشت و نتيجه دادگاه از همان ابتدا روشن و حداقل مجازاتي كه قاضي تعيين خواهد كرد،  زندان طولاني مدت و جريمه مالي است. از نگاه قضات عربستان سعودي ، كشف مواد مخدر از هر فرد خود دليل بر مجرم بودن او است ! و نيازي نيز به دادگاهي شدن و دريافت توضيحات و پاسخ فرد بازداشتي ندارد.

 قوانين عربستان سعودي صراحت دارد كه حتي وارد كردن داروي حاوي مخدر در حكم قاچاق آن است و هيچ كس تحت هيچ شرايطي مانند بيمار بودن و يا مصرف پيوسته آن نمي تواند اين نوع داروها را حتي با همراه داشتن نسخه پزشك همراه  خود داشته باشد.

 

 

 


| شناسه مطلب: 23247