وضعیت مرزهای زمینی عراق بهدلیل کوتاهی زمان بازرسیها نامطلوب است

بهدلیل کوتاه بودن زمان بازرسیها در مزر عراق، وضعیت مرزهای زمینی چندان مطلوب نیست. بنابراین برای رفع این مسأله با مسؤولان ایلام توافق شد تا خروج زایران از مرز مهران زمانبندی شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، حسين اكبري در گفتوگو با خبرنگار بخش حج و زيارت خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به بررسي و بازديد اخير خود همراه گروهي از عوامل اجرايي و كارشناسان حوزهي عتبات عاليات عراق از مرز مهران، اظهار كرد: طرف عراقي اعلام كرده بود، مدت زمان بازرسيها در مزرهاي زميني را طولانيتر (24 ساعته) ميكند و با وجود اينكه گفته، اين دستور را به مرزبانها ابلاغ كرده، ولي تاكنون اجرايي نشده است. اكنون اين مسأله با توجه به استفادهي زايران انفرادي از مرز مهران، لغو پروازها در هفتهي گذشته و افزايش تعداد زايران اعزامي بهشكل زميني به عراق، وضعيت مرز مهران را نامطلوب كرده است.
وي بيان كرد: در مرز زميني، امكانات گستردهاي براي پوشش زايران زياد نيست و اين شرايط در خاك عراق بدتر است. البته مسير بين راهي در اين كشور، امكانات مورد نياز را دارد.
اكبري ادامه داد: در هفتهاي كه پروازها لغو شده بودند، روزانه 50 اتوبوس كاروانهاي زير نظر سازمان حج و زيارت از مرز مهران اعزام ميشدند. روزانه 700 نفر نيز بهشكل آزاد و انفرادي به عراق ميروند. ما براي كاروانهاي تحت نظارت خود، امكاناتي را پيشبيني كرديم؛ اما زايران انفرادي امكاناتي ندارند.
وي گفت: اگر عراقيها را متقاعد كنيم، زمان بازرسيها را طولانيتر كنند، مردم راحتتر از مرز زميني خارج ميشوند. اكنون مردم خيلي اذيت ميشوند، چون زمان بازرسي كوتاه و بسيار نامنظم است و مردم بايد بيشتر در انتظار بمانند. بنابراين با مسؤولان ايلام مذاكره كرديم تا امكاناتي را در مزر مهران ايجاد و استانداردي را تعريف كنند تا اندكي از مشكلات زايران كم شود.
او اظهار داشت: مسؤولان ايلام ظرفيت قابل قبولي را ايجاد كردهاند. براساس برنامهريزي صورتگرفته قرار است، زايراني كه به مرز مهران وارد ميشوند، در مهمانسراهاي موجود اقامتي كوتاه داشته باشند تا زمان خروج از مرز به آنها اعلام شود. به اين ترتيب، از ميزان معطليها و سرگردانيها كاسته ميشود.
به گفتهي اكبري، طرح زمانبندي خروج پس از دريافت نظر كارشناسان مسكن سازمان حج و زيارت دربارهي امكانات اقامتي در مهران و ايلام بهزودي اجرا ميشود.
وي دربارهي درنظر گرفتن اين امكانات براي زايران انفرادي، بيان كرد: اين زايران خارج از نظام سازمان حج و زيارت هستند؛ اما عزم جدي وجود دارد كه اين زايران زير نظر سازمان حج و زيارت قرار گيرند.
وي افزود: اين اقدامات و تسهيلات براي زايران و بهبود شرايط مردم بومي آن منطقه انجام ميشوند.