درخواست از متکی برای پیگیری اهانت عربستان به زائران ایرانی

اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بررسی اهانتهای صورت گرفته اخیر عربستان به زائران ایرانی از وزیر امور خارجه خواستند تا این مساله را پیگیری کنند.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج به نقل از ايلنا: نطقهاي ميان دستور هفته گذشته علاءالدين بروجردي و كاظم جلالي رئيس و سخنگوي كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي نيز در راستاي تصميم هياترئيسه اين كميسيون براي نشان دادن واكنش مجلس به اين اقدام كشور عربستان بوده است.
حسين سبحانينيا نماينده نيشابور در گفتوگو با خبرنگار ايلنا برخورد اخير عربستان را در شان روابط ديپلماتيك دو كشور ندانست و افزود: مقامات صعودي بايد تسهيلات حجاج را بدون تبعيض فراهم كنند.
وي با بيان اينكه انگشتنگاري اجباري از زائران ايراني اقدام پسنديدهاي نيست، ادامه داد: جا دارد كه دستگاه ديپلماسي ما تذكرات لازم را به كشور عربستان ارائه دهد تا همانطور كه مساله ايجاد مانع بر سر راه حجاج در محل قبرستان بقيع، رفع شد اين مساله نيز مرتفع شود.
نايبرئيس كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي با تاكيد بر اينكه سختگيري بيجا براي اعمال حج خلاف شئون اسلامي و ادعاي مسوولان سعودي به عنوان خادمين حرمين شرفين است، گفت: اهانت به ملت ايران در روابط ديپلماتيك دو كشور جايي ندارد.
سبحانينيا در پاسخ به اينكه چرا جمهوري اسلامي ايران همچون تركيه در واكنش به اقدامات ناصواب عربستان در برخورد با زائران ايراني، اقدام به تحريم سفرهاي عمره و تمتع ايرانيان به اين كشور، نميكند اظهار داشت: آنها بدشان نميآيد كه سفرهاي حج ايرانيان را قطع كنند و اعمال چنين سختگيريهايي نيز به همين منظور است چراكه حضور هزاران زائر شيعه ايراني، خار چشم وهابيون افراطي است آنها از برقراري رابطه خوب ايران با ديگر ملل مسلمان عصباني هستند.
به گفته وي در چنين شرايطي جمهوري اسلامي ايران نبايد سفرهاي حج را تعطيل كند بلكه بايد با استفاده از ديپلماسي قوي بكوشد تا تبعيضهاي موجود مرتفع شود.