انتشار ویژه‌نامه دیجیتالی ولادت حضرت زینب(س)

پایگاه اطلاع‌رسانی شهید آوینی و تارنمای لبیک حج به مناسبت میلاد حضرت زینب(س) و روز پرستار ویژه‌نامه‌هایی را منتشر کردند.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، به نقل از ایکنا، زينب عليهاالسلام الگوي ماندگار، فضايل و ويژگی‌های حضرت زينب سلام الله عليها، يك خواهر و برادر بی نظير، روايات نقل شده از زينب كبری عليهاالسلام، مدح و منقبت ولادت حضرت زينب(س)، زندگي نامه و سيره حضرت زينب سلام‌الله عليها، مختصری درباره ولادت حضرت زينب سلام‌الله عليها و مديحه ولادت از بخش‌های تشكيل دهنده ويژه‌نامه تارنمای شهيد آوينی است.

در بخش «مختصری درباره ولادت حضرت زينب(س)» اين ويژه‌نامه آمده است: «روايت شده است كه پس از ولادت حضرت زينب(س)، حسين(ع) كه در آن هنگام كودك سه چهار ساله بود، به محضر رسول خدا(ص) آمد و عرض كرد: خداوند به من خواهري عطا كرده است. پيامبر(ص) با شنيدن اين سخن، منقلب و اندوهگين شد و اشك از ديده فرو ريخت. حسين (ع) پرسيد: براي چه اندوهگين و گريان شدی پيامبر(ص) فرمود: اي نور چشمم، راز آن به زودي برايت آشكار شود.»

«تا اينكه روزي جبرییل نزد رسول خدا(ص) آمد، در حالي كه گريه مي‌كرد، رسول خدا(ص) از علت گريه او پرسيد، جبریيل عرض‍ كرد: اين دختر (زينب) از آغاز زندگي تا پايان عمر همواره با بلا و رنج و اندوه دست به گريبان خواهد بود؛ گاهي به درد مصيبت فراق تو مبتلا شود، زماني دستخوش ماتم مادرش و سپس ماتم مصيبت جانسوز برادرش امام حسن(ع) شود و از اين مصايب دردناك‌تر و افزون‌تر اين كه به مصايب جانسوز كربلا گرفتار شود، به طوري كه قامتش خميده شود و موي سرش سفيد شود.»

در بخش «فضايل و ويژگی های حضرت زينب(س)» نيز می‌خوانيم: «زينب عليهاالسلام به خوبي از قرآن آموخته بود كه هدف از آفرينش و خلقت انسان رسيدن به قله كمال بندگي است. «من جن و انس را نيافريدم جز براي اين كه عبادت كنند.» او عبادت‏ها و نماز شب‏هاي پدر و مادر را از نزديك ديده بود. او در كربلا شاهد بود كه برادرش امام حسين عليه السلام در شب عاشورا به عباس فرمود: به سوي آنان باز گرد و اين شب را تا فردا مهلت‏ بگير تا بتوانيم امشب را به نماز و دعا و استغفار در پيشگاه خدايمان مشغول شويم.»

«خدا خود مي‏داند كه من نماز، قرائت قرآن، زياد دعا كردن و استغفار را دوست دارم. در اين جملات صحبت از اداي تكليف نيست، بلكه سخن از عشق به عبادت و نماز است.حضرت زينب عليهاالسلام نيز از عاشقان عبادت و شب زنده داران عاشق بود، و هيچ مصيبتي او را از عبادت باز نداشت. امام سجاد عليه‌السلام فرمود: عمه‏ام زينب در مسير كوفه تا شام همه نمازهاي واجب و مستحب را اقامه مي‏نمود و در بعضي منازل از شدت گرسنگي و ضعف، نشسته نماز می‌گزارد.»

ويژه‌نامه تارنمای شهيد آوينی را اينجا بخوانيد.

واقعه هنگام ولادت حضرت زينب(ع)، اسرار نام «زينب» عليهاالسلام، علم و دانش زينب كبری عليهاالسلام، شباهت حضرت زينب به خديجه كبری(ع)، زينب؛ نايب امام حسين عليهماالسلام، زينب عليهاالسلام؛ در زمره صابران، زينب عليهاالسلام و مقام شفاعت، سفرهای هشتگانه زينب كبری عليهاالسلام، صوت و شعر نيز از بخش‌های موجود در ويژه‌نامه سايت لبيك حج است.

در بخش «علم و دانش زينب كبری(س)» اين ويژه‌نامه می‌خوانيم: «بيان سخنان و خطبه‌های عالمانه و همراه با استدالال به آيات قرآن كريم، در كربلا، بازار كوفه، و مجلس عبيدالله زياد، و دربار «يزيد» از سوی زينب عليهاالسلام هر يك شاهد گويايی بر توانايی علمی و دانش آن بزرگوار است.»

«اضافه بر اين، زينب مقام بيان روايت و حديث را، كه از ويژگی‌های افراد آگاه و بلند مرتبه است، دارا بوده، و گواه ديگر مقام علمی اوست. می‌نويسند آن بانوی بزرگوار، راوی حديث از مادر خود فاطمه زهرا سلام‌الله عليها بوده و از «اسما بنت عميس» حديث روايت كرده است، چنان‌كه محمد‌بن عمرو، عطا ‌بن سايب، فاطمه بنت حسين عليهماالسلام، جابر‌بن عبدالله انصاری و عباد عامری هم، از زينب نقل حديث كرده‌اند.»

در ادامه اين بخش آمده است: «از جمله احاديثی هم كه از حضرت زينب عليهاالسلام روايت شده، حديث «ام‌ايمن» است كه در باره مصایبی است كه به اهل بيت عليهم السلام وارد خواهد شد. داستان بيمار شدن اميرالمومنين، بيان ماجرای «فدك» برای عبدالله بن عباس، داستان نزول سفره آسمانی برای مادر خود فاطمه عليهاالسلام، حديث حرام بودن صدقه بر اهل‌بيت عليهم السلام، سرگذشت ولادت امام حسين عليه‌السلام و داستان دعا و شب زنده‌داری فاطمه زهرا عليهاالسلام را نيز از احاديث روايت شده، از جانب زينب، می‌توان نام برد.»

 


| شناسه مطلب: 23758