مراجع از ادغام سازمان حج و زیارت و مواضع مشایی گله مند هستند

نماینده مجلس خبرگان رهبری خط قرمزهای دولت را رعایت قوانین اسلامی در تصمیمگیریها و توجه به نصایح و تذاکرات روحانیت و مراجع تقلید دانست و گفت: مراجع عظام تقلید از مسئله ادغام سازمان حج و زیارت در سازمان گردشگری و مواضع مشایی گله مند هستند.
آيت الله عباس كعبي نماينده مجلس خبرگان رهبري و عضو حقوقدان شوراي نگهبان قانون اساسي در گفتوگو با خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، در خصوص رابطه نظام با مراجع تقليد، روحانيت و حوزههاي علميه، اين موضوع را يك رابطه دو سويه عنوان كرد و گفت: تقويت نظام باعث تقويت نقش روحانيت و مراجع ميشود و تقويت اين نهادها نيز موجب تثبيت و تقويت نظام جمهوري اسلامي خواهد شد.
نماينده مجلس خبرگان رهبري با بيان اينكه امروز در عصر اوج اقتدار و عزت ولايت و شاهد شكوه و مجد مرجعيت در كشور هستيم، اينها را به بركت نظام مقدس جمهوري اسلامي، تدابير امام و رهبر معظم انقلاب و شهدا عنوان كرد و افزود: از اين جهت تحكيم رابطه مرجعيت و روحانيت با نظام حائز اهميت است و مراجع تقليد نيز همواره از موضع ارشاد و نصيحت و دلسوزي براي رعايت احكام شرعي و دستورات ديني، تذاكراتي را در سطوح مختلف ميدهند كه اين تذكرات جنبه ارشادي دارد و از باب امر به معروف و نهي از منكر است.
وي خاطر نشان كرد: لذا معمولا در سطوح مختلف نيز مسئولان نظام همواره نصايح، تذاكرات و دلسوزيهاي مراجع و ارشادهاي آنان را از موضع دين مورد توجه قرار ميدهند.
آيتالله كعبي با اشاره به روابط دولت نهم و مراجع و روحانيت اظهار داشت: دولت نهم در اين زمينه اقدامات خوبي داشته و در اين دوره شاهد روانتر شدن روبط بين دولت و مراجع و روحانيت بوديم و از طرف ديگر خدمات مناسبي نيز از سوي دولت نهم به حوزههاي علميه و روحانيت ارائه شده و همواره دولت در راستاي تحكيم اين روابط تلاش خوبي ميكند.
عضو حقوقدان شوراي نگهبان قانون اساسي با اشاره به حكم محمود احمدينژاد به حجت الاسلام سقاي بيريا براي مشاورت رئيس جمهور در امور روحانيت، مفاد اين حكم را نشاندهنده موضع ديني رئيس جمهور و تلاش براي ايجاد رابطه بهتر با روحانيت و تقويت اين روابط عنوان كرد و افزود: اگر نگاهي به حكم رئيس جمهور بيندازيم متوجه ميشويم موضع آقاي احمدينژاد يك موضع ديني و بر مبناي احترام، توجه و همكاري با مراجع عظام تقليد است و معلوم مي شود كه دولت نهم به دنبال گسترش اين رابطه و عمل بر مبناي اسلام است.
وي خط قرمزهاي دولت را رعايت قوانين اسلامي در تصميمگيريها و توجه به نصايح و تذاكرات روحانيت و مراجع تقليد دانست و گفت: دولت همواره در جهت هماهنگي با روحانيت، تلاش براي رعايت ارزشها و احكم ديني در نصميمگيريها گام بر مي دارد.
آيتالله كعبي ادامه داد: اما متاسفانه در برخي از مسائل جزئي اين موضوع مورد توجه كافي قرار نميگيرد و اين رابطه صميمانه گاهي دچار مسايلي ميشود و معمولا برخي هم سعي دارند تا به آن دامن بزنند كه اين گونه مواقع تدبير بهتر دولت و شخص آقاي احمدينژاد لازم است.
اين نماينده مجلس خبرگان رهبري يكي از مواردي كه رابطه دولت و روحانيت را عليرغم تذكرات دوستان و دلسوزان، دچار برخي مسايل كرده، مواضع اسفنديار رحيم مشايي در موارد مختلف عنوان كرد و اظهار داشت: مراجع عظام تقليد از موضع دلسوزي و نصحيت وارد شدند و نسبت به برخي مسائل به دولت تذكر دادند.
وي تاكيد كرد: بايد اين مطلب گفته شود كه گلهمندي مراجع عظام تقليد در خصوص مواضع مشايي بجاست و خوب است به اشتباهات وي در اسرع وقت رسيدگي شود.
آيتالله كعبي يكي از مصاديق گله مندي علما و مراجع را مسئله ادغام سازمان حج و زيارت و در سازمان گردشگري عنوان كرد و گفت: توقع مراجع عظام تقليد، ملغي شدن اين حكم است و تذكراتي نيز در اين رابطه به دولت دادهاند.
اين عضو حقوقدان شوراي نگهبان قانون اساسي خاطر نشان كرد: علما و مراجع توقع دارند به اين موضوع خاتمه داده شده و به اين تذكرات و دغدغههاي مراجع توجه شود.