بررسی ویزای بانوان عمره گزار ایرانی

مخبر کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفت: عدم صدور ویزا برای عمره گزاران زن ایرانی امروز در کمیسیون امنیت ملی بررسی میشود.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج یه نقل از فارس، مخبر كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي در خصوص كارشكني عربستان براي صدور ويزا به زنان حجاج ايراني طي دو هفته گذشته گفت: اين موضوع در حال حاضر در كميسيون امنيت ملي در دست بررسي و پيگيري است.
وی اضافه كرد: دولت عربستان در دو هفته گذشته طي يك اقدام غيرمنطقي از صدور ويزا براي زنان زير 40 سال ايراني ممانعت كرده است.
وي با بيان اينكه اين كار عربستان نوعي بهانهتراشي است، تصريح كرد: صعوديها بايد دلايل خود را در خصوص عدم صدور ويزا براي حجاج زن ايراني كه كاري بي سابقه از طرف دولت عربستان در تاريخ اعزام حجاج ايراني بوده است،ابراز كنند.
مخبر كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي ابراز داشت: رسيدگي به اين موضوع هم در مجلس و هم در دستگاههاي ذيربط هرچه سريعتر بايد پيگيري و بررسي شود.
وي تصريح كرد: بررسي وضعيت زناني كه بايد طي دو هفته اخير به سفر عمره مشرف ميِشدند و از نوبت قانوِني خود براي سفر عمره مفرده عقب ماندهاند، نيز در كميسيون امنيت ملي مطرح و پيگيري ميشود.
روابط عمومی سازمان حج و زیارت نیز اعلام کرد، مسئولان سعودی بدون اطلاع دادن به سازمان حج و زیارت، دستورالعمل صدور روادید را تغییر داده اند.
بر اساس این گزارش در دو روز گذشته سرکنسول و کاردار سفارت عربستان در وزارت خارجه حاضر شدند و درباره مشکل پیش آمده، توضیح داده اند و همچنین مسئولان سازمان حج و زیارت با معاون وزیر حج عربستان در امور عمره مذاکره کرده اند.
روابط عمومی سازمان حج و زیارت تاکید کرده است که باوجود همه تلاش های صورت گرفته و تامین تمام درخواست های سرکنسولگری، ماموران ذیربط همکاری لازم را ندارند و روز به روز بر دامنه مشکلات افزوده می شود.
گفتنی است که، مسوولان كشور عربستان طي هفته گذشته در فرآيند اعزام زائران ايراني كارشكني كرده و از ورود زنان ايراني كمتر از 45 سال بدون محرم به كشورشان ممانعت ورزيدند كه تاكنون اين تعداد به حدود 1500 نفر رسيده است.
از آنجا كه بر اساس قوانين داخلي كشور عربستان، ورود زنان كمتر از 45 سال به اين كشور بدون همراهي محرم ممنوع است، جمهوري اسلامي ايران پيش از اين، طبق توافقي صوري با مسوولان كشور عربستان سرپرست كاروانهاي اعزامي زائران را به عنوان محرم زنان كمتر از 45 سال اعزامي به حج معرفي ميكرد كه امسال كشور عربستان اين توافق را ناديده گرفته است.
رئيس سازمان حج و زيارت با اشاره به اينكه برخي اعضاي خانواده اين زنان نيز به واسطه اعزام نشدن آنها از سفر عمره بازماندهاند، به جامجم گفت: گرچه ايران بابت خريد بليت اين زائران از نظر مالي متضرر شده است، اما شركتهاي سعودي طرف قرارداد با كشورمان كه وظيفه خدماترساني به اين زائران را داشتهاند نيز ضرر كردهاند.
اين در حالي است كه مسوولان اين كشور حتي تعدادي از اين زنان را كه با محارمشان همراه بودند، به بهانه داشتن گذرنامه فردي از سفر محروم كردند.
رئيس سازمان حج و زيارت با بيان اينكه ايران در حال انجام هماهنگيهاي لازم براي رفع ابهامات است، وعده داد در ماههاي آينده اين زنان نيز به عمره اعزام ميشوند و سازمان حج و زیارت خود را در برابر زائرانی که از عمره بازمانده اند متعهد می داند و بلافاصله پس از رفع مشکل، زمینه اعزام آنها را فراهم می کند.
اخبار مرتبط: