اشتراکات شیعه و سنی بسیار بیشتر از اختلافات آنها است

تأکید بر اشتراکات شیعه و سنی و بازخوانی احکام فقهی متناسب با شرایط روز در همایش مجمع بینالمللی فقه اسلامی و محکومیت تهاجمات تروریستی عراق از سوی دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی از مهمترین اخبار هفته گذشته جهان اسلام بودند.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج از خبرگزاری مهر : تأکید بر اشتراکات شیعه و سنی و بازخوانی احکام فقهی متناسب با شرایط روز در همایش مجمع بینالمللی فقه اسلامی و محکومیت تهاجمات تروریستی عراق از سوی دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی از مهمترین اخبار هفته گذشته جهان اسلام بودند.
محمود حمدی زقزوق با اشاره به اینکه شریعت اسلام در هر زمان و مکانی قابل استفاده است، بر اشتراکات بسیار شیعه و سنی تأکید کرد و گفت: امروز دیگر باید اختلافات شیعه و سنی را به موزه تاریخ سپرد.
اختلافات شیعه و سنی را باید به موزه تاریخ سپرد
محمود حمدی زقزوق وزیر اوقاف مصر در نوزدهمین دوره همایش مجمع فقه اسلامی وابسته به سازمان کنفرانس اسلامی که از دیروز یکشنبه در شارجه آغاز شد، اظهار داشت: اسلام از 14 قرن پیش، کسی را مجبور به اسلام آوردن نمی کند، زیرا اجبار در اسلام تعداد منافقان در جامعه اسلامی را افزایش می دهد، ما که نیاز به منافق نداریم بلکه می خواهیم افراد صالح را افزایش دهیم.
وی با اشاره به اینکه بیشتر مساجد مسلمانان اعم از سنی و شیعه جدای از یکدیگر است و هر کدام در مساجد خود نماز می خوانند، تصریح کرد: تصمیم داریم مسجدی در مصر ساخته شود بی آنکه مذهب سنی و شیعه را در نظر بگیرد و تمامی مسلمانان در آن نماز بخوانند و هیچ مشکلی برای شیعیان ایجاد نشود. جدایی میان مساجد شیعه و سنی مسئله ای است که هیچ پایه و اساسی در دین ندارد. اختلاف میان شیعه و سنی را باید در موزه های تاریخی گذاشت، چرا که این اختلاف سیاسی است و پس از وفات حضرت محمد (ص) به دنبال انتخاب خلیفه ایجاد شده و به دین و فرایض دینی ارتباطی ندارد.
زقزوق با بیان اینکه هیچ فرقی میان شیعه و سنی وجود ندارد، افزود: همانگونه که شیعیان دوستداران اهل بیت رسول خدا هستند، مصریها نیز بیشترین مردمی هستند که به آنها عشق می ورزند، آنها شیعه نیستند بلکه سنی هستند که دوستدار اهل بیت هستند.
وی با اشاره به اینکه اندیشمندان و علما باید زمینه های رشد و شکوفایی مسلمانان را فراهم کنند، گفت: تمامی مساجد مصر زیر نظر وزارت اوقاف این کشور قرار دارند. مساجد شیعیان این کشور نیز زیر نظر وزارت اوقاف هستند. همچنین تلاش می کنیم مسجد حضرت زینب (س) را به 7 هزار متر مربع توسعه دهیم زیرا دوستی اهل بیت در قلبهای ما نهفته است، حال آنکه ملت مصر سنی هستند و نه شیعه.
وزیر اوقاف مصر در حالی این سخنان را بیان کرد که روزنامه های مصری ایرانیها و شیعیان مورد هجوم قرار دادند. از این رو از همه مؤسسات دینی و مجامع فقهی خواست با آزادی بیان، جهاد، قبول دیگران به منظور تقریب مذاهب اسلامی سکوت کنند زیرا شریعت اسلام برای هر زمان و هر مکانی مناسب است و باید به منظور رشد زندگی خود از تعالیم آن بهره مند شد.
نوزدهمین دوره همایش مجمع فقه اسلامی با عنوان "حقوق بشر در محیط زیست مناسب و سالم" از 26 تا 30 آوریل (6 تا 10 اردیبهشت) در شارجه امارات برگزار میشود.
احکام فقهی باید متناسب با شرایط روز بازخوانی شوند
دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی در همایش مجمع فقه اسلامی بازخوانی امور فقهی را عامل مبارزه با خطابههای اسلامی افراطی و تفریطی خواند و گفت که امت اسلام باید احکام را با توجه به گذر زمان مورد توجه قرار دهند.
اکمل الدین احسان اوغلو دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی در نوزدهمین دوره همایش مجمع بینالمللی فقه اسلامی وابسته به سازمان کنفرانس اسلامی که از دیروز در شارجه برگزار شد، اظهار داشت: این مجمع مرجع فقهی پیشرفته و مطلوبی برای امت اسلام است که رسالت آن در اجلاس استثنایی سران کشورهای اسلامی مطرح شد.
وی با بیان اینکه در خطابههای اسلامی امروز شیوههای افراطی، تفریطی و غلو دیده میشود که در داخل و خارج از جهان اسلام به آنها آسیبی جدی میرساند، تصریح کرد: باید به منظور مبارزه با این جریان در امور فقهی بازنگری شود تا از شبهاتی که باعث انحراف میشود جلوگیری به عمل آید.
احسان اوغلو با تأکید بر اینکه جنگهای مذهبی که در جهان اسلام مشاهده میشود بیشترین ضرر را به امت اسلام میزند، یادآور شد: امت اسلام باید رشد و پیشرفت احکام را با توجه به توسعه زمان مورد توجه قرار دهند و گروه زیادی از علمای مذاهب اسلامی میتوانند این امر را مورد بررسی قرار دهند.
دکتر عبدالسلام عبادی دبیرکل مجمع فقه اسلامی با اشاره به اینکه مجمع به منظور ایجاد دستگاهی حقیقی و ایجاد تقریب مذاهب اسلامی و همچنین وحدت فتوا در جهان تلاش میکند، اظهار داشت: نظام اساسی مجمع بر اساس تقریب مذاهب اسلامی است که از واجبات این مجمع به شمار میرود.
وی با تأکید براینکه مجمع مواضع مختلفی از آزادیهای دینی را مورد توجه قرار میدهد و با توجه به اعتراضات وسیع در اهانت به اسلام و مسلمانان اسلام نگرشی جدی درباره این مسئله دارد که آزادی نباید علتی برای اهانت به دیگران باشد، مسئله خشونت در خانواده را از منظر اسلام مورد بررسی قرار داد.
دبیرکل مجمع در ادامه با اشاره به اینکه چارهای نیست که به منظور مبارزه با خشونت باید با تمامی ابعاد آن اقدام کرد و حتی مسئله محیط زیست را از منظر اسلام مورد توجه قرار داد، یاد آور شد: افزایش درجه حرارت زمین، آلودگی وسیع محیط زیست و اختلال در محیط مسائل بسیار مهمی است که باید به صورت جدی مورد بررسی کارشناسان قرار گیرد.
شیخ صقر بن محمد القاسمی دبیرکل اوقاف و رئیس اداره امور اسلامی شارجه در این همایش با اشاره به نقش تمدن اسلام تصریح کرد: مجمع از زمان تأسیس تلاش میکند تا مسائل مورد توجه جهان اسلام را به منظور توسعه زندگی مسلمانان را بر اساس دین اسلام بررسی کند. به طوری که علما و فقهای مسلمان بهترین تعامل را با تغییرات تاریخی دارند تا بتوانند توازن و اعتدالی در این میان ایجاد کنند.
مراجع دینی مصر باید آموزش دیده و به روز باشند
رئیس کمیته امور دینی پارلمان مصر از مؤسسات دینی رسمی کشورش خواست مبلغان جدید را تشویق و آموزشهای صحیح و مناسبی برای آنها داشته باشند تا در آینده بتوانند به عنوان مراجع دینی آموزش دیده، فعالیتهای به روز و مؤثری داشته باشند .
دکتر احمد هاشم رئیس سابق دانشگاه الازهر و رئیس کمیته امور دینی پارلمان مصر در مرکز بین المللی مطالعات آینده در قاهره از مؤسسات دینی رسمی کشور خواست مبلغان جدید را تشویق و افراد مناسب را برای این کار گزینش کند تا به خوبی بتوانند در برنامه های ارشاد و دعوت رسالت اسلام را انجام دهند.
احمد هاشم با اشاره به اینکه این مبلغان نیازمند آگاهی دهی هستند، ساماندهی آنها را مورد توجه قرار داد و یادآور شد: مسائل اسلامی و فقهی بسیاری در جهان اسلام وجود دارند که نیازمند علما و فقهای برجسته هستند. از این رو مؤسسات دینی رسمی مصر باید این مبلغان را برای آینده تربیت کنند تا بتوانند با زبان روز دنیا مسائل جدید را مورد توجه قرار دهند. نوگرایی و زبان عصر از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا همه گروهها باید به اشاعه تعالیم و آموزه های دینی در جهان اسلام بپردازند.
هاشم با بیان اینکه مبلغان جدید باید تشویق شوند تا بتوانند در آینده مبلغانی برجسته شوند، گفت: آنها می توانند میراث نبوی را اشاعه دهند. آنها باید از علمای بزرگ و مراجع دینی پیروی کنند و بر علوم مختلفی چون قرآن، سنت، تاریخ اسلامی، توحید و فقه آگاهی یابند.
وی تحصیلات علمی مبلغان را عاملی برای اطلاع وسیع و گسترده از مسائل روز دنیا خواند و یادآور شد: آنها با حضو در همایشها و نشستهای علمی مختلف می توانند این اطلاعات را به دست آورند.
آب زمزم برای وضو استفاده نشود
معاون رئیس امور مسجدالحرام از زائران خانه خدا خواست حرمت و قداست این مکان را حفظ کرده و از بردن آب و غذا به مسجدالحرام، استفاده از آب زمزم برای وضو، آلوده کردن حیاط مسجد و خوابیدن در آن خودداری کنند.
دکتر محمد بن ناصر الخزیم معاون رئیس امور مسجدالحرام با اشاره به اینکه به منظور ایجاد فضای مناسب برای عبادت در مسجدالحرام برنامه هایی در نظر گرفته که طی موسم حج امسال در مسجدالحرام اجرا می شود، اظهار داشت: این طرحها از اوایل ماه صفر آغاز و تا نیمه شوال ادامه دارد.
این پروژه ها شامل اطلاع رسانی حجاج و زائران نسبت به امور دینی، برگزاری دوره های آموزشی برای حاجیان در مسجدالحرام، توزیع قرآن و کتابهای دینی میان آنها خواهد بود. ارائه آب زمزم، افزایش تعداد ارابه برای معلولان، مفروش کردن حیاط مسجدالحرام و آماده سازی ورودیها برای زائران، ممانعت از ورود غذا به مسجدالحرام، آماده سازی برای ادای نماز، اهتمام به نظافت مسجد و اطراف آن بخشی دیگر از این طرح هستند.
بخش دیگر این پروژه بهره گیری از دستگاههای صوتی، تهویه، دوربینهای مجهز، دستگاههای ارتباطی، آسانسور و پله های برقی است که در کنار این طرحها، زائران خانه خدا از کتابخانه مسجدالحرام، مراحل توسعه آن، کارخانه تهیه پوشش خانه خدا و مراحل ساخت آن بازدید می کنند.
الخزیم در ادامه از همه زائران خواست حرمت و قداست این مکان را حفظ کرده و از آوردن آب و غذا، وسایل غیرضروری، استفاده از آب زمزم مخصوص نوشیدن برای وضو، حمل بطریهای آب پلاستیکی به مسجدالحرام، آلوده کردن و خوابیدن در حیاط خودداری کنند.
طنطاوی با صدور قانون دولتی برای تنظیم خانواده مخالفت کرد
شیخ الازهر با اشاره به اینکه فهم درست دین و اشاعه این فهم میان جوانان میتواند جایگاه تنظیم خانواده را در میان جوانان تثبیت کند، صدور قانون از سوی دولت این کشور را رد کرد. محمد سید طنطاوی شیخ الازهر در دیدار با گروهی از علمای وزارت اوقاف و امور و مقدسات اسلامی اردن در قاهره با اشاره به تجربه مصر در رویارویی با مشکلات اسکان ناشی از افزایش جمعیت اظهار داشت: اسلام جز در شرایط خاصی از بارداری و تنظیم خانواده ممانعت به عمل نمی آورد که این شرایط ممکن است بیماری و یا فقر باشد.
وی درباره امکان دخالت دولت در صدور قانونی برای تنظیم خانواده تصریح کرد: این مسئله اصلا صحیح نیست و دولت نباید مداخله کند. چرا که تنظیم خانواده مسئله ای شخصی بوده که مرتبط با زوجین است. هر خانواده ای با خانواده دیگر متفاوت است و نمی توان در قالب قانونی واحد آنها را وادار به شرایطی خاص کرد؛ زیرا شرایط و ویژگیهای آنها متفاوت بوده و قانون نمی تواند برای آنها کاری کند.
شیخ الازهر با تأکید بر اینکه خیر و خوبی بهترین وسیله برای تنظیم خانوده است، یادآور شد: فهم درست دین و اشاعه این فهم میان همه افراد خانواده به ویژه جوانان و ضرورت اطلاع رسانی این مسئله به صورت گسترده در جامعه می تواند جایگاه تنظیم خانواده را در میان جوانان تثبیت کند.
درس "قدس" در مدارس فلسطین تدریس میشود
وزیر آموزش و پرورش غزه اعلام کرد: درس "قدس" از سال آینده تحصیلی به منظور تأکید بر هویت اسلامی قدس و مسجدالاقصی در مدارس فلسطین تدریس میشود. با توجه به اینکه شهر قدس به عنوان پایتخت فلسطین و شهر مقدس مسلمانان مطرح است، این اقدام گامی جهت معرفی بیشتر و بهتر شهر تاریخی و اسلامی قدس به شمار میرود؛ آن هم در شرایطی که رژیم اشغالگر اسرائیل تمامی توان خود را به منظور یهودیسازی قدس و تعرض به هویت اسلامی و دینی فلسطین انجام میدهد.
دکتر محمد عسقول وزیر آموزش و پرورش غزه با اشاره به اینکه ما نیاز بسیاری به درسی مستقل درباره قدس داریم، بهویژه اینکه در سطوح مختلف آموزشی تدریس شود، افزود: این درس با هدف تعمیق جایگاه قدس و مسجدالاقصی در مدارس فلسطین تدریس میشود.
وی با بیان اینکه قدس تنها از بعد جغرافیایی مورد بررسی قرار نمیگیرد، بلکه از تمامی ابعاد مورد بررسی قرار میگیرد، گفت: این درس قدرس را از منظر تاریخ، دین، آموزشهای اسلامی و موارد دیگر مورد بررسی قرار میدهد. این مقام مسئول هدف از تدریس این درس را مبارزه با فعالیتهای خصمانه و مخربانه صهیونیستها خواند.
پروژه حمایت از قدس راهاندازی میشود
شرکتکنندگان در همایش "مسجدالاقصی" در ترکیه خواستار وحدت مسلمانان علیه خصومتها و تعرضات صهیونیستها شده و ضمن توجه به حمایتهای مالی و معنوی، به ضرورت راهاندازی پروژهای برای حمایت از قدس و عدم اجازه فروش خانه به یهودیان اشاره کردند.
همایش صلح استانبول با محور مسجدالاقصی، یهودیسازی قدس و تخریب مسجدالاقصی از پنجم اردیبهشتماه با مشارکت اندیشمندان، علما، سیاستمدران در ترکیه آغاز به کار کرد.
شیخ رائد صلاح در این همایش با اشاره به ضرورت یاری مسجدالاقصی، اظهار داشت: بر طبق قرآن کریم هر مسلمانی باید مسجدالاقصی را یاری کند؛ زیرا قدس و مسجدالاقصی از اماکنی هستند که در قرآن کریم به آنها اشاره شده است. صهیونیستها به منظور تعرض به مسجدالاقصی و یهودیسازی آن تلاش میکنند. امید است که این همایش زمینهساز فراهم آوردن امکانات ملی، علمی و رسانهای برای مسجدالاقصی را فراهم کند.
وی با وجود تعرضات و حملات صهیونیستها به مسجدالاقصی، تخریب و یهودی سازی آن، حفاریهای متعدد زیر آن، تخریب خانه ها و آواره شدن خانوادههای آن، خواستار وحدت مسلمانان علیه خصومتها و تعرضات صهیونیستها شد.
دکتر رائد فتحی مدیر مرکز مطالعات معاصر فلسطین با اشاره به آیات قرآن کریم که مرجعی اساسی برای مسجدالاقصی وقدس به شمار میروند، تصریح کرد: تعرض به مسجدالاقصی تعرض به قدس است و همچنین تعرض به مکه و مدینه است.
دکتر اکرم عدلونی از مؤسسه بین المللی قدس ضرورت وجود پروژهای را برای حمایت از قدس و عدم اجازه فروش خانه ها به یهودیان را مورد توجه قرارداد و یاد آور شد: مؤسسات دفاع از قدس باید حمایتهای مالی و معنوی کنند و یک استراتژی اسلامی برای همبستگی و اتحاد با مسلمانان ایجاد کنند.
احسان اوغلو فعالیتهای تروریستی در عراق را محکوم کرد
دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی تهاجمات تروریستی عراق را که طی دو روز 23 و 24 آوریل به وقوع پیوست، به شدت محکوم کرد.
اکمل الدین احسان اوغلو دبیرکل سازمان کنفرانس اسلامی با اظهار تأسف در خصوص قربانیان این حادثه دردناک و تسلیت به ملت ایران، دولت ایران و خانواده های قربانیان ایرانی، اظهار داشت: دهها تن از زائران ایرانی به دنبال این انفجارهای تروریستی جان خود را از دست دادند.
احسان اوغلو با تأکید بر اینکه دشمنان صلح به خشونت پناه می برند و از هیچ کاری کوتاهی نمی کنند، افزود: آنها حتی به زنان و کودکان نیز آسیب می رسانند. به طوریکه برای رسیدن به اهداف غیرانسانی خود به اماکن مقدس حمله کرده اند.
وی ملت عراق را به تمسک به تعالیم شریعت اسلامی تشویق کرد و گفت: افراطیها و تروریستها می خواهند چهره اسلام را از بین ببرند، حال آنکه اسلام دین صلح، رحمت و تسامح است.انجمن طراحان لباسهای اسلامی در مصر تأسیس شد
انجمن طراحان لباسهای اسلامی به منظور برآورده کردن نیازهای زنان مسلمان و توجه به سلیقههای آنها با معیارهای اسلامی در مصر تأسیس شد.
یاسمین محسن مؤسس انجمن طراحان لباسهای اسلامی که بهتازگی این انجمن را تأسیس کرده است با اشاره به اینکه با تمام وجود از حجاب دفاع میکند، گفت: من با ایمان به حجاب و اعتقاد کامل پوشش اسلامی را انتخاب کردهام و سخنان بسیاری از کسانی را که میگویند حجاب مانع فعالیت میشود رد میکنم.
وی افزود: این انجمن با همکاری تعداد بسیاری از طراحان لباسهای اسلامی تشکیل شده است و هدف آن ایجاد تنوع در لباسهای اسلامی است تا جوانان مسلمانی که خواهان مدهای مختلف و تنوع هستند، بتوانند با توجه به سلیقه خود از پوششهای اسلامی استفاده کنند. با توجه به فعالیتهای متنوع و ارائه طرحهای جدید از سوی این انجمن، طی مدت کوتاهی به علت ابتکار عمل و خلاقیت اعضای خود به شهرت بسیاری دست یافت.
وی گفت: با توجه به اینکه زنان مسلمان در فصول مختلف نیاز به لباسهایی متناسب با فصل دارند، تمامی تلاش اعضای این انجمن بر این است تا نیازهای آنها را برآورده کرده و لباسهای مختلف و متنوعی در اختیار آنها قرار دهیم.
این مؤسس انجمن که پیش از این در رسانههای گروهی مصر به عنوان گوینده خبر فعالیت میکرد، مدت 6 سال است که با پوشش اسلامی به ارائه طرح و مد برای زنان مسلمان اقدام کرده است. وی پس از آن تنها در برنامههای ویژه ماه مبارک رمضان با حجاب اسلامی ظاهر شده است.
گردشگران مسیحی از اماکن مذهبی اردن دیدن میکنند
وزیر گردشگری و آثار تاریخی اردن از طرح همکاری گردشگری دینی مسیحیان جهان به ویژه مسیحیان واتیکان به منظور دیدن از اماکن تاریخی دینی اردن طی یک سال خبر داد.
مها خطیب وزیر گردشگری و آثار تاریخی اردن با اعلام این خبر تصریح کرد: در این طرح اردن به عنوان مکان گردشگری دینی برای مسیحیان جهان معرفی میشود. گردشگران میتوانند از آثار تاریخی و باستانی این کشور به منظور ارتقای سطح گردشگری دینی بهرهمند شوند.
وزیر گردشگری و آثار تاریخی اردن اظهار داشت: طی دیدار اخیر از واتیکان، نسبت به ارتقای سطح صنعت گردشگری دینی بهویژه برای مسیحیان اظهار تمایل شده است.
مها خطیب در ادامه بر تنوع اماکن تاریخی دینی اسلامی و مسیحی اردن تأکید و اعلام کرد بر اساس این طرح مسیحیان از اماکن تاریخی و مذهبی اردن دیدن خواهند کرد .
وزیران اوقاف و امور اسلامی کشورهای اسلامی گردهم میآیند
همایش وزیران اوقاف و امور اسلامی کشورهای اسلامی با هدف بررسی جایگاه و رسالت مساجد و نوگرایی در اندیشه اسلامی 2 و 3 خرداد در عربستان برگزار میشود. هشتمین همایش وزیران اوقاف و امور اسلامی کشورهای اسلامی با عنوان "امنیت فکری و نقش وزارتهای امور اسلامی و اوقاف " با مشارکت 62 کشور طی دو روز 2 و 3 خردادماه در جده برگزار می شود.
در این همایش دو روزه ارتقای جایگاه و رسالت مساجد، وقف در جهان اسلام، نوگرایی در اندیشه اسلامی و خطابه های دینی، نقش دعوی اسلامی در مبارزه با تعرضات داخلی و خارجی، گفتگوی ادیان و تمدنها مورد بررسی قرار می گیرند. با توجه به اینکه مسجد اساس وحدت امت اسلام به شمار می رود و رسالت اسلام را به عهده دارد و امت را تربیت می کند، در این همایش نقش مسجد و جایگاه آن اهمیت بسیاری دارد.
این همایش با هدف خدمت رسانی به اسلام و مسلمانان برگزار می شود و با توجه به اینکه امت اسلامی از برخی از بحرانها و مشکلات در سطح اقتصادی یا سیاسی رنج می برد و با توجه به ضعف مادی، معنوی و علمی کشورهای اسلامی این همایش محورهای مذکور را نیز مورد توجه قرار می دهد.
نخستین همایش در سال 1399 در مکه، دومین همایش در سال 1400 در مکه، سومین همایش در سال 1401 در مکه و چهارمین همایش در سال 1409 در جده برگزار شد. هفتمین دوره شورای اجرایی همایش وزیران اوقاف و امور اسلامی کشورهای اسلامی در ماه شوال در سال 1426 در کویت برگزار شد.
هنر و معماری ایران در مصر بررسی میشود
تاریخ، معماری و آثار اسلامی شهرهای مختلف ایران در همایش دو روزه "ترجمه کتابهای تمدنی زبانهای شرقی" که از امروز دوم اردیبهشتماه آغاز میشود، در مصر بررسی خواهند شد. همایش "ترجمه کتابهای تمدنی زبانهای شرقی" از 22 و 23 آوریل ( 2 و 3 اردیبهشت ماه) از سوی شورای عالی فرهنگی مصر برگزارمیشود. گروهی از کارشناسان زبانهای شرقی در این همایش دو روزه مشارکت میکنند.
موسیقی در دیوان شمس تبریزی، اصطلاحات شرقی در معماری اسلامی، اصطلاحات تاریخی در زبان فارسی، اهمیت تألیفات زبان فارسی در مطالعات تاریخی اسلام از محورهای این همایش به شمار میروند. معماری اسلامی در شهر دهلی نو، مساجد تاریخی در دهلی، هنر معماری اسلامی در هند، معماری اسلامی در شبه قاره هند و معماری اسلامی در لاهور از موضوعات مورد بررسی در این همایش هستند.
معماری اسلامی در ایران، معماری اسلامی در نقش جهان اصفهان، کاشان و آثار اسلامی آن، آثار تاریخی و اسلامی شهر شیراز، آثار اسلامی در شهر قم، تأثر هنر ساسانی در هنر اسلامی نیز طی این همایش بررسی میشوند. خط و تصویر در اسلام، کتیبه های سفالی نیشابور، گنجینه های هنر ایرانی در آلمان، معماری اسلامی در قدس، کتابهای تاریخی در قدس، تکامل معماری و هنر اسلامی، معماری در خدمت جامعه اسلامی، درک ذاتی از تمدن اسلامی و معماری اسلامی در ازبکستان از دیگر محورهای این همایش محسوب میشوند.
همایش "میراث عمرانی کشورهای اسلامی" برگزار میشود
همایش بینالمللی "میراث عمرانی کشورهای اسلامی و نقش آن در توسعه فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی" با هدف اهتمام به تاریخ و میراث اسلامی مسلمانان سال آینده در عربستان برگزار میشود. این همایش با هدف اهتمام به میراث عمرانی، محافظت و نگهداری از آثار تاریخی کشورهای اسلامی، تشویق بر استفاده و نگهداری بهتر آثار اسلامی برگزار میشود.
میراث عمرانی در کشورهای اسلامی، وسایل جدید برای فعالسازی جنبههای اقتصادی و اجتماعی، استفاده از تجارب بینالمللی در حوزه نگهداری آثار تاریخی اسلامی، معرفی طرحهای هدفمند استانهای اسلامی و بررسی میراث اسلامی آنها، توسعه میراث اسلامی و آثار تاریخی کشورهای اسلامی از محورهای مورد بررسی این همایش به شمار میروند.
وزارت امور شهری و روستایی، برخی از مؤسسات خیریه، سازمان کنفرانس اسلامی، مرکز مطالعات تاریخ، هنر و فرهنگ اسلامی و وزیران گردشگری و آثار تاریخی کشورهای اسلامی از شرکتکنندگان این همایش به شمار میروند. در حاشیه این همایش قرار است نمایشگاه میراث عمرانی کشورهای اسلامی با مشارکت کشورهای اسلامی، مقامات مسئول میراث و آثار تاریخ اسلامی و هنرمندان این حوزه برگزار شود. همایش بینالمللی "میراث عمرانی کشورهای اسلامی و نقش آن در توسعه فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی" سال آینده در شهر ریاض عربستان برگزار خواهد شد.
ویژگیهای اخلاقی حضرت محمد (ص) در اروپا تشریح میشوند
هئیتی از مرکز جهانی معرفی رسول اکرم (ص) طی سفر به اتریش، آلمان و دانمارک دورههای آموزشی برای رؤسای مراکز و شوراهای دینی جهت معرفی پیامبر اسلام برگزار میکند. هئیتی از مرکز جهانی معرفی رسول اکرم (ص) طی سفر دوره ای به اروپا از اتریش، آلمان و دانمارک دیدار می کند.
این هیئت در این سفر دوره های آموزشی برای مبلغان، رؤسای مراکز و شوراهای دینی و ائمه مساجد کشورهای مذکور به منظور آشنایی بیشتر با حضرت محمد (ص) برگزار می کند. هیئت فوق علاوه بر معرفی ویژگیهای اخلاقی و رفتاری پیامبر، ضرورت گفتگوی بین شرق و غرب، احترام به مقدسات، انبیا و رسولان را مورد توجه قرار می دهند. در این دیدارها رفع مشکلات جهان معاصر با توسل به شیوه نبوی نیز بررسی می شود.
نمایشگاه هنرهای تجسمی قدس در پاریس برگزار میشود
نمایشگاه هنرهای تجسمی فلسطین با مشارکت هنرمندان سوریه و فرانسه به مناسبت انتخاب قدس به عنوان پایتخت فرهنگی جهان عرب در پاریس برگزار میشود. مرکز فرهنگی سوریه در پاریس نمایشگاه هنرهای تجسمی فلسطین را با مشارکت هنرمندان سوریه و فرانسه به مناسبت پایتخت فرهنگی جهان عرب قدس از چهارشنبه 2 اردیبهشت ماه آغاز کرده که این نمایشگاه تا دو هفته ادامه دارد.
در این نمایشگاه اعضای شورای هنرمندان سوریه به منظور تأکید بر نقش قدس و آثار اسلامی و تاریخی قدس عکسهایی را ارائه کردند تا بیانگر تاریخ و تمدن اسلامی در فلسطین و بهویژه شهر قدس باشد. در این نمایشگاه که با هدف تأکید بر میراث اسلامی و تاریخی شهر قدس و آشنا کردن مردم جهان با تعرضات صهیونیستها برگزار شده است، هنرمندان فرانسوی نیز تابلوها و عکسهایی با دو موضوع غزه و صلح را ارائه کردهاند.
دیگر تابلوهای این نمایشگاه شامل آثار تاریخی، دینی و اسلامی شهر قدس، غزه، اشغال فلسطین و سیطره یهودیان بر مسجدالاقصی و تعرض به فلسطین میشود. وزیران فرهنگی عرب پس از الجزیره و دمشق در سالهای 2007 و 2008 ، قدس را به عنوان پایتخت فرهنگی جهان عرب در سال 2009 انتخاب کردند. وزیران و مسئولان فرهنگی درباره فرهنگ جهان عرب توصیه کردند که همه نقاط دنیا برای مبارزه با تعرضات اسرائیل بر ملت فلسطین جایگاه جدی اخذ کنند.
سومین دوره آموزشی "تربیت و تنوع فرهنگی" برگزار میشود
سازمان تربیت، علوم و فرهنگ اسلامی (آیسیسکو) سومین دوره آموزشی "تربیت و تنوع فرهنگی" را از 27 تا 29 آوریل (7 تا 9 اردیبهشت) در ایتالیا برگزار میکند. هدف از برگزاری این دوره آموزشی ارتقای سطح آموزش، تربیت و پرورش در میان افراد یک جامعه از دوران کودکی عنوان شده است.
چگونگی احترام به تمدنها و فرهنگهای مختلف، در نظر گیری تنوعات و تکثرات تمدنی و فرهنگی، اهتمام به مسئله ادغام و همبستگی میان افراد یک جامعه از محورهای مهم این دوره آموزشی به شمار میروند. این دوره آموزشی با همکاری دفتر یونسکو در مراکش، کرسی حقوق بشر و اخلاق یونسکو در دانشگاه برگامو ایتالیا برگزار میشود.