فعالیتهای عمرانی در آستان حضرت ابو الفضل العباس (ع)

جهت تسهیل در تردد زائران عتبات عالیات وافزایش ظرفیت پذیرش زائران در این مرقد مطهر فعالیتهای عمرانی مختلفی صورت گرفته است.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج ، با توجه به وضعیت امنیتی موجود در کشور وبرای حفاظت از قدسیت آستان مطهر حضرت ابو الفضل العباس علیه السلام واحد مهندسی این آستان اقدام به ساخت ونصب کانتینرهای جدید جهت استفاده به عنوان مرکز نگهدارای امانات وکفشداری در اطراف مرقد مطهر نمودند.
نصب کانتینرهای جدید جهت کفشداری ونگهداری امانات
تعدادی از این کانتینرها مجهز به قفسه های شماره بندی شدند تا جهت نگهداری امانات زائران استفاده گردد که دارای صندوقهایی با در اندازه های مختلف هستند تا علاوه بر نگهداری امانات کوچک بتوان اماناتی در حجم بزرگ را نیز در خود جای دهد که تمام این کانتینرها مجهز به فرش مناسب ودستگاههای تهویه لازم گردیدند.
تعدادی از این کانتینرها نیز جهت واحد بازرسی خواهران در نظر گرفته شده است که در ساخت آن آلمنیوم وعایقهای حراراتی استفاده گردیده است وبرای محافظت از دمای مناسب در داخل کانتینر دیواره آن با چوب پوشش داده شده است علاوه بر اینکه به دستگاههای تهویه مناسب نیز مجهز گردیدند.
بخش دیگری از کانتینرها جهت کفشداری زائران ساخته شده است که مجهز به دستگاههای تهویه وفرش مناسب هستند وبخش دیگری نیز جهت اقامت موقت پرسنل مهندسی وفنی در هنگام اجرای پروژه های مختلف ساخته شده است وساخت ونصب این کانتینرها جهت افزایش رفاه زائران همچنان ادامه دارد.
طلا کوبی ستونهای ستونهای صحن مرقد
جهت افزایش هییبت وعظمت وقدسیت آستان پروژه طلاکوبی ستونهای صحن مطهر توسط برجسته ترین متخصصان در این زمینه اجرا گردید که این ستونها پیشتر با سنگ مرمر پوشیده شده بودند.
طلای لازم جهت این پروژه از محل نذورات مردمی تهیه گردیده است و12 کیلو گرم طلا در کارگاههای ویژه به صفحه های طلایی نازک تبدیل گردیدند تا در این پروژه مورد استفاده قرار گیرد که پس از پوشش ستونها با فلز مس جهت ایجاد توان نگهداری صفحه های طلا کار طلا کوبی توسط متخصصان هندوستانی با نظارت واحد مهندسی آستان مطهر انجام گردیده است.
نصب سنگ مرمر بر دیوارهای حرم
به علت کهنه بودن سنگهای مرمر نصب شده بر دیوارهای حرم مطهر وشکسته شدن تعدادی از آنها که باعث لطمه زدن به عظمت این مرقد مطهر ، واحد مهندسی آستان اقدام به تهیه سنگ مرمر سبز جهت پوشش دیوارهای داخلی حرم مطهر وایجاد محل نگهداری کتابها در حرم به وسیله سنگ مرمر نموده است که نقشها ونوشته هایی درباره حضرت ابو الفضل العباس علیه السلام بر این سنگها حک گردیده است.
همچنین این پروژه شامل شیشه کاری مجدد دیوارها نیز شده است چرا که در پی سیم کشی مجدد مرقد جهت شیشه کاری وآینه کاری دیوارها آسیب دیده بود که با یک روش جدیدی کانالی در دیوارها تعبیه شده است تا جهت نگهداری ویا تعویض مجدد کابلهای برق نیازی به شکاف دیوار ویا آسیب زدن به آینه کاری وجود نداشته باشد.
ایجاد دربهای ورودی جدید
جهت افزایش ظرفیت پذیرش زائران که در زمان زیارتهای ویژه ویا شبهای جمعه تعدادی انان به میلیونها نفر می رسد وبا توجه به نابودی دکتاتوری وآزاد شدن پیروان اهل بیت علیهم السلام در زیارت مراقد مطهر وعتبات عالیات وحضور شیعیان از کشورهای مختلف جهان در این عتبات جهت روان شدن حضور جمعیت در این مرقد سه درب جدید در این آستان احداث گردیده است که درب اول در رواق شمالی در مقابل درب امام جواد علیه السلام که به نام درب ام البنین سلام الله علیها نام گذاری شده است ودو درب دیگر نیز در ضلع غربی در مقابل درب العلقمی ایجاد گردیده است.