یادداشت - زرادخانه هسته ای اسراییل تنها نگرانی اعراب

موشه دایان، وزیر جنگ پیشین رژیم اسراییل بر این باور بود در صورتی که اسراییل در خاورمیانه نتواند با سلاح متعارف قدرت بازدارندگی اش را به منصه ی ظهور برساند ، باید به سلاح هسته‌ای پناه ببرد.

 

رئوف پيشدار : " عمر موسي " دبير کل اتحاديه عرب اين بار و درگفت وگو با روزنامه عربستاني " المدينه " ، تنها نگراني اعراب را زاردخانه هاي هسته اي رژيم صهيونيستي دانسته است که بدون هيچ گونه نظارت بين المللي به برآورد آقاي موسي به تهديدي جدي براي صلح و امنيت منطقه خاورميانه و بطور مشخص تماميت ارضي و امنيت ملي کشورهاي عرب تبديل شده است .   

دبير کل اتحاديه عرب از اعضاي اين اتحاديه خواسته است تا موضوع زرادخانه هاي هسته اي اسراييل و نحوه برخورد با آن را در دستور کار نشست هاي خود قرار دهند . آقاي موسي همچنين نسبت به پيامدهاي هر نوع تهديدي عليه مراکز هسته اي ايران هشدار داده و گفته است : رژيم صهيونيستي در صورت هر گونه ماجراجويي عليه تاسيسات هسته اي ايران ، مرتکب اشتباه بزرگي خواهد شد که کشورهاي منطقه به دليل تبعات ناخوشايند آن بايد تاوان آن را بپردازند.

با آنکه آمريکا و رژيم صهيونيستي سعي بسيار دارند تا برنامه هاي صلح آميز هسته اي ايران را بخصوص براي کشورهاي عربي تهديد نشان دهند ، نظر سنجي هاي بسيار حکايت از آن دارد که نه مردم اين کشورها و نه مقامات آنها به اين تبليغات باور ندارند. از اين دست مقامات عربي که عده آنها نيز کم نيست ، مي توان از امير کويت ، پرنس "سلطان " وليعهد عربستان ، عمر موسي دبيرکل اتحاديه عرب و "عبدالرحمن العطيه" دبير کل شوراي همکاري خليج فارس نام برد . پرنس سلطان در مصاحبه اي که "کونا" خبرگزاري کويت در ابتداي پاييز سال 1385 آنرا منتشر کرد، نظري مشابه آقاي عمر موسي در مورد اصلي ترين تهديدي که متوجه امنيت اعراب است ، ابراز داشت و به علاوه گفت :" در زماني که اسرائيل سلاح هسته اي دارد ، به نفع ما نيست که موضعي عليه برنامه هاي هسته اي ايران اتخاذ کنيم و ايران هم مي تواند مانند ديگر کشورها برنامه هسته اي مسالمت آميز داشته باشد ." و "‌ رويترز" نيز درهمان تاريخ و روي همين محور در تحليلي به قلم " جاناتان رايت " نوشت :" اعراب برنامه هاي هسته اي ايران را عامل توازن درمنطقه مي دانند .اين روند ضمن خشنود ساختن کشورهاي عربي ، به ايجاد توازن (در) منطقه نيز خواهد انجاميد و خاري درچشم و يا وزنه اي براي توازن قوا در برابر اسرائيل و آمريکا خواهد بود.به ويژه در ديگر کشورهاي نزديک به ايران، تهران به عنوان يک تهديد يا برهم زننده ثبات منطقه اي تلقي نمي شود. بسياري ازکشورهاي جهان عرب بر اين باورند که درحالي که اسرائيل با (حداقل ) 200 کلاهک هسته اي از ورود بازرسان بين المللي براي بازديد ازتاسيسات هسته ايش سربازمي زند ، اقدامات آمريکا و اروپا عليه ايران رياکارانه است."

دراينکه برنامه هاي هسته اي پنهان اسراييل عمده ترين تهديد براي اعراب است ، بنظرمي رسد که يک اتفاق نظر عمومي در طبقات مختلف آنها وجود داشته باشد. در يک نظر سنجي بزرگ که بي بي سي و شبکه الجزيره به طور جداگانه در سال 1385 در ميان ساکنان کشورهاي مختلف در مورد ديدگاه آنها نسبت به برنامه هاي هسته اي ايران صورت دادند و در همان زمان نيز منتشر شد ، آمد که مردم بويژه در کشورهاي عربي دراينکه برنامه هاي هسته اي ايران مسالمت آميز است ،‌اتفاق نظر دارند و اين نکته يک باور عمومي است که :"دشمن اعراب نه ايران بلکه اسراييل است " . اين نظر در ميان روشنفکران عرب نيز همانطور که " الوطن " چاپ کويت ماه گذشته نوشت ، " يک باور قطعي است ." در آن مقاله که مشابه آن در رسانه هاي بسياري در دنياي عرب ديده شده ، "احمد يوسف الدعيج " نوشت :‏ چه کسي به اسرائيل يعني اين رژيم مسخ شده حق مي دهد که به قول جيمي کارتر داراي نيروگاه هسته اي و دست کم بيش از ‏150‏ سلاح اتمي باشد ولي اعراب و مسلمانان از آن محروم باشند؟ اميدواريم کشورهاي خليج فارس و کليه کشورهاي عربي با ايران همکاري کنند زيرا دشمن مشترک ما ايران نيست ، بلکه اسرائيل است‏.‏

اسراييل بيش از ‎ 50سال است که با پشتيباني و حمايت صريح آمريکا ، يک برنامه خطرناک و سري تسليحات هسته‌اي را با گريز از نظارت جامعه جهاني بر اين برنامه‌ها ، به کمک واشنگتن به پيش مي‌برد ، برنامه‌اي که به تاييد آژانس بين‌المللي انرژي هسته‌اي تاکنون و حداقل به توليد ‎ 200بمب اتمي انجاميده است که چيزي جز عناد رژيم صهيونيستي با جامعه جهاني نيست.

رژيم صهيونيستي در پس برنامه‌هاي مخفي هسته‌اي خود ، ماهيت تروريستي و متکي برتجاوز و تهديد به زور عليه ديگر کشورها را پنهان کرده است که خطر اين رژيم را براي صلح و امنيت جهاني و رژيم‌هاي حقوقي تنظيم‌کننده روابط بين‌المللي ، دو چندان مي‌کند.

آنچه دراين ميان بيش از هرچيزي مايه تاسف است ، اين مهم مي‌باشد که رژيم صهيونيستي با دراختيار گرفتن عمده رسانه‌هاي ارتباطي جهان از جمله رسانه هاي آمريکايي ، ضمن پنهان کردن ماهيت واقعي خود ، با آدرس دهي غلط سعي مي‌کند نگاهها را از برنامه‌هاي هسته‌اي مخفي و ساير اقدامات دهشت افکنانه‌اش در سرزمين‌هاي اشغالي دور ، و متوجه کشورهايي مانند ايران کند که برنامه‌هاي شفاف و قانوني و نظارت شده هسته‌اي دارند و در عين حال برخلاف رژيم صهيونيستي و حامي آن آمريکا ، هرگز عليه کشوري متوسل به زور ويا حتي تهديد نشده اند.

همانطور که گفته شد ، اسراييل از نگاه آژانس بين‌المللي انرژي هسته اي نهاد ناظر سازمان ملل ، رژيمي برخوردار از سلاح‌هاي هسته‌اي شناخته شده است که در زرادخانه‌هاي آن بيش از ‎200کلاهک هسته‌اي نگهداري مي‌شود و اين کلاهک‌ها خطري بالقوه براي صلح و ثبات جهاني بويژه در منطقه پرآشوب خاورميانه است. اسراييل رژيمي است که از بدو پيدايش در سال ‎ 1948ميلادي تکيه خود را براي حيات سياسي بر تسليحات بويژه از نوع هسته‌اي آن استوار کرده است. موشه دايان، وزير جنگ پيشين رژيم اسراييل بر اين باور بود در صورتي که اسراييل در خاورميانه نتواند با سلاح متعارف قدرت بازدارندگي اش را به منصه ي ظهور برساند ، بايد به سلاح هسته‌اي پناه ببرد.


| شناسه مطلب: 23841