روحانیون نباید در تاثیر نقش خود در عرضه عرفان‌های اصیل غافل باشند

یک استاد حوزه و دانشگاه نقش طلاب در برخورد با عرفان‌های کاذب را مورد تاکید قرار داد و گفت: روحانیون و طلاب نباید از تاثیر مستقیم و غیرمستقیم شیوه بیان خود در رونق بازار عرفان‌های کاذب غافل شوند بلکه باید الفاظ و کلمات دقیق عرفان‌های اصیل را عرضه کنند.

یک استاد حوزه و دانشگاه نقش طلاب در برخورد با عرفان‌های کاذب را مورد تاکید قرار داد و گفت: روحانیون و طلاب نباید از تاثیر مستقیم و غیرمستقیم شیوه بیان خود در رونق بازار عرفان‌های کاذب غافل شوند بلکه باید الفاظ و کلمات دقیق عرفان‌های اصیل را عرضه کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی حج، حجت‌الاسلام و المسلمین فاضلی شب گذشته در نشست علمی «عرفان اسلامی و عرفان‌های نوظهور» که در مدرسه فیضیه برگزار شد با اشاره به تلاش استکبار برای عدم گسترش عرفان‌های انبیا خاطرنشان کرد: آنها مخالف بسط این عرفان‌های حقیقی هستند چون اگر مردم به سراغ آنان بروند پوچ و واهی بودن سایر عرفان‌های کاذب برملا خواهد شد.

وی تاکید کرد: گاهی رفتار نادرست و سخت‌گیری‌های بی‌دلیل، باعث جذب جوانان به عرفان‌های کاذب می‌شود.

فاضلی با بیان این که عرفان‌های کاذب حاصل دست نیافتن انسان به حقیقت زندگی و دینداری است، تصریح کرد: برخی با اختلاط معارفی از قرآن و انجیل و کلماتی از بزرگان، مردم و به ویژه نسل جوان را به سوی خود جذب می‌کنند.

وی ادامه داد: آنها خداوند متعال را در راستای خواسته‌های نفسانی خود قرار داده‌اند و مردم را با کارهای شیطانی به سوی خود می‌کشند و با رنگ عرفان، مردم را گمراه می‌کنند.

فاضلی تاکید کرد: بسیاری از مردم خواستار معنویات و مذهب هستند، اما در عرفان‌های کاذب کسب معنویت آن قدر آسان و دم دستی تلقی می‌شود که تصور می‌کنند بدون زحمت و نیت خالص به آن دست می‌یابند.

وی از سخت‌گیری برای جذب جوانان به سمت عرفان‌های حقیقی انتقاد کرد و اظهار داشت: گاهی سخت‌گیری‌های ما باعث جذب جوانان به این عرفان‌های کاذب می‌شود چون وقتی با دلایل بی‌اساس و بدون مبنای فقهی مسایل را سخت بگیریم، دیگران راه را به آسانی باز می‌کنند و با هزاران ترفند مردم را از عرفان اسلامی جدا کرده و به سوی عرفان‌های کاذب می‌کشند.

این استاد حوزه و دانشگاه در ادامه ابراز داشت: خرافه‌گرایی عهد جدید و عتیق در مسایلی مشترک هستند و همه عرفان‌ها را ارزش، و نیاز انسان به آن را ضروری می‌دانند.

فاضلی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به چاپ کتاب‌های منحرف در کشور گفت: متأسفانه امروز برخی از کتاب‌هایی که در کشور به چاپ می‌رسد، به دنبال آسیب زدن به اعتقادات و اندیشه‌های نسل جوان است و چهره‌ای متحجر و خشن از دین و مکتب اسلام به نمایش می‌گذارد.

وی نقش طلاب و روحانیون را در برخورد با عرفان‌های کاذب مورد تاکید قرار داد و عنوان کرد: روحانیون و طلاب نباید از تاثیر مستقیم و غیرمستقیم شیوه بیان خود در رونق بازار عرفان‌های کاذب غافل شوند بلکه باید الفاظ و کلمات دقیق عرفان‌های اصیل را عرضه کنند. /


| شناسه مطلب: 23961