نسخه دیجتیالی کتاب" مرزهای توحید و شرک در قرآن " بر روی پایگاه حج قرار گرفت

نسخه دیجیتالی کتاب" مرزهای توحید و شرک در قرآن " با تالیف آیت الله جعفر سبحانی و ترجمه مهدی عزیزیان بر روی سایت اطلاع رسانی حج قرار گرفت.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، آیت الله جعفر سبحانی در مقدمه کتاب" مرزهای توحید و شرک در قرآن " می نویسد: این کتاب مباحث فشرده ای پیرامون توحید و شرک در قرآن کریم است که به نسل رو به رشد و فرزندان امت اسلامی تقدیم می کنیم بدان امید که گامی در راه حفظ کیان و وحدت کلمه مسلمانان و نجات آنان از چنگال شرک و راهنمایی به دژ مستحکم توجید برداشته است.
مدرس سطوح عاليه حوزه علميه قم می افزاید: هدف برتر تمامی انبیا الهی، ستیز با شرک و ویران نمودن پایگاه های شرک آلود است.
این مولف با ببان این که مساله توحید و شرک از مسایل مهم عصر ما به کار می رود، خاطرنشان می کند: این مساله دست مایه ای برای گسترش وحدت مسلمانان و صفوف آنان شده است.
آیت الله سبحانی تاکید می کند: بر هر مسلمانی حفظ توحید کلمه و مستحکم ساختن روابط خود با برادران دینی واجب و لازم است.
وی در بخش پایانی سخنان خود اظهار می دارد: بیش ترین سخن در این کتاب درباره توحید در عبادت است آن هم نه درباره اصل کلی آن که مورد اتفاق همه مسلمانان است بلکه درباره مواردی که تصور شده که انجام آن ها با این اصل کلی هماهنگ نیست و به اصطلاح علما و دانشمندان، گفت و گو درباره کبرای قیاس ایاک نعبد نیست بلکه سخن درباره موضوعاتی است که تصور شده از مصادیق پرستش خداست.
مترجم این کتاب نیز در پیش گفتار با اشاره به این که برخورد و تضارب اندیشه ها شرط لازم برای تکاپوی اندیشه هاست، خاطرنشان می کند: از به هم پیوستن پرسش و پاسخ، فرزند فرخنده دانش زاده می شود و افکار آماده به بارگاه رشد و کمال می رسند.
مهدی عزیزیان پرسش ها و پاسخ ها و نقدها نه مانند باد پاییزی اند که باعث خزان برگ و بر درخت دانش شوند بلکه مانند نسیم بهاری اند که دانه ها خفته در خاک یا گیاهان تازه رسته را به رستن و شکفتن و برگ و بار می نشانند.
گفتنی است تبیین ایمان و کفر، اقسام و مراتب توحید، عناصر تشکیل دهنده عبادت، تعریف عبادت، بررسی کاربردی مفهوم عبادت عناوین فصل های کتاب" مرزهای توحید و شرک در قرآن " است.وی تاکید می کند: آنجا که هدف، چیرگی بر حریف مقابل و با ابزار جدال جاهلانه باشد، به جای علم و اندیشه، کینه ها و دشمنی ها شعله می گیرد و خرمن اندیشه ورزان را می سوزاند.
این مترجم با بیان این که تعصبات ملی و نحله ای و یا انگیزه های ناپاک سیاسی، گاه از پشت پرده نقش می آفریند و مباحثات زلال علمی را گل آلود می کند، تصریح می کند: در این میان عالمان امین و خرمندانند که باید هوشمندانه راه مباحثات علمی را از چاه منازعات سیاسی و عصبی باز شناسند و جهاد مقدس خود را به غنیمت ناچیز نفروشند.
وی ادامه می دهد: نقد ها و پرسش هایی که پیرامون برخی اعتقادات اسلامی مانند توسل، طلب شفاعت، زیارت قبور، بنا بر قبور مطرح شده است زمینه ای را برای حل برخی گره ها و یا تفصیل برخی مجمل ها فراهم آورده است.
عزیزیان با تاکید بر خصوصیات کتاب" مرزهای توحید و شرک در قرآن " اظهار می دارد: این کتاب را می توان از جهت جامعیت مطالب، اتقان استدلال ها با استقاده از منابع شیعی و سنی و نیز اختصار و حجم کم از بهترین ها برشمرد.
وی می نویسد: پیراسته بودن این اثر از نیش طعن و استخفاف و آراسته بودن آن به زبان شیرین آیات و روایات و استدلال های متقن و براساس آن دو ، نویسنده را در رسیدن به هدفش که همانا رفع سوء تفاهم ها و نزدیک ساختن دل های مسلمانان به یکدیگر است، کام رواتر ساخته است.
گفتنی است تبیین ایمان و کفر، اقسام و مراتب توحید، عناصر تشکیل دهنده عبادت، تعریف عبادت و بررسی کاربردی مفهوم عبادت از عناوین فصل های کتاب" مرزهای توحید و شرک در قرآن " است.
برای مشاهده کامل کتابخانه تخصصی حج اینجا را کلیک کنید.