یادداشت: انتظار تاخیر شده ایران از عراق

از آخرین باری که مقامات عراقی رسما و در مقابل دوربین‌های تلویزیونی متعهد به اخراج تروریست‌های منافق از این کشور شدند، تا شنبه دهم بهمن 1387که رهبری معظم انقلاب در دیدار جلال طالبانی رییس جمهوری عراق بار دیگر این ضرورت را مورد تاکید قرار دادند و تاکنون، بیش از یک سال می‌گذرد.

رئوف پيشدار: از آخرين باري كه مقامات عراقي رسما و در مقابل دوربين‌هاي تلويزيوني متعهد به اخراج تروريست‌هاي منافق از اين كشور شدند، تا شنبه دهم بهمن 1387كه رهبري معظم انقلاب در ديدار جلال طالباني رييس جمهوري عراق بار ديگر اين ضرورت را مورد تاكيد قرار دادند و تاكنون، بيش از يك سال مي‌گذرد. در آخرين روزهاي سال 1386 جلال طالباني رييس جمهوري عراق در كنار محمود احمدي‌نژاد رييس جمهوري اسلامي ايران كه سفري رسمي به عراق را انجام مي داد، در مقابل دوربين‌هاي تلويزيوني تعهد سپرد تا «سريعا» تروريست‌هاي منافق را از اين كشور اخراج كند. تعهد – تصميمي كه به فرموده رهبري معظم انقلاب در ديدار اخير آقاي طالباني «بايد عملي شود و ما منتظر تحقق آن هستيم».

ايران توافقنامه‌اي با عراق دارد كه به موجب آن بغداد متعهد به اخراج منافقين از اين كشور و تحويل سران آنها به ايران و يا محاكمه و مجازات آنها است. اين افراد متهم به ارتكاب جنايت‌هاي بي‌شماري از جمله ترور - بمب‌گذاري و اقدامات گسترده تخريبي ديگر در ايران و مشاركت در برنامه‌هاي سركوبگرانه صدام حسين از جمله كشتار وسيع عراقي‌ها در طول سال‌هاي بعد از 1991 هستند.

پرونده اخراج منافقين از عراق در طول يك سال اخير شاهد مسايلي مانند تجديد حمايت آمريكا از تروريست‌هاي منافق و راي يك دادگاه اروپايي مبني بر خارج كردن نام منافقين از فهرست گروه‌هاي تروريستي بود كه نشان داد «تروریست بودن یا نبودن از دیدگاه غرب، یک مساله قراردادی است و هیچ ارتباطی با واقعیات ندارد».

مناففين در ماه‌هاي اخير به شدت تحت فشار دولت عراق و افكار عمومي اين كشور براي خروج از عراق بوده‌اند، و به رغم تلاش‌هاي بسيار، هيچ كشوري رسما حاضر نشده است تا آنها را كه از نظر بسياري كشورها و سازمان‌هاي جهاني همچنان! يك فرقه تروريستي هستند، بپذيرد. فرقه تروريستي منافقين كه در سال‌هاي اخير شديدا دچار ريزش نيرو شده است، اينك در حد تلاشي كامل قرار گرفته و از اين رو از هر وسيله‌اي براي نگهداري چند نفر باقي خود استفاده مي‌كند. صاحب‌نظران مسايل امنيتي، گروهک منافقين را مجموعه‌اي از تروريست‌هايي با پيشینه‌هاي بسيار مخوف مي‌دانند که در هر کجا که باشند، تهديدي جدي براي امنيت عمومي آن محل و ساکنانش، و روابط كشور پذيرنده با جامعه جهاني تلقي مي‌گردند.

فرقه تروريستي منافقين اخيرا در معرض دو اتفاق قرار داشته است . اول: خارج شدن نام آن از فهرست گروههاي تروريستي به حكم دادگاهي در اروپا (كه البته بعضي كشورهاي اروپايي مانند انگليس گفته اند آنرا نمي پذيرند و منافقين همچنان تروريستند ) و دوم ارايه فهرستي شامل نام54 نفر از سران تروريست ها كه ايران خواهان استرداد آنها از عراق و محاكمه آنهاست . ارايه اين فهرست و برخي اظهار نظرها درباره آن از سوي مقامات وزارتخانه هاي امورخارجه واطلاعات جمهوري اسلامي ايران در عين حال به اين معني نيز هست كه بقيه افراد اين گروهك كه اقدامات و فعاليت هاي تروريستي نداشته اند مي توانند به ايران بازگردند و مورد عفو و رحمت نظام اسلامي و ملت مسلمان ايران قرار گيرند و آخرين شانس خود را براي بازگشت به آغوش ميهن و خانواده از دست ندهند.

بر اساس تعاريفي كه در كنوانسيون هاي ژنو به عمل آمده است ، منافقين «گروهي مزدور» شناخته مي شوند و هر يك از آنها را كه ايران درخواست كند عراق "بايد " براساس همين کنوانسيون ها تحويل دهد و به علاوه دادگستري عراق هم مي تواند براي جرايم بي شماري که آنها در عراق مرتکب شده اند ، درخواست مجازات آنها را داشته باشد . اخراج منافقين از عراق براساس قانون اساسي اين کشور صورت مي گيرد که طبق آن حضور هرگروه تروريستي که مواضع خصمانه عليه کشورهاي ديگر در خاک عراق داشته باشد و يا عراق را مقر خود قرار دهد ، ممنوع است.

تحويل منافقين به ايران و اخراج آنها از عراق گرچه دو مقوله به ظاهر جداگانه مي نمايد ، ولي اين از حقوق اساسي ايران است که نه تنها از همسايه خود! که از هر يک از اعضاي جامعه بين الملل بخواهد تا براساس تعهدات بين المللي خويش ، برخوردي متعهدانه و قانوني با تروريست هايي داشته باشد که در نزد عموم نهادهاي بين المللي وبسياري از اعضاي جامعه جهاني گروهکي تروريستي شناخته شده اند و حقوق بين الملل تصريح دارد که هيچ عذر و بهانه اي نيز در اين خصوص قابل قبول نیست./


| شناسه مطلب: 24013