عراق بزرگترین شریک صادراتی ایران شد

معاون وزیر بازرگانی: عراق از لحاظ ارزش صادرات کالاهای غیرنفتی در سال 1387 (بدون احتساب میعانات گازی) به بزرگ‌ترین شریک تجاری ایران تبدیل شد.

معاون وزير بازرگاني و رئيس کل سازمان توسعه تجارت ايران گفت: عراق از لحاظ ارزش صادرات کالاهاي غيرنفتي در سال 1387 (بدون احتساب ميعانات گازي) به بزرگ‌ترين شريک تجاري ايران تبديل شد.

به گزارش شبکه اطلاع‌رساني بازرگاني ايران (شابا)، مهدي غضنفري در اين باره افزود: در ابتداي سال گذشته به مردم و رسانه‌ها وعده داده شد که کشور عراق در طول سال 1387 به بزرگ‌ترين شريک صادراتي ايران در زمينه کالاهاي غيرنفتي مبدل شود که اين پيش‌بيني محقق شد.

وي با بيان اينکه سهم بازار عراق از کل صادرات غيرنفتي کشورمان بيش از 13 درصد است تصريح کرد: کشورمان در 12 ماهه سال 1387 بيش از 2 ميليارد و 383 ميليون دلار کالاي غيرنفتي به بازار عراق عرضه کرده در حالي که صادرات ايران در مدت مشابه سال 1386 معادل يک ميليارد 586 ميليون دلار بوده است.

غضنفري با اشاره به اينکه پيش از اين، امارات عربي متحده به عنوان بزرگ‌ترين شريک صادراتي ايران بود و هم‌اکنون در رتبه دوم جاي دارد، خاطرنشان کرد: ارزش صادرات کالاهاي غيرنفتي ايران به اين کشور در سال گذشته معادل 2 ميليارد و 328 ميليون دلار بود درحالي که در مدت مشابه سال 1386 معادل 2 ميليارد و 153 ميليون دلار کالا به اين کشور صادر شد.

معاون وزير بازرگاني در خصوص بازار کشور عراق در سال‌هاي گذشته گفت: صادرات غيرنفتي ايران به عراق در سال گذشته نسبت به صادرات سال 1383 (پايان برنامه سوم توسعه) که حدود 670 ميليون دلار بود، بيش از 6 برابر رشد داشته است.

غضنفري رشد صادرات غيرنفتي ايران به عراق را حاصل همسوتر شدن بخش خصوصي و دولتي در تجارت کشور دانست و خاطرنشان کرد: تاجران و بازرگانان ايراني با حمايت دولت و سياستگذاري‌هاي خاصي که سازمان توسعه تجارت در اين زمينه داشت، توانستند به اين موفقيت بزرگ دست يابند.

رييس سازمان توسعه تجارت ايران اضافه کرد: اين سازمان براي توسعه مناسبات اقتصادي تجاري ايران و عراق اقدامات دامنه‌داري را انجام داده که از آن جمله مي‌توان به راه‌اندازي دفتر هماهنگي امور عراق، تشکيل ميز کشور عراق، اعزام هيات‌هاي تخصصي بازاريابي و هيات‌هاي صدور خدمات فني و مهندسي به کشور عراق، برگزاري چندين نمايشگاه اختصاصي در مناطق مختلف عراق، اعزام هيات‌هاي تجاري و تخصصي، مشارکت در نمايشگاه‌هاي بازسازي عراق، برگزاري جلسات تخصصي متعدد با اتحاديه‌هاي توليدي و صادراتي اشاره کرد.

وي افزود: به عنوان مثال در نيمه دوم سال 1387 هيات‌هاي متعدد تجاري و بازاريابي از استان‌هاي چهارمحال و بختياري، همدان، کرمانشاه و همچنين هيات تجاري اتاق بازرگاني صنايع و معادن ايران به کشور عراق اعزام و درپي آن هيات‌هاي تجاري متعددي از عراق به کشورمان اعزام شدند.

معاون وزير بازرگاني مهم‌ترين رقباي جمهوري اسلامي ايران در بازار عراق را کشورهاي ترکيه، اردن و چين دانست و ابراز اميدواري کرد: روند رو‌به رشد تجارت متقابل گسترش يابد به‌طوري که درآينده نزديک ايران به بزرگ‌ترين شريک تجاري عراق از لحاظ واردات تبديل شود.

لازم به ذکر است اقلام صادراتي ايران به عراق شامل آب معدني، مواد خوراکي و غذايي، مواد بهداشتي و شوينده، ميوه و خشکبار، روغن مايع، کولر آبي، فرش و موکت، لوازم خانگي، آهن‌آلات، بيسکويت و شيريني، آبزيان و انواع مصالح ساختماني مي‌شود.

گفتني است فهرست 100 قلم کالاي وارداتي اين کشور در گزارش کشوري عراق در پايگاه اطلاع‌رساني سازمان توسعه تجارت ايران به نشاني (tpo.ir) وجود دارد که بازرگانان و ساير علاقمندان مي‌توانند براي اطلاع از آن به آدرس مذکور مراجعه کنند./


| شناسه مطلب: 24017