آیتالله سبحانی: تقریب مذاهب به معنای ذوب سنی در شیعه و یا شیعه در سنی نیست

آیتالله سبحانی با تاکید بر وحدت بین شیعه و سنی تقریب مذاهب را به معنای ذوب سنی در شیعه و شیعه در سنی ندانست.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی حج و به نقل از مرکز خبر حوزه، آیتالله جعفر سبحانی در دیدار اعضای شورای تقریب مذاهب کشور، با تاکید بر مشترکات بین شیعه و سنی گفت: تقریب به معناب ذوب سنی در شیعه و یا شیعه در سنی نیست.
وي ادامه داد: علماي اسلام بايد مشتركاتي كه بين شيعه و سني است را استخراج كرده و اختلافاتي كه وجود دارد را نيز با مذاكرات علمي برطرف كنند.
مدیر موسسه آموزشی و پژوهشی امام صادق(ع) با بيان اينكه ما نسبت به مسئله تقريب مذاهب توجه ويژهاي داريم، تصریح کرد: آيتالله العظمي بروجردي، شيخ شلتوت و ديگر بزرگان در گذشته گامهاي خوبي در اين زمينه برداشتند و اين امر نشان از توجه آنها به مسئله تقريب مذاهب است.
وي افزود: ما بايد مسئله تقريب مذاهب را به نحوي براي مردم بازگو كنيم كه آنها متوجه اين موضوع شوند و اگر بين نظرهاي عالمان شيعي و سني اختلافي ايجاد شد، ملاك تصميمگيري گرچه محترم است ولي ملاك اصلي بايد تقريب باشد.
آيتالله سبحاني با بيان اينكه بايد تقريب مذاهب گسترش يابد، خاطرنشان كرد: در قرنهاي گذشته بين علما همكاري وجود داشته است، ولي بروز اختلافات باعث شده تا آنها از مشتركاتي كه وجود داشت، دور شوند.
وي با بيان اينكه مركز تقريب مذاهب بايد فعاليتهاي خود را گسترش دهد، يادآور شد: ما بايد سطح مركز تقريب مذاهب را ارتقا بخشيم و از كلماتي استفاده كنيم كه حاكم بر قلوب باشد.
استاد حوزه علميه قم در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به فتواي يوسف قرضاوي بر ضد تقريب وحدت اسلامي، تصريح كرد: فتوايي كه قرضاوي داده فكر خودش نبوده است و آن را بايد فكر ديگران دانست كه از او به عنوان يك ابزار استفاده ميكنند.
وي با اشاره به ضرورت نزديكي علماي دوست شيعه و سني به يكديگر اظهار داشت: اعضاي مجمع جهاني تقريب بايد زمينه نزديكي علماي شيعه و سني را به يكديگر فراهم كنند، چون هر چه اين علما از يكديگر فاصله بگيرند دشمنان از آنها به عنوان يك ابزار استفاده ميكنند./