آیت الله مقتدایی: جامعه اسلامی امروز نیازمند مسایل جدید و روز دنیاست

آیت الله مقتدایی با اشاره به وظایف حوزه های علمیه در پاسخ به سوالات پیش آمده گفت: امروز جامعه اسلامی ما نیازمند مسائل جدید و روز دنیاست که باید در مورد آنها تحقیق شود و به سئوالات پیش آمده پاسخ مناسبی ارائه شود که این وظیفه مهم این انجمن های علمی حوزه علمیه است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، مدير حوزه علميه قم در مراسم رونمايي از دو نوآوري علمي در عرصه دين پژوهي كه توسط دفتر جنبش نرم افزاري امروز(پنجشنبه) در سالن همايش هاي دفتر تبليغات اسلامي برگزار شد، با تاکید بر این که تولید فکر و اندیشه اسلامی از افتخارات همیشگی حوزه های علمیه است، خاطرنشان کرد: حوزه هاي علميه تشيع از زمان غيبت صغري تاكنون همواره كانون پرورش انديشمندان و علماي بزرگ و نامي بوده كه در توليد فكر و نوآوري در نظريه پردازي هاي علمي و ديني تلاش كردند.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
وي خواستار گردآوري و حمايت از انديشه هاي نو در حوزه هاي علميه شد و گفت: متاسفانه از زمان هاي پيش علما وقتي به مطلب نويي مي رسيدند بي توجه رد مي شدند و از بيان اين مطالب پرهيز مي كردند كه همين عامل باعث محصور ماندن يا فراموشي آن دسته از نظريات شده است.
آیت الله مقتدایی افزود: اين نوآوري ها در حال حاضر نيز در حوزه هاي علميه در ميان طلاب و علما وجود دارد و ما مي توانيم با ساماندهي و حمايت از آنها زمينه هاي تشويق انديشمندان به پرورش و تكميل نظريه هاي نوينشان فراهم آوريم.
وی با بیان این که امروز ثبت نوآوری ها در حوزه های علمیه آغاز شده است، خاطرنشان كرد: بايد علاوه بر ثبت نوآوري هاي ديني معاصران با مطالعه و تحقيق در تاليفات علماي پيشين تلاش كنيم تا مطالب جديد و نوآوري هاي موجود در آثار گذشتگان را نيز شناسايي، ثبت و به علاقمندان معرفي كنيم.
مدير حوزه علميه قم با تاكيد بر منويات مقام معظم رهبري در خصوص لزوم تحول و جنبش نرم افزاري در حوزه هاي علميه سراسر كشور تصريح كرد: عرضه نوآوري ها و تشويق طلاب و علما براي حضور جدي تر در عرصه توليد علم و فكر مي تواند براي آيندگان نيز موجب رشد و ترقي علمي باشد.
وي همچنين در ادامه از افزايش رشته هاي تخصصي در حوزه هاي علميه خبر داد و افزود: با برنامه ريزي هاي صورت گرفته تلاش مي كنيم تا با تقويت و افزايش رشته هيا تخصصي اين تعداد را از 12 رشته به 20 رشته تخصصي برسانيم.
آیت الله مقتدایی ادامه داد: فارغ التحصيلان اين رشته ها بايد در رشته تحصيلي خود واقعا متخصص باشند و تنها به مدرك اكتفا نكنند و به توليد علم و فكر بپردازند.
وی با انتقاد از رکود فعالیت های انجمن های علمی حوزه اظهار داشت: انجمن هاي علمي متعددي در حوزه هاي علميه فعاليت مي كنند كه متاسفانه مقداري ركود دارند ولي ما انتظار داريم كه اين انجمن ها به رشد و بالندگي علمي برسند و با تقويت پايه هاي علمي خود و ارائه نظريه هاي نوين به استواري پايه هاي نظام كمك كنند.
مدیر حوزه علمیه قم در بخش پایانی سخنان خود وظایف سنگین حوزه های علمیه در پاسخ گویی به مسایل جدید را مورد تاکید قرار داد و عنوان کرد: امروز جامعه اسلامي ما نيازمند مسائل جديد و روز دنياست كه بايد در مورد آنها تحقيق شود و به سئوالات پيش آمده پاسخ مناسبي ارائه شود كه اين وظيفه مهم اين انجمن هاي علمي است./