هشدار درباره اوضاع بهداشتی بصره

رژیم بعثی عراق در جنگ با ایران از سلاح های گوناگون واز جمله شیمیایی و میکروبی استفاده کرد.
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
يکي از مسوولان پزشکي عراق درباره وخامت اوضاع بهداشتي در استان بصره به دليل آلودگي هاي ميکروبي ناشي از جنگ و شيوع بيماري هاي خطرناک مختلف از جمله بيماري سرطان در بين شهروندان عراقي هشدار داد.
"جواد العلي" عضو شوراي جلوگيري از بيماري سرطان و ساير امراض در عراق شامگاه سه شنب در گفت وگو با شبکه خبري "العالم" از بصره، اظهار داشت: ضروري است که مناطق جنگ زده به دليل باقيماندن مواد سمي، شيميايي و ميکروبي ناشي از به کارگيري سلاح ها و مواد منفجره متعارف و غير متعارف و مواد حاوي اورانيوم غني شده، پاکسازي شود.
وي افزود: پاکسازي مناطق آلوده به مواد شيمايي امري ضروري است اما به دليل هزينه زياد آن و خطرات ناشي از مواد تشعشعي تا کنون امکان پذير نشده است.
رژيم بعثي عراق در جنگ با ايران از سلاح هاي گوناگون واز جمله شيميايي و ميكروبي استفاده كرد.
عضو شوراي جلوگيري از بيماري سرطان و ساير امراض در عراق، با اشاره به بي توجهي دولت به اين مساله گفت: هم اکنون تنها در استان بصره بيش از 50 منطقه آلوده به مواد شيميايي وجود دارد که لازم است هرچه سريع تر پاکسازي شود.
العلي در ادامه افزود: آنچه که علاوه بر مواد سمي بجا مانده از جنگ، آلودگي محيط زيست در اين استان را تشديد مي کند ارايه نشدن خدمات شهرداري است چرا که درنتيجه نبود اين خدمات زباله ها در شهر جمع شده و سبب تجمع حشرات مختلف و درنتيجه تشديد وخامت اوضاع بهداشتي مي شود.
وي گفت: علاوه بر اين مسايل بي توجه به بهداشت آب شرب نيز بر شدت مشکلات اين استان افزوده است.
العلي با تاکيد بر اينکه امروزه رسيدگي به مساله بهداشت در مناطق عراق به ويژه دربيمارستان ها يک ضرورت است؛ تصريح کرد: امکانات پزشکي موجود در استان بصره براي رفع نيازهاي پرشکي و بهداشتي کافي نيست.