تبیین مسئله هجرت پیامبر اسلام(ص) در خطبه نخست نماز جمعه تهران

آیتالله جنتی در خطبه نخست نماز جمعه امروز، 21 فروردینماه، به بررسی موضوع هجرت پیامبر اسلام(ص) از مکه به مدینه پرداخت و اقدامات آن حضرت در جهانیسازی پیام اسلام را تشریح کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، آيتالله «احمد جنتی»، دبير شورای نگهبان، در خطبه اول نماز جمعه، همگان را به پايبندی به تقوای الهی توصيه كرد و با اشاره به هجرت پيامبر(ص) از مكه به مدينه گفت: پس از كارشكنی مردم و سران مكه از دستورات پيامبر و بداخلاقیهای آنان با رسول اكرم(ص) و اصحاب، ايشان برای گسترش دين اسلام و انجام رسالت خويش به مدينه مهاجرت كردند.
وی افزود: مردم مدينه برخلاف مردم مكه استقبال شايانی از رسول اكرم كردند و همگی خواستار اقامت ايشان در اين شهر شدند لذا به دليل اينكه مردم فكر نكنند پيامبر(ص) ترجيحی در انتخاب منزل خود دارد و بنا بر دستور الهی شتر آن حضرت مأمور انجام اين تكليف شد كه در نهايت منزل ابوايوب انصاری ـ از فقيرترين مردم مدينه ـ منزلگاه آن حضرت شد.
آيتالله جنتی در ادامه سخنان خود فعاليت پيامبر(ص) در مدينه را به سه قسمت تقسيم و در تشريح آن تصريح كرد: ساختن مسجد، عقد پيمان اخوت بين مردم و تدوين پيماننامه از سرفصلهای كلی است كه به تفصيل به هر يك از اين موارد میپردازم.
دبير شورای نگهبان ساختن مسجد را نخستين اقدام حضرت محمد(ص) عنوان و اظهار كرد: در فرهنگ اسلامی مسجد پايگاه عبادی و سياسی و پايهگذار حركت سياسی مسلمانان است لذا ايشان همچون وقوف در قبا كه ساخت مسجد را در دستور كار خود قرار دادند، در مدينه نيز بیدرنگ به ساخت مسجد پرداختند.
وی در ادامه گفت: مسجد پيامبر(ص) در مساحتی بالغ بر يكهزار و 20 متر و در مدت هفت روز با مشاركت خود پيامبر(ص) ساخته شد تا با گردهمايی مردم در اين مكان مقدس علاوه بر عبادت، مشكلات فردی و اجتماعی و از همه مهمتر وحدت مسلمان مورد توجه قرار گيرد.
آيتالله جنتی برخود با مشركان، كارشكنی منافقان، تهاجم قدرتهای بزرگ، فقر مسلمان و ... را از جمله مشكلات پيامبر(ص) در وردود به مدينه دانست و افزود: با اندكی تأمل در آيات قرآن متوجه توطئههای دشمنان در مواجهه با محبوبيت پيامبر(ص) میشويم اما نكته مهم معجزه رسولالله(ص) است كه با تدبير پيام خود را جهانی كردند.
دبير شورای نگهبان انعقاد پيمان برادری بين مسلمانان را از ديگر اقدامات مهم پيامبر(ص) در 10 سال اقامتشان در مدينه عنوان و تصريح كرد: تفاخر مردم عرب به قبيله خويش از مشكلات پيشروی پيامبر(ص) در آن برهه زمانی بود لذا ايشان از مسلمانان خواستند با عقد اخوت به انصار و مجاهدين نقسيم شوند و هرگونه فخرفروشی قبيلهای و قومی را فراموش كنند.
به گفته خطيب نماز جمعه امروز انعقاد عقد اخوت فراتر از برادری زبانی و كلامی بود چرا كه پس از آن، به اين برادران ارث تعلق میگرفت و بايد حقوق برادری را ارعايت میكردند كه با مطالعه تاريخ متوجه بركات اين اقدام پيامبر(ص) میشود.
آيتالله جنتی در پايان خطبه اول اظهار كرد: پيامبر(ص) با همين اقدامات كه به نظر سهل و ساده است توانست معجزه را محقق كند و انسانها را به كمال وجودی خويش رهنمون كند.