گزارش : لبخند تختهای خالی...

آیتالله ریشهری در تمام چهار طبقه مرکز پزشکی، احوال یکایک کادر پزشکی و اجرایی را میپرسید، آنان با چشمهایی که اشک شوقی زلالترشان کرده، از کم و کیف فعالیتها سخن میگویند.
ساعت 9 صبح است که آيتالله ريشهري با چند تن از مديران و مسوولان ستاد مدينه وارد محوطه مرکز پزشکي حج ميشود. «صلوات و اسپند» استقبال شيريني را در اين ساعات ابتداي صبح شکل ميدهد. نماينده رهبري به بخشهاي مختلف مرکز پزشکي سر ميزند؛ سوال تکرار شده در همه بخشها بعد از «خدا قوت» اين است: مشکلي که ندارين؟ و بعد از جواب پزشکان و پرستاران، عبارت «خدا قبول کند» يا «مويد باشين» لبخند رضايت را بر چهره سپيدپوشان مدينه که حتي قبل از آغاز سفر حجاج «احرام» بستهاند، مينشاند.
آيتالله ريشهري در تمام چهار طبقه مرکز پزشکي، احوال يکايک کادر پزشکي و اجرايي را ميپرسيد، برخي از پزشکان و پرستاران و دستاندرکاران مرکز پزشکي که براي نخستينبار به حج آمدهاند، با ديدن نماينده رهبري، خود را در آغوش او ميفرستند و با چشمهايي که اشک شوقي زلالترشان کرده، از کم و کيف فعاليتها سخن ميگويند. اينجا پزشکاني هستند که در ايران جزء بهترينها محسوب ميشوند؛ حتي در بين پزشکان مرکز پزشکي، چند رييس بيمارستان هم ديده ميشود. اينکه با چنين تخصص و چنان حقوقي، نزديک به دو ماه خود را در اختيار زائران حريم وحي قرار دادهاند، قصه دلدادگي عاشقانه اي است که خود ميدانيد و نوشتني هم نيست که من بنويسم!
رييس بيمارستان امام حسين(ع) مشهد در بخش گوش و حلق و بيني، اتاقي دارد که گوشهاش را با تجهيزات گرفتهاند، امير حجاج ايراني اتاق را که ديد، گفت: « شما مظلوم واقع شديدها» ! دکتر خنديد و گفت: ميخواهيم کار دوستان راه بيفتد!
در بخش اورژانس، خانمي جلو ميآيد و... «روز 25 ديماه، ساعت 30/2 يک نفر را آوردند که تنفساش کاملاً قطع شده بود. ما با عنايت خدا او را احياي قلبي – ريوي کرديم، بعد به بخش سيسييو منتقل شد و الان هم در مکه است و آماده ميشود براي اعمال..» با ذوق و شوق وصفناپذيري کلماتش را در چهره آيتالله ريشهري ميريخت که يکي از همراهان ميگويد: البته 25 آبان! خانم دکتر هم خنديد و گفت: بله بله! من هول شدم.
حاج آقاي ريشهري خدا قوت تحسين برانگيزي ميگويد و براي جمع دعا ميکند... البته حاج آقا به بچههاي داروخانه جمله پرمعنايي گفت که اهل دل خوب معنايش را ميگيرند: قبول باشه انشاءالله!
به گزارش خبرنگار زائر، امير حجاج ايراني همچنين از برخي بيماران بستري در مرکز پزشکي عيادت کرد. آيتالله ريشهري ضمن پرس و جوي احوال زائران بيمار و در جريان قرار گرفتن روند مداواي ايشان، براي اين زائران طلب شفاي عاجل کرد. بيماران هم وقتي نماينده رهبري را ميديدند، با تعجب قصد ميکردند که روي تخت بنشينند. اما... «راحت باشين... راحت باشين... انشاءالله به همين زودي مرخص بشين و به اعمالتون برسين!»
يکي از بيماران بعد از تشکر از حاج آقا، از پرسنل مرکز پزشکي به خاطر خدمترساني خوب تشکر کرد که آيتالله ريشهري هم گفت: انشاءالله اجرشان محفوظ است.
در بخش داخلي، هيچ يک از تختها بيماري نداشت. رييس مرکز پزشکي در توضيح گفت: تختها آماده است، پزشکان هم آماده هستند، اما الحمدلله بيماري نداريم. نماينده رهبري هم با لبخند گفت: دعا ميکنيم تا آخر هم خالي بماند و هيچ بيماري نداشته باشيد.
بر اساس اين گزارش اين بازديد با جلسه مسوولان بعثه و مديران مرکز پزشکي با نماينده ولي فقيه در بعثه مقام معظم رهبري پايان يافت. در اين جلسه با تأکيد بر کم شدن تعداد بيماران و تقدير از تقويت طرح پزشکان کاروان، گزارشي از روند فعاليتهاي پزشکي صورت گرفته در ايام حج تا امروز ارائه شد.
آيتالله ريشهري همچنين با حضور در بخش آزمايشگاه، آزمايش خون داد. رضايت حجاج ايراني، استفاده از توان فني و تمام ظرفيتهاي پزشکي با وجود کمبود برخي امکانات از جمله امتيازات برجسته مرکز پزشکي در حج 87 عنوان شده است.
سرپرست زائران ايراني در انتهاي اين بازديد در گفتوگويي کوتاه با خبرنگاران، وضعيت پزشکي حج جمهوري اسلامي در سال جاري را مطلوب توصيف کرد و اظهار داشت: با تلاش پزشکان کاروانها و هيأت پزشکي که از تخصص و تعهد لازم برخوردارند، در کنار رعايت مسايل بهداشتي از سوي زائران و نيز بهبود وضعيت هوا از تعداد مراجعه به بيمارستان بسيار کاسته شده است.
وي افزود: وضعيت کنوني تجهيزات پزشکي بيمارستان ايران در مدينه منوره نسبت به گذشته بهتر است و تمهيداتي انديشيده شده که با استفاده از تجربيات موجود، خدماترساني به زائران به ويژه بانوان و زائران مسن هر چه بهتر و مناسبتر شود.به گزارش خبرنگار زائر، در مدت زمان مشابه در حج 86، هشت زائر به ايران باز گردانده شده بود که امسال هنوز بيماري به ايران منتقل نشده است. تا اين لحظه مرکز پزشکي پذيراي 1500 بيمار بوده است که در سالهاي قبل همين ميزان بيمار به صورت روزانه به مرکز مراجعه ميکردند. از ميان اين تعداد بيمار، تنها 70 نفر بستري شدهاند که کمتر از 24 ساعت در مرکز پزشکي بودهاند. 14 نفر از اين تعداد نيز به خاطر مشکلات حاد به بيمارستان سعودي منتقل شدهاند. 4 نفر به علت دياليز، 2 مورد عمل جراحي، يک مورد آپانديسيت و... همچنين دو مورد حاد هم در حال تصميمگيري تيم پزشکي براي بازگشت به ايران است، مرد 68 سالهاي که سکته مغزي کرده و مرد 82 سالهاي که وضع شناسايي زماني و مکان خوبي ندارد. شايان ذکر است خدمات پزشکي براي جانبازان امسال به طور ويژه و منحصر به فردي انجام ميشود.
اين در حالي است که امسال براي هر 570 کاروان که به حج تمتع اعزام ميشوند يک پزشک وجود دارد. همچنين بنا بر اطلاع خبرنگار زائر، خوشبختانه تاکنون موردي از بيماري منجر به فوت وجود نداشته است.
عیادت آیت الله ری شهری از بیماران ایرانی در مدینه منوره (عکس)