توصیه نماینده ولی فقیه به صدا و سیما: برای بهرهگیری امت و نظام اسلامی از حج برنامهسازی کنید
نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی عصر دوشنبه در دیدار گروه اعزامی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران به عربستان، نقش رسانهها بهویژه رسانه ملی برای بهرهگیری هر چه بیشتر امت اسلامی و نظام جمهوری اسلامی ایران از نورانیت و معنویت حج را تعیینکننده دانست.
NEWS
آيتالله محمدي ريشهري با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب در ديدار اخير کارگزاران حج گفت: کارگزاران حج وظيفه دارند برنامهريزي کنند تا از فرصت حج به نفع زائران، امت اسلامي و نظام اسلامي بهرهبرداري شود رسانهها، بهويژه رسانه ملي نيز بايد در بهرهگيري و انتقال معنويت حج به نفع امت و نظام اسلامي به صورتي ممتد و منظم تلاش کنند.
وي با توجه دادن مديران صدا و سيما به بهرهگيري از هنرمندان، اهل فکر و انديشه و برنامهسازان و برنامهريزان در طول يکسال گفت: با اقدامات موسمي و مقطعي نميتوان از اين حرکت بزرگ اسلامي نتيجه گرفت بلکه تداوم برنامه و تلاش ممتد بايد وجود داشته باشد.
نماينده ولي فقيه همچنين با اشاره به وظيفه بعثه مقام معظم رهبري گفت: تهيه کردن محتوا به عهده بعثه است و تبديل کردن اين محتوا به فرصت، کار رسانه است و اين نياز به کار جمعي و تلاش مداوم دارد.
آيتالله ريشهري با گراميداشت ياد مرحوم هنر دوست، قائم مقام و تشکر از رييس سازمان صدا و سيما و مدير حج و زيارت اين سازمان به دليل برنامههايي كه تاکنون توليد و اجرا شده است، تأکيد کرد: همانطور که حج يک رويداد بينهايت است، و هر چه بعثه براي غني شدن آن تلاش کند، کم است، صدا و سيما هم هر چه کار کند، جاي تلاش بيشتر دارد تا اين فرصت براي زايران، امت اسلامي و نظام اسلامي فراهم شود که از معنويت و نورانيت حج بهره کامل ببرند.
وي به سال نوآوري و شکوفايي و اهميت آن در امور مربوط به حج اشاره کرد و گفت: صدا و سيما بايد در جهت منافع حج براي امت اسلامي به طور گستردهتر و عميقتر برنامهريزي کند تا از فرصتهاي متنوع حج بهرهبرداري صحيحتري بشود.
وي درباره تفاوت گزارشهاي مربوط به مناسک حج با ساير گزارشها توضيح داد: گزارشهاي مربوط به حج عمدتا کيفي است و افرادي که براي اين کار انتخاب ميشوند بايد آموزشهاي تخصصي ديده باشند تا نتيجه کار بهتر شود.
نماينده ولي فقيه به اثرات حج در روحيه کساني که در صدا و سيما براي حج کار ميکنند اشاره کرد و گفت: بايد يک جريان دائمي در طول سال براي تقويت بنيه معنوي در صدا و سيما وجود داشته باشد تا افرادي که در اين سازمان کار ميکنند به عمره و حج بيايند و با اين نورانيت مأنوس باشند و آن را منتقل کنند به ساير کارکنان صدا و سيما.
وي افزود: علاوه بر تخصص لازم براي انجام کار، نورانيت باطني بصيرت و بينش کمک ميکند که کارها به نحو بهتر، عميقتر و با بازدهي بيشتري انجام شود.
آيتالله ري شهري باطن حج و زيارت را توجه به خدا و ذکر حضرت حق دانست و گفت: بايد تلاش کرد حرکات ظاهري ما، در حج توأم با معنا باشد؛ بر اين اساس هر چه توجه به خدا در مناسك حج در انسان عمق بيشتري پيدا كند، حج داراي آثار و بركات بيشتري خواهد بود.
وي با اشاره به روايتي از پيامبر اعظم(ص)، فلسفه طواف سعي صفا و مروه و تمام مناسک حج را ذکر خدا و توجه به ذات حق تعالي دانست و گفت: جوهره اعمال حج ذکر خداست و شرط استفاده از فضاي معنوي حج به ياد خدا بودن در تمامي حالات است.
پيش از سخنان آيتالله ريشهري، حسن گروسي مدير امور حج و زيارت صدا و سيما درباره توليدات اين سازمان توضيح داد و گفت: گروههاي مجرب و متخصص کاري در صدا و سيما براي امور حج و زيارت برنامهريزي و کار ميکنند که حاصل آن در برنامههايي چون روضه رضوان، باران به روايت ديگر و ده مستند درباره حج است که 4 مستند مربوط به قوميتهاي ايران در مناسک حج است.
وي با اشاره به توليد حج اقوام استانهاي خراسان، فارس، يزد و هرمزگان گفت: علاوه بر مستندسازي براي اين استانها، سايت لبيک به 8 زبان در اختيار مخاطباني از سراسر جهان است.
اخبار مرتبط:
گزارش تصویری ازگروه اعزامی صداوسیمابه حج
برنامه هاي صدا وسيما در ايام حج
برنامه هاي ويژه رسانه ملي براي هفته حج
نخستين جشنواره بين المللي فيلم کوتاه حج و زيارت برگزار مي شود
حج زیباترین و جامعترین عبادتهای جمعی است
آرزوی مدير امور حج و زيارت سازمان صدا و سيما!