مهمترین اخبار امروز عربستان سعودی

رسانه ها و مطبوعات عربستان سعودی روز شنبه بخش عمده ای از عنوان های خبری و گزارش تحلیلی خود را به تحولات مربوط به توافقنامه امنیتی عراق - امریکا اختصاص دادند.

روزنامه "الوطن"

این روزنامه با انتشار گزارشي با اشاره به پيامدهاي توافقنامه جنجال‌برانگيز امنیتی عراق پرداخته است:

اين پرونده امنيتي از چند روز پيش تاکنون همواره تنش و درگيري‌هاي شديد لفظي نمايندگان را به دنبال داشته است.

براساس گزارش اين روزنامه، اين توافقنامه از يک سو از حمايت برخي گروه‌هاي سياسي عراق از جمله جريان کردستان و ائتلاف عراق برخوردار است. از سويي ديگر دو جريان مخالف اين کشور از جمله جريان صدر و جبهه توافق همواره بر رد اين توافقنامه امنيتي پافشاري مي‌کنند.

به نوشته اين روزنامه، جريان مخالف اين توافقنامه اعتقاد دارد که امريکا عقب‌نشيني خود را درهاله‌اي از ابهام قرار داده و به صراحت خود را تابع جدول زمان‌بندی مشخصي نمي‌داند.


روزنامه "الجزيره"

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، این روزنامه نيز با انتشار گزارش ديگري تحولات سياسي عراق را پس از اشغال اين کشور از زاويه ديگري مورد بررسي قرار داده است.
روزنامه الجزیره، در اين گزارش مدعي شده است که در پرتو اشغال اين کشور در سال 2003 ميلادي، اين گروه‌هاي شيعي و شبه نظاميان وابسته به ايران بودند که برمقدرات اصلي اين کشور از جمله بخش هاي مهم امنيتي، سياسي و نظامي اين کشور سلطه پيدا کردند.

به نوشته اين روزنامه، تمامي گروه‌هاي سياسي و شبه نظاميان اين کشور آماده مي‌شوند تا پس از عقب‌نشيني نيروهاي امريکايي دامنه نفوذ خود را در تمامي خاک عراق گسترش دهند .

روزنامه "الرياض"

روزنامه الرياض نيز مهمترين عنوان خبري خود را به مواضع اخير "حسني مبارک" رييس جمهوري مصر در خصوص ايران اختصاص داده است.

به نوشته اين روزنامه، رييس جمهوري مصر به تازگي در نشستي با رسانه‌هاي کشورش غربي‌ها را از هرگونه تهاجم نظامي عليه ايران برحذر داشته است.
بر اساس گزارش اين روزنامه، حسني مبارک معتقد است در صورت تهاجم نظامي به ايران، منطقه با چالش‌هاي خطرناکي روبه رو خواهد شد.

اين روزنامه در ادامه گزارش خود با اشاره به بخش ديگري از اظهارات مبارک در خصوص ادامه راهزني دريايي آورده است: برخورد با اين پديده جهاني نياز به عزمي جهاني دارد و به تنهايي از عهده دولت مصر برنمي‌آيد.

روزنامه "عکاظ"

"عکاظ" نيز در تحليلي به ارزيابي عللل پيروزي "بارا ک اوباما" در انتخابات اخير رياست جمهوري امريکا پرداخته است. به نوشته اين روزنامه، اوضاع نابسامان اقتصادي، اجتماعي و شرايط نامناسب کارگران، حقوق‌بگيران و طبقه متوسطه اين کشور در سال‌هاي اخير از دلايل اصلي روي آوردن مردم اين کشور به يک سياهپوست جوان بوده است.

بر اساس گزارش اين روزنامه، کسري 455 ميليارد دلاري بودجه اين کشور در نتيجه وقوع جنگ عراق و افغانستان، محروميت 47 درصدي مردم اين کشور از تسهيلات بهداشتي، بيکار شدن بيش از دو ميليون امريکايي در سال 2008ميلادي، کاهش 62 ميليارد دلاري تراز بازرگاني اين کشور در شش ماهه اول سال 2008 ميلادي و بحران مسکن از ديگر عواملي است که کانديداي جمهوريخواهان را با شکستي سنگين روبه رو ساخت.

اين روزنامه در ادامه اين مطلب آورده است: اوباما در چهار سال دوره رياست جمهوري خود با چالش‌هاي بسياري از جمله: بحران مالي جهاني، مشکلات اقتصادي امريکا و ده‌ها پرونده ديگر که عراق، افغانستان و پرونده هسته‌اي ايران را مي‌توان از مهمترين آنها برشمرد؛ درگیر خواهد بود.

 

 


| شناسه مطلب: 26226