تلاش برای حجی مناسب و مطلوب

رئیس ستاد مدینه منوره سازمان حج و زیارت : امسال برای اولین مرتبه حضور صددرصدی اقامت زائران را در منطقه مرکزی مدینه شاهد هستیم. این رقم در مکه هم به بیست درصد رسیده است.
گفتوگو با مسعود مجردي رئيس ستاد سازمان حج و زيارت در مدينه منوره<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
به عنوان رئيس ستاد مدينه منوره، چه کردهايد که زائرين با فراغ بال بيشتري از اين سفر معنوي بهره ببرند؟
- مقدمات ورود هموطنان به عربستان و اختصاصاً به مدينه منوره از ماهها قبل تدارک ديده شده است آن هم با حضور هيأتهاي تدارکات، اجرايي، درماني، بهداشتي و اجاره مسکن. يعني آن چه در قدم اول براي آرامش حجاج در مدينه صورت گرفته با اين شاخصها آغاز شده تا تمامي امکانات در خدمت کاروانها و حجاج قرار گيرد، اين ، تمامي هم و غم ماست.
قدم بعدي اين بود که ميبايستي يکسري هماهنگيها ميان ما و عربستان صورت بگيرد تا تسهيلاتي فراهم شود که حجاج به امور معنوي خود بيشتر برسند که از جمله آنها ميتوان به ورود زائران به مدينه، مسجدالنبي و بقيع اشاره کرد. الحمدلله سطح همکاري عربستان خوب بوده و درخواستها را اجابت کردهاند و اميدواريم تا پايان سفر هم به همينگونه باشد.
ما اصرار داريم زائرين هنگام حضور در مدينه آرامش داشته باشند تا بتوانند توشه مناسبي فراهم کنند و مکه و مناسک را به خوبي تجربه نمايند. چون لازمه انجام درست اعمال و مناسک حج، توشه چيني مناسب در مدينه است.
اميدوارم تلاش ما در حوزه اجرايي نتيجه بدهد و اين توفيق را داشته باشيم که حضور در مکه و انجام مناسک را براي زائران مفيدتر کنيم.
نقطه آغاز اين فعاليتها از چه زماني شروع شده است؟
- پايان عمليات حج سال قبل نقطه شروع فعاليت کار ماست براي سال بعد. که آن هم با اجاره مسکن مورد نياز سال بعد آغاز ميشود. حسب دستور رياست محترم سازمان حج و زيارت پايان حج آغاز حج بعدي است لذا در فاصله کوتاهي و با شروع عمليات حج عمره، ستادهاي حج در عربستان مستقر ميشوند و عوامل مربوطه از جمله تدارکا ت و درمان و... کارشان را آغاز ميکنند، هر چه به سفر نزديکتر شويم اين فعاليتها جديتر ميشود. البته خود من وقتي به مدينه آمدم تمامي امور انجام شده بود و فعلاً همانطور که گفتم تمامي تلاش ما و هدف ما راحتي زائران است براي حظ وافر در مدينه.
رهبر فرزانه انقلاب سال جاري را سال نوآوري و شکوفايي نامگذاري نمودند. جنابعالي و همکارانتان براي نيل به اين اهداف چه تمهيداتي در فعاليتهاي خود انديشيدهايد؟
- امسال براي اولين مرتبه حضور صددرصدي اقامت زائران را در منطقه مرکزي مدينه شاهد هستيم. اين رقم در مکه هم به بيست درصد رسيده است، يعني حجاج در هتلهايي با فاصله 1500 متري مسجدالحرام و حوالي قبرستان ابوطالب ساکن شدهاند.
موضوع ديگر در مورد آشپزخانههاست که امسال صددرصد مکانيزه شدهاند. يعني از سنتي به صنعتي رسيدهاند. برنامهاي هم داريم که زائران و اعضاي کاروانها را به صورت نوبتي به بازديد از آشپزخانهها ببريم. استقبال با شکوه از اولين گروه زائران که به مدينه منوره وارد شدند هم امسال براي اولين مرتبه صورت گرفت.
از روند ورود زائران مدينه منوره بفرماييد.
- تا امروز (شنبه) بيش از بيست هزار زائر و به تعبيري 71 درصد از زائران «مدينه اول» وارد مدينه شدهاند.
با توجه به اين که هدف شما توشه چيني هر چه بهتر زائران از فضاي معنوي مدينه منوره است چنانچه توصيههايي در اين ارتباط است، بفرماييد.
- بسياري از مسائل که در ارتباط با کاروانهاست به مديرانشان اعلام شده است از جمله اين که از ورود علامتهاي کاروان به بقيع جلوگيري ميشود؛ لذا اصرار داريم که با خودشان علامتي همراه نبرند و از روشهاي ديگري جهت هدايت زائران خود استفاده کنند. نکته اي هم که در ارتباط با زائران وجود دارد اين است که خواهش ميکنيم احساسات خود را کنترل کنند. نکته حائز اهميت اينکه دو سال است مسجد النبي شبها هم تا صبح در خدمت مشتاقان است و زائران ميتوانند از اين فضاي معنوي بهره ببرند.
نکته مهم ديگر اين است که توصيه ميکنيم حتماً در مراسمي که از سوي بعثه مقام معظم رهبري برپا ميشود شرکت کنند. اين مراسم در حفظ و افزايش معنويت زائران بسيار موثر است، شايان ذکر است که ما برنامه تمامي مراسم مربوط را براي کاروانها ارسال کردهايم.
توصيه مهم اين است که از زائران ميخواهيم به قوانين، مقررات و اعتقادات کشور ميزبان احترام بگذارند. اين احترام نشاندهنده شخصيت زائر ايراني است، ضمن اين که به زائران آرامش ميدهد تا بدون استرس و فشار حج خوبي را تجربه کنند و با دست پر به وطن بازگردند. اين روزها به سرعت ميگذرد و ممکن است وقتي حاجي به ايران برميگردد افسوس و حسرت کارهاي نکرده را بخورد.