تمهیدات صورت گرفته برای فریضه قربانی در حج 87

در حج سال جاری نیز همانند چند سال اخیر ، سازمان حج و زیارت با هماهنگی بانک توسعه اسلامی که نهادهای اقتصادی سازمان کنفرانس اسلامی است ، انجام فریضه قربانی زائران را به صورت متمرکز انجام می دهد .

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، در حج سال جاري نيز همانند چند سال اخير ، سازمان حج و زيارت با هماهنگي بانك توسعه اسلامي كه نهادهاي اقتصادي سازمان كنفرانس اسلامي است ، انجام فريضه قرباني زائران را به صورت متمركز انجام مي دهد . مهمترين اقدمات و تمهيدات انجام شده در اين مراسم به اين ترتيب است :

1)                    95ذابح حرفه اي از بين ذابحان متقاضي سراسر كشور برگزيده شده اند كه در سالن هاي مكانيزه " منا" زير نظر سازمان حج و زيارت امر قرباني رابه انجام مي رسانند.

2)                    گوشت قرباني حج سال جاري نيز به مصرف مردم نيازمند در كشورهاي لبنان ، افغانستان ، سوريه و چند كشور مسلمان آفريقايي خواهد رسيد .

3)                    هر زائر بايد قبل از سفر مبلغ 106هزار تومان به حساب مدير كاروان خود واريز كند تا مدير پس از جمع آوري وجوه زائران ، آن را به صورت يكجا به حساب سازمان حج و زيارت واريز كرده و فيش هاي مربوطه را براي تحويل گرفتن كوپن هاي طرح قرباني در عربستان دريافت كند.

4)                    پنج نفر از روحانيون مسلط به مسايل طرح قرباني ، نظارت شرعي برنحوه ذبح گوسفندان را برعهده خواهند داشت.

5)                     همه زائران بايد " وكالت در توكيل " به نمايندگان كاروان براي انجام قرباني بدهند.

6)                    انجام قرباني در شب در سال هاي گذشته به تاييد برخي از مراجع عظام تقليد رسيده است . بنا بر اين زائران مي توانند با مشورت با روحانيون محترم كاروان ها از اين امكان براي تسريع در انجام قرباني استفاه كنند.

7)                    براي هر يك از زائران  " گواهي انجام قرباني " كه توسط واحد قرباني تهيه شده ، صادر و توسط مدير كاروان به آنان تحويل خواهد شد.

8)                     نيروهاي واحد طرح قرباني ، از ساعت اوليه شب عيد قربان ، آماده نوبت دهي به مسئولان كاروان ها هستند تا آنان بتوانند در ساعت اوليه صبح روز عيد آغاز به ذبح كنند.

9)                     كوپن هاي طرح قرباني در مناطق 9 گانه مكه مكرمه ، براساس زمان بندي از پيش اعلام شده و حداكثر تا روز ششم ذي الحجه توزيع خواهد شد.

  همچنین مجبتي نوروزي در گفت‌وگو با خبرگزاري فارس، گفت: يكي از بازرگانان عربستان براي صادرات گوسفند از ايران به عربستان به منظور قرباني كردن در مراسم حج، چندي پيش دو محموله به ظرفيت 10 هزار رأس گوسفند به آن كشور منتقل كرد.
رئيس سازمان دامپزشكي كشور افزود: البته از ابتداي سال تاكنون حدود 500 هزار رأس گوسفند از طريق مرزهاي مشترك بين ايران و كشورهاي حاشيه خليج فارس از طريق بازرگانان ايران به صورت رسمي و زير نظر سازمان دامپزشكي كشور صادر شده است كه تعدادي از آنها براي مراسم حج به عربستان صادرات مجدد خواهد شد.
نوروزي افزود: اقدامات قرنطينه، بهداشت و واكسيانسيون اين دامها زير نظر سازمان دامپزشكي انجام شده و به صورت رسمي صادر شده است.
وي در مورد صادرات غيررسمي گوسفند به كشورهاي حاشيه خليج فارس، گفت:‌ اطلاع دقيقي در دست نيست و بعيد مي‌دانم كه از طريق مرز دريا به صورت غير رسمي صادر شود.
رئيس سازمان دامپزشكي كشور در مورد طرح‌هاي دامپزشكي در استان مازندران در سفر دولت به استان، افزود: با سفر هيئت دولت به مازندران و توسط مهندس اسكندري وزير جهاد كشاورزي 3 طرح شامل آزمايشگاه بين‌المللي تشخيص بيماري‌هاي طيور در منطقه دوك مازندران، كشتارگاه صنعتي آمل‌طيور با ظرفيت 10 هزار قطعه مرغ در ساعت و مركز بسته‌بندي گوشت قرمز در مازندران به بهره‌برداري مي‌رسد.
وي افزود: غير از آزمايشگاه دوك مازندران كه با اعتبار حدود 5 ميليارد تومان از محل بودجه دولتي به بهره‌برداري رسيده است، دو پروژه‌ ديگر از محل اعتبار و تسهيلات بنگاههاي زودبازده به بهره‌برداري مي‌رسد.
نوروزي خاطرنشان ساخت: آزمايشگاه مرجع تشخيص بيماريهاي طيور براي بيماري آنفلونزاي فوق حاد پرندگان در منطقه آسياي ميانه و كشورهاي اطراف راه‌اندازي شده كه اين آزمايشگاه با آزمايشگاه پادواي ايتاليا دوقلو خواهد بود و از طرف سازمان جهاني بهداشت دام OIE به عنوان آزمايشگاه مرجع شناخته خواهدشد.
رئيس سازمان دامپزشكي كشور افزود: در حال مبادله اسناد با OIE براي دوقلو بودن آزمايشگاه دوك مازندران و پادواي ايتاليا هستيم.
وي افزود: اين آزمايشگاه در زمينه تشخيص بيماري‌هاي طيور نقش فوق‌العاده‌اي ايفا مي‌كند و ايران با داشتن دانشكده‌هاي دامپزشكي قوي و دانشمندان متخصص، ظرفيت خوبي براي مرجع بودن در تشخيص بيماري‌هاي دام و طيور دارد.
نوروزي افزود: كنگره بين‌المللي دامپزشكي با 14 كشور جهان در استان فارس با كارشناساني از سازمان جهاني بهداشت دام، اتحاديه اروپا و فائو برگزار شد كه جمهوري اسلامي ايران حرفهاي كارشناسي براي ارائه به جهان در اين كنگره ارائه كرد.

اخبار مرتبط:

صادرات 10 هزار راس گوسفند زنده به عربستان

رئیس سازمان حج جزئیات اعزام زائران به حج را تشریح کرد

 


| شناسه مطلب: 26419