در روایتی از امام حسن مجتبی(ع) به عنوان نماد عقل مجسم نامبرده شده است

معاون آموزش و پژوهش بعثه مقام معظم رهبری گفت: در روایات اسلامی از امام حسن مجتبی علیه السلام به عنوان عقل مجسم نامبرده شده بدین معنا که اگر می شد عقل را به صورت انسان تجسم کنیم ، آن شخص، امام حسن مجتبی (ع) است.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج ، حجت الاسلام والمسلمين سيد علي قاضي عسكر روز دوشنبه در مراسم تواصي به حق در جمع كاركنان سازمان حج و زيارت و بعثه مقام معظم رهبري در سخناني با موضوع عقلانيت در اسلام و ابزارهاي رسيدن به پيشرفت جامعه اسلامي افزود: اسلام مبتني بر عقلانيت است و به عبارتي مي توان گفت كه عقلانيت، جزء لاينفك دين مبين اسلام شناخته شده است.
سخنران اين مراسم، در ادامه با استناد به روايتي از امام صادق (ع) به تشريح برخي از ابزارهاي پيشرفت در جامعه اسلامي و شيعي پرداخت و گفت: دو عنصر اوليه و ثانويه در اين زمينه عقل و علم است و ملازمت اين دو يكي از ضروريات مهم جامعه مي باشد كه سبب تحول در جامعه هستند.
وي ادامه داد: امروز آسيب ديدگي جامعه گاهي، ناشي از عدم كاربرد عقل و گاهي نيز به كار نبردن علم و دانش است و اين در حالي است كه هر دوي اين ها در كنار هم كارسازند.
وي با بيان روايتي ديگري از معصومين اظهار داشت: اسلام كسي را عالم مي داند كه عملش، گفته هايش را تصديق كند .
حجت الاسلام قاضي عسكر در ادامه به شاخصه فهيم بودن اشاره كرد و در اين زمينه به هوش و ذكاوت و تيز بيني امام خميني (ره) در باره پيش بيني ايشان نسبت به سقوط شوروي سابق و نابودي كمونيسم اشاره كرد وآن را از ويژگي هاي خاص ايشان دانست.
معاون آموزش و پژوهش بعثه مقام معظم رهبري، بردباري و صبوري را نيز از ويژگي هاي ديگر پيروان شيعه و از ابزاري دانست كه باعث پيشرفت جامعه مي شوند .
وي مدارا كردن را نيز يكي ديگر از ويژگي ها برشمرد و گفت: مدارا را نبايد با سازش كاري يكي دانست چرا كه مدار حل كردن مسائل با درايت و عقل است كه سبب دوري از تشنج و در عين حال به حل شدن مشكل مي انجامد.
وي در پايان اظهار داشت: عمل كردن به ابزارهاي اينچنيني سبب پيشرفت انسان مي شود.
مراسم تواصي به حق هر هفته دوشنبه ها بين نماز ظهر و عصر در نمازخانه سازمان حج و زيارت برگزار مي شود.