نسخه دیجیتالی کتاب « اخلاق و آداب در حج و زیارت » روی اینترنت قرار گرفت

حجت الاسلام و المسلمین محمد تقی رهبر در این کتاب آورده است: حج اگر آنگونه که شایسته است تحقق پذیرد علاوه بر آنکه روح را در فضای معنویت و تکامل اخلاقی و عرفانی سیر و سلوک می دهد روحیه انسان دوستی را عمق می بخشد و در روابط عاطفی میان مسلمانان نقش موثر ایفا می کند .
مولف در مقدمه اين كتاب با بيان اينكه حج تبلور تمام عيار حقايق و ارزش هاي مكتب اسلام است مي نويسد: حج نمايشي پرشكوه از اوج رهايي انسان موحد از همه چيز جز او و آگاهي و مسئوليت در گستره حيات فردي و اجتماعي است .
محمد تقي رهبر در پيشگفتار جايگاه تزكيه و اخلاق را مورد تاكيد قرار مي دهد و مي افزايد: انسان سازي و اتصاف به صفات ربوبي، غايت خلقت و فلسفه بعثت انبيا مي باشد و شرايع و احكام در اين راستا جهت گيري دارد كه حج نيز از اين قاعده مستثنا نيست .
وي حج را نقطه تحول روحي و اخلاقي حاجيان مي داند و مي نويسد: آثار تحول روحي و اخلاقي بايد در اعمال و اخلاق حج گزاران مشهود باشد .
مولف در بخش اول كتاب"اخلاق و آداب در حج و زيارت" به مقدمات سفر اشاره و عنوان مي كند: زائر پيش از عزيمت به ديار وحي به آمادگي هاي لازم مادي و معنوي نياز دارد كه بخشي از آنها در زمينه هاي روحي، اخلاقي، عرفاني ، بخشي ديگر در فراگيري و اهتمام به انجام تكاليف شرعي و برخي در تدارك سفر است .
اصلاح مال و مسائل حقوقي، مسائل حقوقي مردم، تهذيب نفس و آمادگي روحي، لوازم سفر و توشه حلال، تجرد قلب و خلوص نيت از مباحث مطرح شده در اين بخش است .
رهبر در بخش دوم اين كتاب آداب و اخلاق سفر را مورد توجه قرار داده و مي افزايد: كسي كه رهسپار ديان پاكان است و عزم كوي يار دارد بايد جسم و جان خود را پاك و پاكيزه كند تا لياقت حضور داشته باشد .
وي بردباري در مشقت هاي سفر، حسن معاشرت، مروت و جوانمردي و احترام به شخصيت ديگران و ... را به زائران يادآوري مي كند .
مولف در بخش سوم اخلاق و آداب در حرمين را مورد بررسي قرار مي دهد و مي گويد: اجتماع كنندگان در حج تركيبي هستند از مسلمانان جهان با مليت ها و مذهب هاي گوناگون كه هر چند در اصول و مبادي دين داراي وحدت نظر هستند اما در مسائل فرعي و آداب و سنن موارد اختلافي دارند.
رهبر اظهار مي دارد: خوشبختانه سنت و سيره اهل بيت(ع) وظيفه را مشخص نموده تو دراين اوضاع و احوال ائمه ما كه وارثان وحي بودند توصيه هايي را به پيروان خود داشته اند .
وي در بخش چهارم و پاياني با تاكيد بر اغتنام فرصت و ره آورد سفر مي نويسد: تحكيم روابط مسلمانان و پرورش روح نوع دوستي و چاره انديشي دردها و مشكلات جهان اسلام يكي از اهداف محوري حج است .
مولف ادامه مي دهد: حج اگر آنگونه كه شايسته است تحقق پذيرد علاوه بر آنكه روح را در فضاي معنويت و تكامل اخلاقي و عرفاني سير و سلوك مي دهد روحيه انسان دوستي را عمق مي بخشد و در روابط عاطفي ميان مسلمانان نقش موثر ايفا مي كند .
نسخه ديجيتالی «اخلاق و آداب در حج و زيارت » را اينجا ببينيد!
برای مشاهده کتابخانه تخصصي حج اینجا را کلیک کنید !