نسخه دیجیتالی " ابعاد حج در قرآن" منتشر شد

کتاب "ابعاد حج در قرآن" به همت نهاد نمایندگی ولی فقیه در امور حج و زیارت و با قلم ناصر شکریان چاپ و به بازار عرضه شد همچنین نسخه دیجیتالی این کتاب در پایگاه اطلاع رسانی حج در اختیار کاربران قرار گرفت.

 به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، مولف در سه بخش با عناوين بعد معنوي و عرفاني حج، بعد فرهنگي حج و بعد اقتصادي حج را مورد بررسي قرار داده است .

شكريان در بخش بعد معنوي و عرفاني حج با اشاره به اينكه مقصود اصلي از تشريع حج و سائر عبادات، تقويتبعد روحاني انسان است مي نويسد: تکاليف و فرائض الهي از نظر خاصيت اثرگذاري در روح و جان انسان مختلفند. بعضي اثر تطهير و تخليه را دارند که ظلمت را از فضاي روح و جان بشر دور ميکند و بعضي ديگر موجب تحليه و تزيين جان و وسيله جلب نورانيت ميگردد. و دسته ديگر، جامع هر دو اثر (تخليه و تحليه) هستند و حج از اين دسته سوم است .

وي ادامه مي دهد: حجيک معجون الهي است که جميع امراض قلوب مثل بخل و استکبار و تنبلي و. . . را که مانع نورانيت قلبها هستند، علاج مي کند .

مولف با تاكيد بر اينكه هدف از وجوب نماز و حج و طواف و مناسک به پاداشتن ذکرالله در قلب و جان انسان است تصريح مي كند: يکي از مناسبترين مکان براي تحقق ذکر قلبي، مراسم با شکوه حج استشاهدش اين است که خداوند متعال در آيات مختلف متذکر همين مساله در ايام حجشده است .

شاكريان درادامه بعد فرهنگي حج را مورد تاكيد قرار مي دهد و اظهار مي دارد: موسم حج علاوه بر امور معنوي، يک از مناسبترين ايام براي مبادله فرهنگي و انتقال ارزشها در بين مسلمين جهان است و آثار و برکاتي از اين راه نصيب اسلام و مسلمين ميگردد، و سبب رشد و شکوفائي زائران خانه خدا را فراهم مي نمايد .

وي مي افزايد: بزرگ ترين و مهمترين فرهنگي که در ايام حج به حاجي منتقل مي گردد، فرهنگ توحيد خالص ابراهيمي محمدي (صلي الله عليه وآله ) است .

نگارنده يکي از علل حج را شناخت و آشنايي مردم با آثار و احاديث رسولاللهصلي الله عليه وآله و زنده نگهداشتن و به دست فراموشي نسپردن آنها مي داند و مي نويسد: حج در واقع مروري بر تاريخ اسلام و پيامبر اسلام بلکه مروري بر توحيد و حاميان آن از آدم تا ابراهيم و خاتم است و تابلوئي براي تمام فداکاريهاي قهرمان توحيد و پيامبر اکرم (صلي الله عليه وآله) است که حاجي با ديدن اين صحنهها و امکنه پيام مي گيرد .

شاكريان با تاكيد بر مسئله پيام رساني حج مي افزايد: حاجي و زائر خانه خدا، علاوه بر اينکه معارف اصيل اسلام و آيات روشن الهي را مشاهده و پيام را دريافت مي کند بايد اين پيام را به عنوان ره توشه حج با خود به همراه برده و در محيط و شهر و آبادي خود نشر دهند .

وي در بخش پاياني تاكيد مي كند: حج با دارابودن بعد معنوي و عرفاني عميق و گسترده، ابعاد ديگر آن خصوصا بعد اقتصادي و مادي آن مورد ترديد واقع شده است .

مولف در ادامه تصريح مي كند: خداوند متعال براي مقابله با اين طرز تفکر آيات متعددي را نازل نموده است که تعدادي از آنها به شرح ذيل است: گناهي بر شما نيست که از فضل پروردگار خود (منافع اقتصادي در ايام حج) برخوردار شويد .

براي مطالعه كامل متن كتاب اينجا  كليك كنيد .

 

عناوین مرتبط:

کتابخانه تخصصی حج


| شناسه مطلب: 27149