اوقاف و بقاع متبرکه مورد غفلت اند

نماینده ولی‌فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه کشور گفت: دو سرمایه عظیم وقف و بقاع متبرکه تاکنون در کشور مورد غفلت قرار گرفته‌اند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج ، حجت الاسلام و المسلمین حيدر مصلحي در مراسم معارفه مدير جديد سازمان اوقاف و امور خيريه خراسان رضوي با اشاره به اهميت وقف در جامعه افزود: وقف به عنوان سرمايه‌اي پايدار مي‌تواند در كشور نقش آفرين باشد و بسياري از چالش‌هاي اجتماعي، فرهنگي، اقتصادي و حتي سياسي را در كشور برطرف كند.
وي افزود: كشورهاي پيشرفته غربي با برداشت و كپي‌برداري از كشورهاي اسلامي در زمينه وقف توانسته‌اند از اين موضوع به بهترين وجه استفاده كنند و بسياري از چالش‌هاي خود را برطرف كنند.
وي با اشاره به توجه امام خميني (ره) و مقام معظم رهبري به وقف اظهار داشت: بعد از پيروزي انقلاب اسلامي، امام خميني دستوري به شوراي انقلاب مبني بر احياي موقوفات كه در دوران ستمشاهي به يغما رفته بود صادر كردند كه شوراي انقلاب نيز ماده واحده‌اي براي بازگشت موقوفه به اصل خود به تصويب رساند.
نماينده ولي‌فقيه در سازمان اوقاف و امور خيريه با اشاره به نقش وقف در ايجاد تمدن بشري گفت: به وسيله وقف مراكز و تمدن‌هاي اسلامي ايجاد شد.
وي ادامه داد: در گذشته مراكز علمي و ديني ايران آميخته با هم بودند كه در سايه اين آميختگي پيشرفت‌هاي علمي زيادي بوسيله وقف ايجاد شد.
مصلحي با اشاره به تلاش انگليس براي از بين بردن موقوفات در ايران افزود: يكي از اهداف استعمار انگليس براي تسلط به كشور‌هاي مسلمان همچون عراق و ايران از بين بردن موقوفات است.
وي با بيان اينكه امروز وظيفه داريم موقوفات را به صورت طلبكارانه احيا كنيم، احياي موقوفات را وظيفه روحانيت و حوزه‌هاي علميه دانست.
وي با اشاره به الگوبرداري اداره دانشگاه‌هاي كشورهاي غربي توسط وقف از كشورهاي مسلمان افزود: امروز در دنياي غرب اداره دانشگاه‌هاي اين كشورها از جمله هاروارد و آكسفورد به وسيله موقوفات با الگوبرداري از اداره حوزه‌هاي علميه توسط موقوفه صورت مي‌گيرد.
وي ادامه داد: بسياري از مشكلات كشورهاي دنيا كه داراي درآمد نفت نيستند توسط وقف و موقوفات صورت مي‌گيرد كه متاسفانه در ايران به دليل وجود ثروت نفت به اين موضوع توجه نمي‌شود.
رئيس سازمان اوقاف و امور خيريه كشور بقاع متبركه را ديگر ثروت مهم كشور ذكر كرد و گفت: نبايد از اين موضوع غفلت كرد.
وي افزود: بقاع متبركه و امامزادگان بعد از راديو و تلويزيون داراي بيشترين مخاطب هستند به طوري كه بقاع متبركه سالانه با تفكيك مرقد مطهر امام رضا (ع)، حضرت معصومه (س)، عبدالعظيم حسني (ع) و شاهچراغ (ع) در شيراز كه داراي موقوفه‌هاي خاص هستند 80 ميليون نفر زائر دارند.
به گفته مصلحي بايد بقاع متبركه به صورت يك قطب فرهنگي درآيند و در آنها به مسائل فرهنگي و اجتماعي پرداخته شود.


| شناسه مطلب: 27472