توصیه های وزارت بهداشت به روزه داران

وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در اطلاعیه ای توصیه هایی به روزه داران در ماه مبارک رمضان کرده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج ، دربخشی ازاین اطلاعیه آمده است :روزه داران از سه وعده غذایی افطار، شام و سحری استفاده کنند. ابتدا با چای، آب جوش یا شیرگرم و خرما یا کشمش روزه خود را باز و سپس از غذاهایی مانند نان و پنیر و گردو، فرنی، شیربرنج، شامی و انواع کوکو استفاده کنند.
این اطلاعیه می افزاید: روزه داران در وعده شام از مصرف غذاهای سنگین خودداری و با فاصله 2 ساعت پس از افطار غذاهایی مانند سوپ، آش سبک، خوراک سبزیجات با کمی نان سبوس دار همراه لبنیات یا سالاد مصرف کنند و وعده سحری بهتر است حاوی پروتئین مانند گوشت، مرغ، ماهی، شیر و حبوبات با حداقل مقدار روغن و چربی باشد.
در این اطلاعیه به روزه داران توصیه شده است بلافاصله پس ازاتمام سحری ازنوشیدن چای اجتناب و در وعده های سحری و افطار از پرخوری، مصرف غذاهای چرب و سرخ کردنی و غذاهای حاوی مقادیر زیاد قندهای ساده مثل قند ، شکر، زولبیا و بامیه پرهیز کنند.
بنابر توصیه های این وزارتخانه ضروری است درصورت استفاده از سبزیجات به صورت خام و میوه حتما مراحل سالم سازی شامل شستشوی اولیه، انگل زدایی با مایع دستشویی یا ظرفشویی ،میکروب زدایی با مواد ضد عفونی کننده مجاز و شستشوی نهایی رعایت شود.
در این اطلاعیه به سالمندان روزه دار توصیه شده است در سه وعده سحری، افطار و شام از مایعات مختلف به میزان حداقل 10 لیوان استفاده کنند، مصرف میوه رنده شده ، لبنیات خصوصا شیر کم چرب، استفاده از انواع سوپ ها و آش ها در افطار و سحر و نوشیدن چای کم رنگ برای آنها مفید است و می تواند تعادل آب و املاح را برقرار کند.
وزارت بهداشت همچنین به روزه داران توصیه کرد از خرید مواد غذایی آماده مصرف از قبیل زولبیا و بامیه، حلیم ، نان و شیرینی سنتی، کله پاچه، دل و جگر، بستنی، شربت آلبالو و زرشک از دستفروشان و دوره گردان خودداری کنند و در هنگام خرید مواد غذایی بسته بندی شده به مجوز وزارت بهداشت، تاریخ تولید، انقضاء و نشانی دقیق کارخانه تولید کننده و سالم بودن بسته توجه کنند.