واگذاری مسوولیت بازسازی گنبد امام موسی کاظم (ع) به خراسان رضوی


رییس ستاد بازسازی عتبات عالیات در ایران گفت: مسوولیت بازسازی گنبد مطهر امام موسی کاظم (ع) به خراسان رضوی واگذار شده است. و عملیات تعویض کاشی کاری حرم حضرت امام حسین(ع) نیز به زودی آغاز می شود .

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج ، دكتر منصور حقيقت پور روز گذشته در جمع خبرنگاران در خصوص موضوع بازسازی گنبد مطهر امام موسی كاظم (ع)، اظهار داشت: ستاد عتبات عاليات تقريبا از اواسط سال 1382 شروع به كار كرده است كه با محور قرار دادن مردم، تقريبا كل بودجه‌اش را مردم تامين می‌كنند.
وی يكی از از ويژگی‌های اين سازمان را در دستور كار قرار دادن تنوع ماموريت‌های محوله با توجه به نيازهای گوناگون حرم‌ها عنوان كرد و گفت: اقداماتی در جهت مرمت، توسعه و تجهيز امكانات با هدف بالا بردن قابليت حرم‌ها انجام شده است.
رييس ستاد بازسازی عتبات عاليات در ايران خاطرنشان ساخت: امروز بعد از 5 سال با اجرای بيش از 100 پروژه در حرم های مطهر تمركز پيدا كرده‌ايم و اقدامات اصولی و اساسی برای آينده دو حرم كربلا و نجف در چشم انداز توسعه 50 سال تدوين شده است.
وی تاكيد كرد: امروزه اقدامات اين سازمان پيرامون تحقق پيدا كردن اين چشم انداز است؛ اين امر در نجف به تصويب رسيده است و در كربلا نيز در دستور كار قرار گرفته و در سامرا هم آماده مذاكره است.
حقيقت پور ابراز داشت: طبيعی است كه ظرفيت ها كه در حدود 400 سال قبل در اين حرم ها طراحی شده است، برای موفقيت زمان خود، دارای ويژگی های ممتازی است و در اين مدتی كه گذشته است حرم ها توسعه فيزيكی خوبی پيدا نكرده اند.
وی افزود: امروز سازمان در كنار اقدامات عاجلی كه در عتبات انجام داده، به دنبال كارهای اساسی و مهمی رفته است كه در راستای آن طرحی برای توسعه نجف و حرم امام علی(ع) تهيه كرده است كه طی آن در سمت غربی خود فضای جديدی را تصاحب می كند.
رييس ستاد بازسازی عتبات عاليات در ايران ابراز داشت: 130 هزار متر مربع در دو تا سه طبقه در اختيار حرم قرار می‌گيرد كه تقريبا 13 برابر حرم را گسترش می دهد و اين توسعه در سمت غرب حرم است و طرحی هم برای توسعه شرق و شمال در نظر است.
وی با اشاره به اينكه در كربلا طرح صحن "سفينه النجاة" ارائه شده است ، اظهار داشت: اين طرح 110 هزار متر مربع در بين الحرمين فضا ايجاد می‌كند و حرم‌های حضرت ابوالفضل(ع) و امام حسين(ع) را به هم متصل خواهد كرد.
حقيقت‌پور خاطرنشان ساخت: در طرح سفينه النجاة، 110 هزار متر مربع فضای سرپوشيده مسقف طراحی شده است و پيش‌بينی می‌شود 160 هزار زائر بتوانند در آن واحد مراسم عبادی داشته باشند.
وی افزود: برای سامرا طرح مشخصی آماده شده است كه ظرفيت‌های حرم را چند برابر خواهد كرد؛ در اين طرح دو طبقه حرم ساخته خواهد شد كه در حال حاضر 14 هزار و 500 متر مربع برای حرم امام حسين(ع) با عنوان "دارالضيافة" در حال ساخت است كه 850 هزار مترمربع بيمارستان 72 تختخوابی برای زائران در كربلا در نظر گرفته شده است.
رييس ستاد بازسازی عتبات عاليات در ايران تاكيد كرد: در روزهای آينده نيز عمليات تعويض سنگ و كاشی كاری حرم حضرت سيد الشهداء شروع خواهد شد كه به مدت يك سال و نيم اين پروژه به طول خواهد انجاميد.
وی تاكيد كرد: ارزش اجرايی اين پروژه 2 ميليارد تومان است كه ده ها گروه هنری، فنی و اجرايی در اين امر دخالت دارند كه زيباترين طرح سنگ كاشی، خوشنويسی و معرق كاری را در اين حرم به كار می‌برند.
حقيقت پور افزود: همچنين طرح تعويض سنگ حرم حضرت مسلم در دستور كار قرار دارد كه اين كار در ماه مبارك رمضان آغاز می‌شود؛ همچنين ضريح حضرت ابوالفضل(ع) اكنون در فرهنگسرای بهمن در حال مرمت است، ضريح امام حسين(ع) نيز در استان قم در حال ساخت است.
وی خاطر نشان ساخت: ضريح امامين عسكرين نيز در استان فارس در حال مرمت است كه بيش از 20 ضرب طلا برای حرم حضرت ابوالفضل العباس و امامين جوادين در دستور كار قرار گرفته و شايد در ماه های آينده ضريح ها به عراق انتقال يابند.
رييس ستاد بازسازی عتبات عاليات در ايران تاكيد كرد: بر اساس برآوردهای انجام شده تا به امروز 80 ميليارد تومان هزينه شده است؛ بعضی از برآوردها مصوب شده كه به عنوان مثال صحن جديدی كه برای حرم علی (ع) در نظر گرفته شده، صحن حضرت زهرا(ع) است و پيش‌بينی رقمی حدود 800 ميليون دلار برای اجرای اين پروژه در طول 7 سال مد نظر است.
وی گفت: در ارتباط با صحن امامين عسكرين پيشنهادی به عراقی‌ها داده شد كه روی بازسای اين كار 100 صددرصد می‌توانند روی مردم ايران حساب كنند و پيش بينی می شود هيچ گونه مشكل اجرايی برای اين پروژه نباشد و دولت عراق برای همكاری اعلام آمادگی كرده است؛ تقريبا اكثر اين هزينه‌ها توسط مردم ايران و با مشاركت دفترهای اين سازمان در خارج از كشور تامين شده است.
دكتر حقيقت پور ابراز داشت: دولت عراق 25 ميليون دلار برای خريد اراضی اطراف صحن حضرت زهرا(س) اختصاص داده و در حال حاضر تملك اراضی مورد نظر است.
وی گفت: برای همه حرم‌ها در عراق راديو نصب شده است،همچنين بستر اينترنتی و ماهواره ای در اختيار حرم ها قرار دارد تا تصاوير زنده خود را در همه جای دنيا پخش نمايند و اين يك زير ساخت فرهنگی است، همچنين سيستم های صنعتی و تلويزيونی نيز درحرم ها تدوين می شود.
وی در ادامه با بيان اينكه كمك های مردمی در قالب های مختلف نقدی و جنسی است، اظهار داشت: بعضی از كمك ها نيز در ارائه خدمات مثل جوشكاری، بنايی و يا طراحی ها مثل طرح صحن حضرت زهرا است؛ تاكنون بيش از سه هزار دستگاه تريلی، كاميون بار جابه جا شده است و استان خراسان رضوی از جمله استان هايی بوده است كه در ابتدا در رتبه های دوم و سوم اين كار قرار گرفته است.
رييس ستاد بازسازی عتبات عاليات در ايران تصريح كرد: بر اساس آمار سه ماهه در اعزام نيرو، استان خراسان رضوی در كشور رتبه دوم را دارد و يك ميلياد و 983 ميليون و 400 هزار ريال در سه ماهه اول سال جاری از استان خراسان رضوی اهدا شده است.
دكتر حقيقت پور ابراز داشت: البته شرايط ناپايدار امنيتی، برخوردهای سليقه‌ای با پروژه‌ها و همچنين فراهم نبودن امكانات تردد، قوانين خاص گمرگی و عدم اجازه عبور كاميون‌ها در مرز از جمله مشكلات اين سازمان است.
وی از آماده شدن گروهی برای ساخت برنامه‌ای مستند از ساخت و ساز حرم ها در عراق خبر داد.


| شناسه مطلب: 27621