برای استفاده از مرز خسروی در حال مذاکرهایم

معاون عتبات عالیات عراق و سوریه سازمان حج و زیارت گفت: برای استفاده از مرز خسروی در اعزام زایران ایرانی، درحال مذاکره با عراقیها هستیم و مرز صفریه در چزابه نیز برای اعزام این زایران درحال آمادهسازی و تجهیز است.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج ، حسين اكبري ، دربارهي زمان استفاده از مسيرهاي هوايي كه تاكنون سازمان هواپيمايي دربارهي آنها توافق كرده است، اظهار داشت: سازمان هواپيمايي برخلاف آنچه پيش از اين در اخبار منتشر شده، اعلام كرده تاكنون براي مسير هوايي نجف توافقي انجام نداده است و تا وقتي كه آنها توافق نكنند، سازمان حج و زيارت هيچ اقدامي را نميتواند انجام دهد.
وي تأكيد كرد: سازمان هواپيمايي كشور نخست بايد مسير هوايي ايران ـ نجف را مشخص كند تا ما براساس آن برنامهريزي و قيمت تعيين كنيم.
معاون عتبات عاليات عراق و سوريه سازمان حج و زيارت ادامه داد: مسير هوايي بغداد نيز براي اعزام زايران بهلحاظ امنيتي درحال مطالعه است.
وي در ادامه با اشاره به آمادهسازي نقطهي سوم مرزي براي اعزام زاير پس از مهران و شلمچه كه اكنون فقط از اين دو نقطه زايران ايراني اعزام ميشوند، گفت: اين نقطه، مرز صفريه در منطقهي چزابه است كه سال گذشته تعدادي زاير از اين مرز بهصورت آزمايشي اعزام شدند. دو طرف ايراني و عراقي با يكديگر توافق كردهاند، در اين منطقه امكاناتي را فراهم كنند تا اعزام زايران آغاز شود كه البته طرف ايراني كار را شروع كرده است.
اكبري بيان كرد: در عراق عمليات گستردهاي در نقطهي مرزي مقابل مرز خسروي ايران براي پاكسازي انجام شده و سازمان حج و زيارت نيز درحال مذاكره با تعدادي شركت امنيتي در اين منطقه است تا مقدمهي اعزام رسمي زايران ايراني را از اين مسير نيز فراهم كند، البته زمان دقيق اين كار مشخص نيست؛ ولي اگر اوضاع اين منطقه بهبود يابد، از مرز خسروي نيز براي اعزام زاير استفاده ميكنيم.
وي با بيان اينكه با فراهم شدن شرايط در اين نقاط مرزي و مسير هوايي نجف، امكان اعزام زايران ايراني به عتبات عاليات عراق از پنج مسير فراهم ميشود، گفت: اگر تعداد اين مسيرها افزايش يابد، ديگر با انباشت جمعيت در يك نقطه مواجه نميشويم و مشكلي ايجاد نميشود.
او در ادامه دربارهي رها شدن زايران در نقاط مرزي و در ديگر شهرها كه با كاروانهاي غيرمجاز به عتبات عاليات عراق قصد سفر ميكنند، اظهار كرد: بايد اطلاعرساني در اين زمينه بيشتر شود تا در تمام استانها و حتا نقاط دورافتاده اين اتفاقها تكرار نشود. چندي پيش، تعدادي از زايران مازندراني كه گرفتار اين كلاهبرداريها شده بودند، روزها در مرز معطل ماندند و چون كاروان آنها غيرمجاز بود، اجازهي ورود به خاك عراق را نتوانستند دريافت كنند، بنابراين مجبور شدند برگردند.
اكبري دربارهي رها شدن 120 زاير نيشابوري كه بيش از 10 روز در حرم عبدالعظيم معطل مانده بودند، چون پول آنها در اختيار فردي بود كه اين كاروان را راهاندازي كرده بود، اما هر بار سفر آنها با تأخير مواجه ميشد، اظهار بياطلاعي كرد و افزود: ظاهرا اطلاعرسانيها دربارهي مراجعه نكردن به افراد و كاروانهاي غير مجاز كفايت نميكند؛ چرا بايد اين اتفاقها رخ دهد، در حاليكه بارها تأكيد شده است، مردم فقط با كاروانهاي تحت پوشش سازمان حج و زيارت ميتوانند سفر كنند. برخي افراد از ناآگاهي ديگران استفاده و آنها را اغفال ميكنند. در اين ميان، گاهي قولهايي داده ميشوند كه اصلا عملي نيستند.