" فخ " کربلایی دیگر اما در مکه مکرمه

منطقه "فخ" در شمال مکه و در 4کیلومتری مسجد الحرام یادآور حادثه تلخ شهادت جمعی از ارادتمندان و نوادگان امام مجتبی و امام حسین علیهما السلام می باشد.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج ، منطقه "فخ" در شمال مكه و در 4كيلومتري مسجد الحرام يادآور حادثه تلخ شهادت جمعي از ارادتمندان و نوادگان امام مجتبي و امام حسين عليهما السلام مي باشد.

   در سال 168 هجري قمري و در دوران خلافت موسي الهادي العباسي ، حسين بن علي بن حسن بن حسن بن حسن بن علي بن ابيطالب عليهم السلام از فرزندان بزرگوار امام حسن مجتبي (ع) و گروهي از سادات و نوادگان معصومين پس از آن كه در مدينه منوره دست به قيام زدند و حاكم را بيرون و حكومت شهر را به دست گرفتند ، براي شركت در مراسم حج و استفاده از فضاي آن جهت افشاي جنايات حكام عباسي و روشنگري راه معصومين عليهم السلام به طرف مكه حركت كردند .

  در منابع آورده اند :  اين عده شب ترويه و هشتم ذي الحجه سال 169 هجري قمري در وادي فخ مستقر   شدند . صبحگاهان نماز جماعت به امامت حسين بن علي اقامه شد . پس از نماز صبح لشگريا ن تا دندان مسلح عباسي به آنان حمله ور شدند و بيش ازيكصد تن از فرزندان رسول خدا (ص)‌و ارادتمندان ايشان را درحال احرام كشتند .

  جانيان ،  سرهاي شهدا را از بدن جدا كردند و بهمراه اسرا نزد هادي عباسي فرستادند و بدنهاي بي سر شهدا پس از سه روز توسط مردم مكه درمحل " وادي فخ " دفن شدند.

 از امام هفتم (ع) نقل شده است كه فرمود: وقتي سر بريده ، حسين بن علي بن حسن بن حسن بن حسن بن علي بن ابيطالب را مشاهده كردند ، فرمودند: مضي والله مسلما ،‌صالحا ،‌صواما ، قواما آمرابالمعروف وناهيا عن المنكر لم يكن في اهل بيته مثله

 مزار غريب شهداي وادي فخ همانند ديگرقبرستان هاي تاريخي و جديد !! عربستان بي نشان مي باشد و وهابيون چنان قبور را با خاك يكسان كرده اند كه مزار هيچ فردي در آن قابل تشخيص نمي باشد.

 اما باقر (ع) از پيامبر گرامي اسلام نقل كرده اند كه آن حضرت فرمودند :‌مردي از اولاد من با جماعتي ديگر دراين محل (وادي فخ ) كشته مي شوند كه ارواح آنها بر بدنهايشان به سوي بهشت سبقت خواهد گرفت .

 و جبريل به من خبر داده كه يكي از فرزندان تو در اين مكان به شهادت مي رسد كه اجر دوشهيد دارد.( مقاتل الطالبين ص 367 )

امام جواد (ع)‌نيز فرمودند : « لم يكن لنا بعد الطف مصرع اعظم من الفخ »

 براي ما اهل بيت بعد از كربلا قتلگاهي بزرگتر از فخ ديده نشده است .

 قسمتي از مقبره شهداي فخ در دامنه كوه فخ باقي مانده كه در سال 1381 هجري شمسي ديواري اطراف آن كشيده و سنگ مقبره عبدالله بن عمر رقم دو بر آن نصب شده است . بنابر اقوال مشهور عبدالله بن عمر در منطقه معابده در محصب – با تشديد بر ص – دفن شده است و اينكه او در فخ دفن شده نقلي غيرمشهوراست.

 

در  شناسه حسين بي علي بن حسن نوشته اند : اما م مجتبي (ع) فرزندي داشتند به نام حسن كه به حسن دوم يا حسن مثني معروف بود . او نيز پسري داشت به نام حسن كه به حسن سوم يا مثلث شهرت يافت.

حسن سوم فرزندي داشت به نام علي كه در هاشميه بغداد زنداني شد و به واسطه برنامه هاي عبادي فراوان و قرائت قران جهت تنظيم اوقات نماز در زندان به "علي عابد " مشهور شد و در همين زندان بود كه توسط منصور دوانيقي به شهادت رسيد .

   اين شهيد بزرگوار پدر جوانمرد غيوري به نام "حسين " مي باشد كه رهبري قيام در مدينه و آزاد سازي آن شهر را به عهده داشت و در هشتم ذي الحجه سال 169 هجري قمري و در سن 26 سالگي و با لباس احرام قبل از طواف كعبه شريف به ديدار رب البيت شتافت .

 

 منابع :

 مقاتل الطالبين ص 364 الي 386 تاليف ابولفرج اصفهاني

 مروج الذهب جلد 3ص 309 و تاريخ طبري ج 10 ص 24 الي 34

 


| شناسه مطلب: 27725