توصیه های مراکز بهداشتی ایران درعربستان به زائران خانه خدا

مامورین بهداشتی عربستان سعودی که در فرودگاههای این کشور مستقر هستند ، با کنترل بهداشتی زائران ، در مواردی ممکن که تشخیص دهند زائری می تواند منبعی برای انتقال بیماری به این کشور باشد و یا مدارک پزشکی خود را همراه ندارد ، اقدام به اخراج آن می کنند.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج ، در همه ی اجتماعات بزرگ که در آن انسانهایی با سطح بهداشتی مختلف حضور می یابند ، کنترل بیماریهای عمومی و بخصوص واگیر دار یکی از ماموریت های اساسی ساختار بهداشتی آن جامعه است .
زائران ایرانی که به عربستان سعودی می روند بطور معمول و با راهنمایی مدیران کاروانهای خود علیه بیماریهایی که احتمال دارد در طول سفر به آن مبتلا شوند ، واکسیناسیون می شوند ولی بسیار دیده شده است که چون مدرک لازم را همراه ندارند و یا در وسایل خود جای گذاشته اند ، با مشکلاتی روبرو شده اند .
در آستانه موسم حج و با ادامه سفر کاروانهای عمره به عربستان سعودی لازم است تمامی زائران ایرانی که عازم این کشور هستند توجه داشته باشند که حداقل 10 روز قبل از سفر در مراکز مجاز اقدام به تزریق واکسن نمایند . مواردی را که باید زائر علیه آن واکسینه شود ، وزارت بهداشت به مراکز مربوطه ابلاغ کرده است .
زائران باید توجه داشته باشند که کارت زرد رنگ واکسیناسیون خود را در دسترس داشته باشند تا در صورت درخواست مامورین بهداشتی به آنها ارایه دهند.
به گفته پزشکان مرکز بهداشتی جمهوری اسلامی ایران در مدینه منوره ، نظر به اینکه در شرایط تراکم جمعیت همه گیری برخی بیماریها نظیر آنفولانزا تسهیل می شود ، و با توجه به اینکه این بیماری تا حدود زیادی با واکسن قابل پیشگیری است ، تزریق این واکسن در بیماریهای چون قلبی ، ریوی ، آسم ، سابقه آنفارکتوس قلبی ، نارسایی کبد و کلیه ، دیابت و افراد پنجاه سال به بالا توصیه می شود.
اگرچه تزریق واکسن آنفولانزا توصیه می شود ولی پزشکان می گویند که تزریق این واکسن از بروز همه گرفتاریهای تنفسی جلوگیری نمی کند و فقط زمانی تاثیر دارد که عامل بیماری ویروس آنفولانزا باشد . این واکسن به ویژه از افزایش حالات شدید بیماری و مرگ و میر ناشی از این ویروس در افراد ناتوان جلوگیری می کند .
مدت مصونیت واکسن آنفولانزا حداکثر یک سال است و کسانیکه سال قبل این واکسن را تزریق کرده اند ، در صورت تمایل یا تجوزیز پزشک ، باید امسال نیز آن را تزریق کنند .
پزشکان مرکز درمانی ایران در مدینه منوره به همه ی زائران توصیه اکید می کنند که در جریان سفر و حتی بعد از آن همیشه بهداشت فردی را با دقت تمام رعایت کنند . ناخن های خود را کوتاه نگه دارند ، دستهای خود را بخصوص بعد از هر بار دستشویی رفتن با صابون بشویند و لباس های خود را بویژه لباس های زیر را زود به زود عوض کرده و روزی یکبار حمام بگیرند.
پزشکان با توجه به دمای نسبتا بالای عربستان سعودی ، به زائران ایرانی توصیه می کنند که در طول سفر از حضور بیرون از مناق سرپوشیده در ساعتهای میانی روز خودداری کنند و به مقدار مناسب آب بنوشند.