راهکارهای کاهش اضطراب برای انجام اعمال عمره

حجت الاسلام و المسلمین امیری گفت: توجه به تذکرات روحانیون و همراه بودن با جمع و گروه در کاهش اضطراب زائران خانه خدا بسیار موثر است .

حجت الاسلام و المسلمین امیری در مصاحبه با خبرنگار اعزامی پایگاه اطلاع رسانی حج به مکه مکرمه افزود :داشتن کمی اضطراب در انجام اعمال حج طبیعی است.
برای مثال در صورت انجام ندادن صحیح طواف ونماز طواف نسا  برخی مشکلات جدی برای افراد پی می آید اما عامل اصلی ایجاد تردید و انجام ناقص اعمال در حالت انجام انفرادی اعمال ایجاد می شود.

وی افزود: یکی دیگر از مهمترین مسائل مبتلا به زائران خدا برای کسانی است که به همراه فرزند خود به سرزمین وحی امده اند و در طواف یا سعی بین صفا و مروه برای همراهی با فرزند خود به عقب برمی گردند که باعث ایجاد اشکال در انجام این اعمال می شود.

حجت الاسلام و المسلمین امیری اضافه کرد گرچه درباره این موضوع اختلاف فتاوی وجود دارد اما به هرحال پدر و مادر در شرایطی که فرزندشان از انان جدا شده و عقب افتاده بهتراست بایستند تا فرزندشان به انان برسد .

وی خاطرنشان کرد قطع کردن طواف به قصد آشامیدن آب تا قبل از پایان دور چهارم طواف اشکال ایجاد می کند و پس از دور چهارم اشکال ایجاد نمی کند اما باید در هنگام طواف مجدد ادامه طواف را انجام دهد.

حجت الاسلام و المسلمین امیری گفت : توقف در انجام سعی بین صفا و مروه  نیز مشکلی ایجاد نمی کند.

 
وی همچنین درباره نیت اعمال خاطر نشان کرد به جز چند نفر از علما مانند ایت الله اراکی و ایت الله زنجانی که خطور ذهنی نیت را لازم می دانند سایر علما به زبان اوردن یا خطور ذهنی نیت را لازم نمی دانند و  انگیزه افراد برای انجام  اعمال را کافی می دانند.

به گفته حجت الاسلام و المسلمین امیری ، دست گذاشتن بر روی حجر اسماعیل و بوسیدن خانه خدا در حالت طواف نیز از نظر برخی علما اشکال ایجاد می کند بنابراین  شرط احتیاط ایجاب می کند که زائران خدا از انجام این کارها در حالت طواف خودداری کنند.


| شناسه مطلب: 27846