افتتاح قریب الوقوع بخش های جدید مسعی

در توسعه جدید، فضای قابل بهره برداری مسعی 78 هزار متر مربع شامل: طبقه همکف و طبقات اول و دوم است، که هر ساعت 118 هزار زائر می توانند در آنجا سعی انجام دهند و 115 هزار نفر بر گنجایش نماز گزاران مسجد می افزاید.
ساخت
« تصویری زیبا از کوه صفا »
ساخت و ساز بخش هاي جديد مسعي مراحل پاياني را مي گذراند و به نقل از منابع محلي قبل از ماه مبارك رمضان افتتاح خواهد شد.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
به گزارش خبرنگار پايگاه اطلاع رساني حج، ساختمان جديد مسعي در سه طبقه، داراي گنجايش چهار ميليون سعي كننده در روزاست.
توسعه مسعي به دليل تراكم بيش از حد حجاج در ايام حج، سال گذشته تصميم گيري شد.
در توسعه جديد، فضاي قابل بهره برداري مسعي 78 هزار متر مربع شامل: طبقه ارضي (همكف) و طبقات اول و دوم است، كه هر ساعت 118 هزار زائر مي توانند در آنها سعي انجام دهند و 115 هزار نفر بر گنجايش نماز گزاران مسجد مي افزايد.
ساختمان فعلي مسعي در دو طبقه به طول 420 متر ،عرض20 وارتفاع 12 مترسال 86 در كنار مسعي قديمي ساخته شد، اما به دليل عدم تكافوي جمعيت ، مسعي قديمي تخريب و سالن هاي جديد و در حال افتتاح بنا گرديد.
« فعالیت کارگران در محوطه ورودی باب السلام جهت توسعه مسعی »
بر اساس اين گزارش، مسعي حدود 80 سال پيش بدون سقف بود پس از اين زمان تنها بخش ها ئي از آن سقف زده شد.
55 سال پيش توسط ملك عبدالعزيز سقف كاملي بر فاصله 349 متري ميان صفا و مروه به اجرا در آمد و از آن زمان تغييرات در مسعي آغاز شد.
به نقل از منابع اسلامي –تاريخي، هنگامي كه آدم صفي الله از بهشت رانده شد بر روي كوه صفا هبوط كرد از اين رو آن را صفا ناميدند و حوا بر كوه ديگري نزديك آن فرود آمد وآن را مروه ناميدند.
نقل است كه هاجر براي يافتن آب، هفت دور فاصله صفا تا مروه و مروه تا صفا را طي كرد و سعي هاجر يكي از اركان حج است ، مردان فاصله 48 متري نزديك به صفا را به ياد سعي عطشناك هاجر هروله ميكنند.
صفا محلي است كه پيامبر اسلام(ص) رسالت خود را با دعوت به كلمه توحيد و بيان جمله " قولوا لااله الا الله تفلحوا" از آنجا آغاز و آشكار كرد.
قرآن كريم نيز ضمن آيه 158 سوره بقره اين دو كوه را از شعائر الهي برشمرده و آورده است : "ان الصفا والمروه من شعائرالله" .
در زمان جاهليت 36 بت بر روي صفا و مروه و بت هاي زيادي در بين آن ها قرار داده بودند كه همه آن ها را پيامبر اسلام(ص) شكست.
بر اساس اسناد تاريخي دو كوه صفا و مروه در گذشته بلند بوده و بر اثر مرور زمان و عوامل انساني دچار فرسودگي شده ، در منابع تاريخي آمده در دوران منصور عباسي براي دست يابي به صفا 15 پله و مروه 9 پله وجود داشته است.
براي راه اندازي مسعي بيش از 2000 مهندس و كارگر در سه شيفت كاري و به طور شبانه روزي فعاليت مي كنند.
اخبار مرتبط:
گزارش تصویری از طرح تعریض مسعی (صفا و مروه)
نظر مراجع و آيات عظام درباره تغييرات و فضاي جديد سعي بين صفا و مروه در عربستان