آشپزخانه های ایران درعربستان و مسئولیت بزرگ پذیرایی از عمره گذاران

زائران ایرانی درطول عمره و حج از این نظر که غذاهای محلی خود را که توسط آشپزهای ایرانی تهیه شده می خورند، حتما راضی تر هستند.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج ، ایران برای تهیه ، توزیع و پذیرایی از زائران خود در عربستان سعودی شبکه گسترده ای در اختیار دارد که در آن از کشتارگاه مجهز اختصاصی تا وسایل حمل و نقل و رستوران هتل ها قراردارد .
در شهر مدینه ، ایران دو آشپزخانه مرکزی بزرگ دارد که در آن روزانه دو نوبت غذای گرم برای نزدیک به 30 هزار زائر و عامل اجرایی طبخ و با انتقال به رستوران هتل ها توزیع می شود .از تهیه مواد اولیه تا توزیع غذا ، پزشکان و متخصصان غذایی نظارت کافی دارند . درشهر مکه نیز نهار و شام زائران درآشپزخانه های متمرکز طبخ می شود.
مسئولین تدارکات ستاد عمره ایران در عربستان می گویند که در مقام مقایسه ،ایران اسلامی از مرغوب ترین مواد غذایی موجود درعربستان استفاده می نماید و یا در صورت نیاز این مواد از ایران تامین می شود .
به گفته این مسئولین ، سیستم طبخ و توزیع با اشراف کامل کارشناسان بهداشت و تغذیه و هیات پزشکی صورت می پذیرد . کلیه وعده های غذایی توسط آشپزهای ایرانی پخت و بدست پرسنل ایرانی آموزش دیده توزیع می شود و عوامل بومی و محلی در تهیه و توزیع غذای ایرانی نقش ندارند.
از امسال و برای اولین بار در عملیات عمره تمامی پخت غذا در مکه مکرمه نیز به صورت متمرکز در آشپزخانه های مجهز انجام می شود.
برای تامین غذای زائران و عوامل اجرایی عمره واحد تدارکات ستاد عمره ، درهفته هزار کیلوگوشت بدون چربی و استخوان که در کشتارگاههای مخصوص ذبح شده و نیز 77700 کیلوگرم گوشت مرغ – 29100کیلوگرم ماهی ، 812هزار قوطی نوشابه و مجموعه ای از دیگر مواد غذایی را فراهم می آورد.
براساس سرانه درنظر گرفته شده که منطبق براستانداردهای پزشکی بین المللی است به زائران ایرانی درطول 15روز سفر عمره حداقل 46عدد میوه – 12ظرف ماست - 15عدد کره – 8بسته شیر – 14قوطی دوغ – 5عدد مربا – و 7 عدد عسل درکنار غذاهای اصلی دیگر ارایه می شود.
در تمامی رستوران هتل های محل اقامت زائران ایرانی ، علاوه بر غذای معمول که برنامه آن برای دوره یک هفته ای درمدینه و یک هفته دیگر در مکه مکرمه تنظیم می شود ، غذای رژیمی نیز به زائرانی که این نوع غذا را درخواست کنند ، ارایه می شود.