آخرین تحولات از اعزام زائران ایرانی به حج و عمره

حجت الاسلام و المسلمین حسینی شریف مسئول بعثه مقام معظم رهبری در عربستان سعودی ضمن تشریح آخرین تحولات اعزام زائران ایرانی به مکه و مدینه از وضعیت خدمت رسانی شرکت های هواپیمائی به زائران بیت الله الحرام انتقاد کرد.
حجت الاسلام و المسلمین "سید احمد حسینی شریف " مسئول بعثه مقام معظم رهبری در عربستان سعودی در گفت وگویی اختصاصی با پایگاه اطلاع رسانی حج ، آخرین تحولات از اعزام زائران ایرانی به حج و عمره و نیز برنامه ها و طرح هایی را که بعثه مقام معظم رهبری برای ارتقای سطح کمی و کیفی این اعزام ها در نظر دارد ، تشریح کرد.
وی گفت : با توجه به کثرت علاقه مندان تشرف به حج ، برای افزایش سهمیه ایران در اعزام حجاج به بیت الله الحرام گفت و گوهایی با مقامات مسئول کشور عربستان سعودی در جریان است .
بواسطه استقبال از تشرف به حج ، متقاضیان ایرانی که از گذشته ثبت نام کرده اند برای تشرف به حج تمتع باید تا 18 سال و برای عمره تا 5 سال در انتظار بمانند.
حجت الاسلام و المسلمین حسینی شریف گفت : برای آنکه علاقه مندان به زیارت بیت الله الحرام و حرم شریف نبوی (ص) سریعتر بتوانند در موسوم عمره توفیق زیارت پیدا کنند ، بررسی هایی برای کوتاه کردن دوره سفر در جریان است .
در حال حاضربرنامه های اعزام عمره به دو صورت 10 روزه و 15روزه صورت می گیرد.
مسئول بعثه مقام معظم رهبری در عربستان سعودی گفت که بررسی های در جریان متوجه این مهم است که طول سفر عمره به 10 و حداکثر 12روز محدود شود تا زائران بیشتری بتوانند به سرزمین وحی مشرف شوند.
وی گفت که بررسی ها نشان می دهد که عمره ها رو به خانوادگی شدن دارد . این امر مزایای بسیاری دارد در عین حالی که می تواند مشکلاتی در پی داشته باشد. در آسیب شناسی اعزام های عمره این امر نیز باید بررسی شود.
دولت عربستان سعودی دربرخورد با افرادی که معتاد به مواد مخدر باشند و یا با خود این گونه مواد را به هر نیت و قصد حمل کنند و یا داروهایی داشته باشند که حاوی این نوع مواد باشد ، جدی عمل می کند.
دراین باره اطلاع رسانی گسترده ای درایران از سوی نهادهای مسئول شده و می شود با این حال هنوز هم برخی افراد به هر دلیل این هشدارها را جدی نمی گیرند که دردسر های بسیاری برای خود و خانواده و نیز نهادهای ایرانی درعربستان سعودی بوجود می آورند.
حجت الاسلام و المسلمین حسینی شریف گفت : بر اساس قوانین عربستان سعودی هر فردی که مواد مخدر ( از هر نوع ) داشته باشد ، مجرم است و مجازات سختی حتی تا اعدام می تواند برای آن در پی داشته باشد.
مسئول بعثه مقام معظم رهبری در عربستان خواستار تقویت اقدامات دیپلماتیک در عربستان و بخصوص در شهر مدینه منوره برای رسیدگی بیشتر به امور ایرانی ها شد و گشایش یک دفتر کنسولی در مدینه منوره را کاملا لازم دانست .
وی گفت که در حال حاضر اگر برای یک ایرانی مشکلی در شهر مدینه رخ دهد ، نماینده حقوقی ایران باید فاصله 400 کیلومتری جده (نزدیک ترین شهری که ایران دارای دفتر سیاسی در آن است ) تا مدینه را طی کند و یا برای پیگیری امور حقوقی او مانند جلسات دادگاه ، بارها بین جده و مدینه آمد و شد کند ، که چنین امری با توجه به حجم کارها ممکن نیست .
حجت الاسلام و المسلمین حسینی شریف از وضعیت و خدمات پروازی شرکت هواپیمایی به زائران بشدت انتقاد کرد و گفت : این خدمت دهی در سالجاری بدتر از سالهای گذشته بود و این خدمات در شان زائر نیست .
وی تاخیرهای طولانی شرکت های هواپیمایی و بی اعتنایی به حقوق زائران و سطح نازل خدمات فرودگاهی و حین پرواز را از مسایل اساسی این شرکت ها برشمرد که به تاکید وی " سریعا باید رفع شود."
مسئول بعثه مقام معظم رهبری در عربستان سعودی گفت : برای آنکه تعداد زائران را بالا ببریم اول باید مساله پروازها را بصورت اصولی و اساسی حل کنیم . مقوله تاخیر در پروازها به حدی رسیده است که واقعا تحمل آن برای زائران ممکن نیست و این امر بازتاب های منفی فوق العاده ای دارد .
حسینی شریف از آمادگی ایران و عربستان برای اعزام و پذیرش تا یک میلیون زائر ایرانی عمره گذار خبر داد، اما گفت : تحقق این امر پیش نیازهایی دارد که از جمله آنها هواپیما و در اختیار داشتن امکانات مناسب پروازی و هتل و سایر خدمات است که فعلا حتی در عربستان نیز همه ی آنها فراهم نیست .
وی از همراه بردن بچه ها به عمره به عنوان یک امر نیکو نام برد اما در عین حال آنرا به جهت آثار و برخی پیامدها ، موضوعی قابل اعتنا دانست .
وی گفت: آوردن بچه ها به عمره ممکن است آمار اعزام ها را بالا ببرد ، اما از این جهت که بچه ها هنوز به سن تکلیف نرسیده اند ممکن است نتوانند از استحباب این امر بهره کافی ببرند و در عین حال با توجه به امکانات و محدودیت ها این امکان و توفیق را از دیگران بگیرد .
حجت الاسلام و المسلمین حسینی شریف گفت که همراه بردن کودکان به عمره در عین حالی که مشکلاتی را برای اولیای آنها دارد ، ممکن است بواسطه عدم اشراف والدین به اعمالی که باید برای فرزند خود انجام دهند ، او را درآینده با مشکلاتی به جهت شرعی مواجه سازد .
در کاروانهای عمره گذار امسال و برای اولین بار " رابطین فرهنگی " به عنوان نیروهایی که مسئول ارایه خدمات فرهنگی به زائران هستند ، بکار گرفته شدند .
مسئول بعثه مقام معظم رهبری در عربستان این امر را " تجربه خوب" ی ارزیابی کرد که "قطعا در آینده می تواند با بررسی نقاط قوت و ضعف کار و اصلاحاتی مفید تر باشد ."
از اقدامات فرهنگی در کاروانهای عمره گذار که امسال ارایه شد ، ایجاد یک شبکه تلویزیونی مدار بسته و رایانه ای به نام " زائر" در هتل های محل استقرار زائران ایرانی بود که در برنامه های آن مسایل شرعی عمومی و اختصاصی زائران توضیح داده می شود.
علاوه بر شبکه زائر ، روحانیون نیز با برنامه ریزی صورت گرفته و تحت نظارت و هدایت بعثه مقام معظم رهبری با استقرار در سراسری هتل ها به سئوالات شرعی مراجعین پاسخ می دهند.
ازدیگر اقدامات بعثه مقام معظم رهبری برای هماهنگی امور فرهنگی و مذهبی زائران ، استقرار روحانیون در بقیع شریف برای راهنمایی زائران بود که با استقبال بسیار روبرو شد . این روحانیون درعین حال با شناختی که از برخی تعصبات در عربستان دارند ، زائران را در زیارت بقیع توجیه می کنند.