نوآوری در جشن‌های دینی


مدیرکل صداوسیمای مرکز خراسان رضوی گفت: نوآوری در جشن‌های دینی، تقلید صدا و شعبده بازی نیست.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج ، محمدباقر پيشنمازي در حاشيه همايش انديشه‌هاي آسماني اظهار كرد: منظور از ابتکار و نوآوري در جشن‌هاي ديني برنامه‌هايي مانند تقليد صدا و شعبده‌بازي نيست، بلکه نياز به يک نوآوري متناسب با ميلاد ائمه(ع) براي ايجاد نشاط ديني بين مردم است.

وي افزود: کانون‌هاي مساجد بايد در ارائه الگويي از نشاط در جشن‌هاي ديني ابتکار و نوآوري داشته باشند و از قالب‌هاي مرسوم اين نوع جشن‌ها خارج شوند.

وي تصريح کرد: البته با هجو و لودگي مخالف هستيم ولي اگر بخواهيم يک مراسم ساده اعياد مذهبي را مثل سخنراني و مداحي از صدا و سيما پخش کنيم برايمان راحت‌تر اين است که به آرشيو خودمان رجوع کنيم.


مديرکل صدا و سيماي مرکز خراسان رضوي در آستانه جشن‌هاي نيمه شعبان از آمادگي صدا و سيما براي ضبط و پخش نوآوري‌هاي کانون‌هاي مساجد در جشن‌هاي ديني خبر داد.

وي خاطرنشان کرد: براي اجراي جشن‌هاي مذهبي نبايد با هدف ايجاد نشاط بيشتر از خط‌ هاي قرمز عبور کرد به طوري که موجب اعتراض متدينين شود.


پيشنمازي با انتقاد از فقدان الگوهاي مناسب و متعدد در اجراي جشن‌هاي ديني اضافه کرد: به دليل وجود سال‌ها تجربه در مراسم سوگواري، انواع و اقسام روش‌ها به کار گرفته مي‌شود اما در اجراي مراسم ميلاد ائمه(ع) نقص داريم که بايد کانون‌هاي مساجد شروع به الگوسازي و ترويج شيوه‌هاي جشن‌هاي ديني کنند.

وي با اشاره به برخي برنامه‌هاي صدا و سيما در خصوص فعاليت‌هاي مساجد گفت: نمونه‌هاي موفق مساجد و کانون‌هاي فرهنگي هنري را در صدا و سيما معرفي مي‌کنيم تا علاوه بر ارائه الگوهاي فعال و موفق، مساجد را به سوي زيباسازي و بازسازي فضا و همچنين فعاليت‌هاي خود تشويق کنيم.


مديرکل صدا و سيماي خراسان رضوي تصريح کرد: با فاصله گرفتن از سال‌هاي اول انقلاب اسلامي، نيروهاي متعهد و متخصص در صدا و سيما مستقر شده‌اند و با کسب تحصيلات و تخصص‌هاي لازم، شاهد جهش کمي و کيفي در توليد برنامه‌هاي ديني در شبکه‌هاي راديويي و تلويزيوني هستيم.

وي با اشاره به پخش برنامه‌هاي طنز و با نشاط صدا و سيماي مرکز خراسان رضوي در تابستان امسال افزود: ضبط برنامه‌هاي صدا و سيما در فضاي باز بوستان‌هاي مشهد که با حضور زائران و افراد متدين و مذهبي همراه است، مي‌خواهد علاوه بر کاهش استرس‌ها و اضطراب روزمره مردم، پيام‌هاي اجتماعي را به مخاطبان منتقل کند.


| شناسه مطلب: 27975