طرح "نمازخانه سیار" در عربستان

با آغاز طرح "نمازخانه سیار" و "کاروانهای دعوی" در عربستان که با هدف تسهیل عبادت جوانان و امکان نماز خواندن آنها در اماکنی که دور از مسجد هستند، فعال شد، جنجالهای بسیاری در این کشور به وجود آمد.

NEWS

/6)%20FORI/20(3).jpg" width="159" align="left" border="0" />به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج ، دفاتر همکاری با مراکز دعوت و ارشاد عربستان طرح "نمازخانه سیار" و "کاروانهای دعوی" را در جده آغاز کرده است. در این طرح اتومبیلهای سیاری که مجهز به وسایل نماز خواندن اعم از آب برای وضو گرفتن، فرش و بلندگو هستند، در اماکن تجمع جوانانی که دور از مسجد هستند مانند ورزشگاهها مستقر شده و امکان نماز خواندن آنان را فراهم می‌کنند.

طرح مذکور بیشتر بر نماز مغرب و عشا در روزهای تعطیل و ایام تابستان متمرکز است. بر روی این اتومبیلها با رنگ طلایی جمله‌های دینی نوشته شده است و درون آنها نیز پر است از کتابهای اسلامی کوچک و فتوا و نوارهای ارشادی.

دکتر حمزه مزینی استاد زبان‌شناسی دانشگاه عربستان ضمن انتقاد از این طرح اظهار داشت: خداوند اماکنی پاک و مطهر چون مسجد را برای نماز خواندن قرار داده است. هنگامی‌که کسی نماز نمی‌خواند نمی‌توان او را مجبور کرد که با یک شیوه واحد نماز بخواند. از سوی دیگر در کنار خانه من مسجدی بسیار زیبا و با شکوه وجود دارند که تنها 30 نفر در آن نماز می‌خوانند که بیشتر آنها کارگر و یا رانندگان هستند. این مسجد بلندگویی بسیار قوی دارد که صدای آن از مسافت بسیار دور نیز شنیده می‌شود. پس نیازی به این کار نیست.

دکتر عبدالعزیز قاسم ناظر بخش اسلامی روزنامه عکاظ تصریح کرد: این طرح با آزادیهای شخصی افراد کاری ندارد و نماز خواندن نیز اجباری نیست بلکه به صورت موعظه انجام می‌شود و کسانی که در پیاده‌روها می‌نشینند و آرزو می‌کنند که ای کاش وضوخانه و نمازخانه‌ای در نزدیکی آنها وجود داشت. با این کار علاوه بر اینکه امکان نمازخواندن آنها فراهم می‌شود، شیوه‌ای جدید برای جذب جوانان خواهد بود. بنابراین این کار تسهیل عبادت و ارتقای معنویت افراد را در پی دارد.