روحانیون و نخبگان کاروانهای ایرانی با تاریحچه اماکن مقدس مکه مکرمه آشنا شدند

روحانیون و نخبگان کاروانهای ایرانی با تاریحچه اماکن مقدس مکه مکرمه اشنا شدند

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

روحانيون و نخبگان كاروانهاي زائران ايراني با بازديد از نقاط مختلف مكه مكرمه با تاريخچه  اماكن مقدس و حوادث تاريخي ان در صدر اسلام اشنا شدند.

 

به گزارش خبرنگار پايگاه اطلاع رساني حج، حجت الا سلام والمسلمين محمد حسين عسگري در اين بازديد با اشاره به سابقه تاريخي اين اماكن مقدس گفت: اماكن و مساجد در صدر اسلام نقش مهمي در پيروزي مبارزات مسلمانان با كفار قريش در مكه مكرمه داشتند.

 وي سپس با حضوردر مسجد البيعه وقايع و حوادث ان را براي بازديد كنندگان برشمرد و افزود: در اين مسجد در نزديكي جمره عقبه در سال 12 و 13 بعثت  دو بار تعدادي از مردم مدينه با  پيامبر اسلام  بيعت كردند تا هجرت خود را از مكه به مدينه اغاز كنند.

عسگري در زمينه حوادث مسجد خيف خاطرنشان كرد: اين مسجد در مني قرار دارد و پيامبر در شب عرفه سال دهم هجرت نماز مغرب، عشا و صبح را در انجا اقامه كردند و ازطريق  مشعر الحرام وارد عرفات  شدند و دركنار  جبل الرحمه خطبه عرفه را خواندند.

 پس از بازديد روحانيون كاروانهاي زائران ايراني از قبرستان ابوطالب و محل دفن حضرت خديجه (س) و قاسم فرزند پيامبر در كنار پل حجون وي در خصوص بئر طوي افزود: پيامبر در سال هشتم هجري جهت انجام عمره   با دو هزار نفر از مردمان مدينه شب را در كنار چاه طوي مستقر شدند.

وي در اين بازديد  حادثه شهداي فخ در چهار كيلومتري مسجدالحرام  را براي بازديد كنندگان تشريح كرد و گفت: در اين حادثه در سال 169 هجري، در دوران خلافت موسي الهادي العباسي شهيد فخ حسين بن علي از نوادگان امام حسن مجتبي (ع ) با جمعي از سادات حسني  و ارادتمندان انها  به شهادت رسيدند.

عسگري افزود: انان پس از انكه در مدينه منوره قيام و حاكم شدند جهت شركت در حج در منطقه فخ مستقر شدند اما صبحگاهان لشكريان عباسي بيش از 100 تن از انان را  شهيد كردند و پس از سه روز، مردم مكه جنازه اين شهدا را در وادي فخ دفن كردند.

پس از بازديد از محل تصفيه خانه زمزم بازديد كنندگان با حضور در دامنه كوه ثور از حوادث اين كوه در صدر اسلام مطلع شدند، ثور ويا همان مخفيگاه هجرت پيامبر در جنوب مكه قرار دارد و در اين غاز حضرت پيامبر پس از سه شبانه روز مخفي شدن در سال 13 هجري به طرف مدينه حركت كردند.

جبل الرحمه، مشعر الحرام ، مني، مسجد شجره ، طرح توسعه رمي جمرات و مسجد جن از ديگر مكانهايي مكه مكرمه بود كه توسط  روحانيون و نخبگان كاروانهاي زائران ايراني مورد بازديد قرار گرفت.

 د ر مسجد جن عسگري ياداورشد: پيامبر در اين محل اياتي چند از قران تلاوت كردند و تعدادي از جنيان با شنيدن صداي ان حضرت ايمان اوردند و بنا بر نقلي، سوره جن در اين مكان بر پيامبراسلام نازل شده است.

اين بازديد توسط دفتر بعثه مقام معظم رهبري در مكه مكرمه برنامه ريزي  شده بود و در تمام مراحل مختلف اين بازديد حجت الاسلام والمسلمين محمد حسين عسگري مسوول امور روحانيون بعثه توضيحات لازم را براي بازديد كنندگان ارايه دادند.


| شناسه مطلب: 28143